ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παπαδόπουλος: «Γι’ αυτό καταθέσαμε αίτηση ανακοπής πλειστηριασμού»

Ο νομικός του Λάμπρου Σκόρδα, Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στους λόγους που ο πελάτης του κίνησε τις διαδικασίες για την ανακοπή του πλειστηριασμού του Νέου Ρυσίου.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

«Το ΙΚΑ είχε επιβάλει κατάσχεση στο ακίνητο του Ν. Ρυσίου για τις απαιτήσεις της ΠΑΕ και συνέταξε πρόγραμμα πλειστηριασμού για τις 20 Ιουλίου. Εκτίμησε την αξία του στις 750 χιλιάδες ευρώ και το εκπλειστηριάζει με τιμή πρώτης προσφοράς 600 χιλιάδες ευρώ. Θεωρούμε ότι είναι λάθος η τιμή εκτίμησης γιατί το Ειρηνοδικείο παρόντος του ΙΚΑ εκτίμησε την αξία του ακινήτου στα 1,2 εκ. ευρώ. Με δεδομένο αυτό ζητούμε την ακύρωση ή τη διόρθωση του προγράμματος και να προσαρμοστεί η τιμή είτε στα 2,5 εκ. ευρώ που θέλουμε και το τεκμηριώνουμε γιατί ή κατ’ ελάχιστον στα 1,2 εκ. ευρώ. Την Παρασκευή εκδικάζεται η αίτηση και η απόφαση θα βγει πριν τις 20/7».

Για το τι θα συμβεί σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης: «Θα ακυρωθεί το πρόγραμμα και θα συνταχθεί νέο με νέα ημερομηνία πλειστηριασμού. Με δεδομένο ότι τον Αύγουστο δεν γίνονται δικαστήρια λογικά θα πάμε Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο».

To Top