Παπαδόπουλος: “Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου! Να κάνουμε και πάλι τον Άρη των πολλών”

Ο Νίκος Παπαδόπουλος πρόεδρος του ΑΣ Άρης τοποθετήθηκε για την πορεία του συλλόγου.

Αναλυτικά:

«Το 2006 ιδρύθηκε η ΚΜΑ για να αποτελέσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και να δώσει δυναμική στο σύλλογο. Όλοι μας καθώς χτίζαμε και μια καλή ομάδα, στήριζαν στη Λέσχη. Οι συμμετοχές στην ΚΜΑ αυξάνονταν. Στην πράξη όμως, ενώ υπήρχε ο Αρης των πολλών, δυστυχώς όμως στην κορυφή έφτασε να είναι ο Αρης του ενός. Ναι μεν έγινε αυτό, γιατί αυτός που υπογράφει αναλαμβάνει την ευθύνη.

Το μοντέλο της Λέσχης  δεν πέτυχε γιατί δεν μπορέσαμε να καλύψουμε το μετοχικό κεφάλαιο, και γιατί όπως είπα πήγαμε στον Αρη του ενός. Θέλουμε τον Αρη των πολλών, αλλά καταλήγουμε σε αυτόν του ενός γιατί δεν υπάρχει έλεγχος. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην τα ξανακάνουμε. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ να διοικεί όπως πρέπει και το ΔΣ της ΚΜΑ να αισθάνονται ανώτεροι της ΠΑΕ.

Θα ήθελα να πως επίσης πως όλα αυτά τα χρόνια το οικονομικό είναι αυτό που τραβάει το αγωνιστικό. Κάθε χρόνο από το 2004 η ΠΑΕ γεννά χρέη. Η διαφορά είναι πως όταν πήγαινε καλά το αγωνιστικό και η ομάδα έπαιζε Ευρώπη, ήταν η ρευστότητα που κάλυπτε το πρόβλημα ρευστότητας της ΠΑΕ.

Φτάσαμε σε ένα σημείο που πρέπει να δούμε τι θα γίνει για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς το άρθρο 99 είναι ένα κομβικό σημείο. Αν δεν ανοίξει η διαδικασία, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αν πάλι γίνει, χωρίς να υπάρχει επενδυτής, θα πρέπει να υπάρξει ένα πολύ σφιχτό μπάτζετ και να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό τμήμα. Αν δούμε εμείς πως ξεκινήσαμε το αγωνιστικό κομμάτι, ήμασταν στην ίδια αφετηρία με ομάδες όπως η ΑΕΚ ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ. Το ζητούμενο για να προχωρήσει η ομάδα είναι να υπάρχει συσπείρωση, ενότητα και να μην αλλάζουν συνέχεια οι διοικήσεις. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ` έξω για τις ευθύνες που μου αναλογούν. Είχα όμως καλή θέληση και βούληση για να πάει ο Αρης μπροστά.

Ο σύλλογος δεν πρέπει να μείνει ούτε μία μέρα ακυβέρνητος. Η διοίκηση που υπάρχει πρέπει να συνεχίσει ως κανονική. Εύχομαι ο Αρης να βγει πιο δυνατός. Χρειαζόμαστε κεφάλαια, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται. Αν μπούμε στο 99, μπορεί. Πρέπει να στηρίξουμε τη Λέσχη. Εγώ στήριξα και τη διοίκηση του κ. Σκόρδα, και αυτή του κ. Αθανασιάδη. Αν μίλησα ή όχι είναι σχετικό. Κάποιες φορές το κάναμε. Ούτε γράφτηκαν όμως Κουκουλώθηκαν. Το χρέος μεγάλωνε χρόνο με το χρόνο».

To Top