Παπαδόπουλος εφ’ όλης της ύλης

Για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο γενικότερα, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ μίλησε ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο της ΚΑΕ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε αρχικά πως “προβλήματα υπάρχουν πάντα. Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Γενικά η οικονομική κατάσταση δεν είναι πολύ καλή. Παλαιότερα πληρώνονταν όλοι οι αθλητές αλλά πλέον όλα αυτά έχουν σταματήσει. Παράλληλα έχουν κοπεί και οι επιχορηγήσεις. Βέβαια εδώ να πω πως παλαιότερα όποια τμήματα του συλλόγου βρίσκονται σε εθνικές κατηγορίες τότε η Γ.Γ.Α. της επιχορηγούσε. Και αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια δεν έρχονται λεφτά.
Το θετικό πάντως για τον ΑΣ είναι πως έχει το γήπεδο και από εκεί έχει έσοδα. Όταν μάλιστα η ομάδα πάει καλά και παίζει και Ευρώπη τότε τα έσοδα είναι πολύ περισσότερα.
Μια άλλη πηγή εσόδων είναι και οι χορηγίες οι οποίες όμως με τα δεδομένα που επικρατούν στην ελληνική οικονομία έχουν πέσει πάρα πολύ. Παράλληλα έχουν σταματήσει εντελώς οι κρατικές επιχορηγήσεις. Κάποτε μας έδινε μέχρι και 100.000 ευρώ πλέον δεν δίνει ούτε ένα ευρώ. Τα μόνα λεφτά που δίνει το κράτος και συγκεκριμένα οι ομοσπονδίες είναι αυτά των οδοιπορικών και εκτός του ότι έρχονται πολύ αργά έρχονται και μισά. Έτσι όλα αυτά δυσκολεύουν πολύ τον ΑΣ και τον αναγκάζουν να προβεί σε άλλες ενέργειες, να κάνει άλλα πράγματα για να επιβιώσει”.

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα υποστήριξε πως “ενώ ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς το καλοκαίρι δυστυχώς τα άσχημα αποτελέσματα, η μη ετοιμότητα κάποιων ποδοσφαιριστών σε κάποια παιχνίδια και η ατυχία μας ανάγκασαν να στραφούμε σε έναν άλλο προπονητή, ο οποίος κατά την γνώμη μου είναι δουλευταράς. Αν βέβαια η ομάδα έκανε μια νίκη τα πράγματα πιστεύω θα ήταν τελείως διαφορετικά γιατί τα παιδιά θα είχαν ψυχολογία και γι’ αυτό τον λόγο περιμένουμε πως και πως την πρώτη νίκη”.
Ρωτήθηκε και για το κεφάλαιο Τσιώλης και απάντησε πως “όταν ήρθε στην ομάδα τον ήθελαν πολλές άλλες ομάδες. Ξεκίνησε ιδανικά και μάλιστα παραλίγο να βγάλει και Ευρώπη την ομάδα αλλά λόγω ατυχίας δεν βγήκε. Φέτος δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, ίσως η ομάδα δεν κατάφερε να δέσει και να φέρει τα αποτελέσματα. Έτσι αποφασίστηκε από την πλευρά της διοίκησης και του κ. Τσιώλη να προχωρήσουμε σε αλλαγή προπονητή”.

Για τον Μίχαλ Πρόμπιερζ επεσήμανε πως “φαίνεται καλός προπονητής δείχνει καλά στοιχεία αλλά όλα θα φανούν και θα κριθούν στο γήπεδο και στα αποτελέσματα που θα έρθουν”.

Για το τμήμα μπάσκετ υπογράμμισε πως “αυτή την στιγμή υπάρχει μια διαδικασία στο διοικητικό σκέλος ανάμεσα σε άτομα της ΚΑΕ και σε κάποια από την ΣΑΡΙΣΑ για να αποφασιστεί αν η ομάδα θα συνεχίσει με διοίκηση πρωτοδικείου ή κάποια άλλη διοίκηση. Εμείς περιμένουμε να δούμε τι αποτέλεσμα θα υπάρξει από αυτές τις συζητήσεις. Σαν ΑΣ θέλουμε το καλό του τμήματος και παράλληλα να γίνει κάτι γρήγορα. Ωστόσο υπάρχουν εκεί μέτοχοι τους οποίους γνωρίζουμε πολύ καλά και όλοι τους είναι φίλοι του Άρη. Πολλοί από αυτούς μάλιστα είναι και μέσα στην Λέσχη. Γι’ αυτό δεν νομίζω πως συντρέχει κάποιος λόγος αυτή την στιγμή ώστε να κάνει κάτι ο ΑΣ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνηγορήσουμε στην απόφαση που θα πάρουν οι διοικούντες και οι μέτοχοι. Θέλω και πιστεύω πάντως πως άμεσα θα βρεθεί λύση”.

Ρωτήθηκε αν ο Ερασιτέχνης εκπροσωπείται στις συζητήσεις και απάντησε πως “εκπροσωπείται από τον κ. Αρβανιτίδη έχοντας την άποψή μας η οποία είναι να γίνουν όλα αυτά που πρέπει για το καλό της ομάδας”.

Ρωτήθηκε ποια διοίκηση χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή ο Άρης και απάντησε πως “δεν είναι πρόβλημα για εμάς το τι διοίκηση θα υπάρξει. Εμείς θέλουμε να υπάρξει μια διοίκηση οποιασδήποτε μορφής η οποία θα τρέξει τα θέματα της ομάδας. Στην ουσία δεν μας «νοιάζει» κάτι άλλο αναφορικά με αυτό το θέμα. Το μόνο που μας ενδιαφέρει από την νέα διοίκηση είναι να καλύπτει όλες της τις υποχρεώσεις έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον”.

Για την φυγή Χρυσκόπουλου είπε ότι “μέχρι τα 18 του ανήκε στον ΑΣ. Στην συνέχεια όμως, δηλαδή από τα 18 του και μετά, ανήκε στην ΚΑΕ αλλά δεν του είχαν κάνει συμβόλαιο. Τώρα παίζει σε άλλη ομάδα. Μέχρι τα 18 του ένας αθλητής θεωρείται ερασιτέχνης. Αφού ενηλικιωθεί μπορεί να πάει και να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα θέλει αρκεί αυτή να είναι επαγγελματική. Αν είναι ερασιτεχνική έχουμε τον πρώτο λόγο εμείς, αν όμως είναι επαγγελματική δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό. Έτσι αφού ενηλικιώθηκε είχε κάθε δικαίωμα να διαλέξει το τι θα κάνει στην καριέρα του και αυτό έκανε.
Βέβαια έχουμε και άλλους παίκτες πολύ καλούς όπως ο Χρυσικόπουλος, οι οποίοι όμως μεγαλώνουν και ενδέχεται να τους χάσουμε και αυτούς αν δεν κάνει κάτι η ΚΑΕ”.

To Top