Παπαδόπουλος: «Η επιστροφή του Ράσταβατς άλλαξε την ψυχολογία μας, θέλουμε τα πλέι οφ»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μιλώντας στο arcadiasports.gr έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και μίλησε για την επιστροφή του Μίλαν Ράσταβατς, αλλά και του Παύλου Γκότση στον Αστέρα.

Επιπλέον, ο Έλληνας τερματοφύλακας ευχήθηκε στον κόσμο για τη νέα χρονιά να βρει τον κόσμο που οδηγεί στην παγκόσμια ειρήνη.

Οι δηλώσεις του:

Πώς κρίνεις ως τώρα τη χρονιά; Έναν απολογισμό της ως τώρα πορεία της ομάδας.

Το 2023 για τον Αστέρα ήταν μια περίεργη χρονιά. Στο δεύτερο μισό της περασμένης ποδοσφαιρικής χρονιάς η ομάδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση και μακριά από τα στάνταρ που έχει συνηθίσει το φίλαθλο κόσμο της. Το σημαντικό βέβαια ήταν ότι η ομάδα ουσιαστικά δεν κινδύνεψε παρά μόνο μαθηματικά και κατάφερε να είναι για 17η συνεχόμενη σεζόν στην Α’ Εθνική που είναι φοβερό επίτευγμα για κάθε επαρχιακή ομάδα.

Στο πρώτο μισό της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σεζόν η ομάδα έχει επιστρέψει στην κανονικότητά της και κοιτάζει μόνο μπροστά. Δηλαδή, η ομάδα είναι πολύ κοντά στο βασικό της στόχο, δηλαδή η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία και το ραντεβού της για 18η συνεχόμενη χρονιά στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας την επόμενη χρονιά και αν γίνεται από Ιανουάριο μήνα κιόλας και είναι μέσα στα πρώτα φαβορί για την κατάληψη της 6ης θέσης και την είσοδο στα playoffs.

Στο Κύπελλο δυστυχώς η πολύ δύσκολη κλήρωση δεν μας επιτρέπει να κυνηγήσουμε μια μεγάλη διάκριση και εδώ να τονίσουμε ότι ο κόσμος πρέπει να δείξει υπομονή γιατί η ομάδα είναι σε μια μεταβατική περίοδο και κατά την άποψή μου δεν είναι ακόμα έτοιμη να κυνηγήσει δύο μεγάλους στόχους παράλληλα. Για ‘μένα η ομάδα πρέπει να συγκεντρωθεί με όλες της τις δυνάμεις στην πολύ γρήγορη παραμονή και στο κυνήγι της εισόδου στα playoffs.

Η επιστροφή του Ράσταβατς τι έχει αλλάξει, τελικά, στην ομάδα;

Η επιστροφή του κυρίου Ράσταβατς έφερε στην ομάδα μια ηρεμία, μια κανονικότητα και μια ταυτότητα. Δουλεύουμε πάρα πολύ στο τακτικό κομμάτι ώστε η ομάδα να βελτιωθεί σ’ όλους τους τομείς αλλά αυτό απαιτεί χρόνο – κανένας στο ποδόσφαιρο δεν έχει μαγικό ραβδί ώστε να φτιάξει μια ομάδα όπως θέλει μονομιάς. Ο κύριος Ράσταβατς έχει αλλάξει επίσης το ψυχολογικό κομμάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Να τονίσουμε και την επιστροφή του κυρίου Γκότση που για μένα είναι από τους καλύτερους γυμναστές που έχω συνεργαστεί. Έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε η ομάδα να έχει κορυφαίου επιπέδου τρεξίματα μέσα στο γήπεδο. Επίσης να πω και ένα ευχαριστώ στον κύριο Τσελιόπουλο που τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε μια πολύ καλή και επιτυχημένη συνεργασία.

Με βάση της δουλειάς που έχει γίνει τι άλλο να περιμένουμε από την ομάδα από εδώ και πέρα; Τι είναι αυτό που θα ήθελες να δει να βελτιώνεται;

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι η ομάδα θα συνεχίσει να βελτιώνεται και να μεγαλώνει. Η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κάποιοι απ’ αυτούς δεν τους ελέγχεις καν. Οπότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί μια επιτυχία αλλά είναι σημαντικό να κυνηγάς την πρόοδο συνεχώς. Το κυνήγι της προόδου μπορώ να το υποσχεθώ. Θα ήθελα να δούμε στο μέλλον μεγαλύτερη συνέπεια σ’ όλους τους τομείς τους παιχνιδιού μας και προσωπικά σε ‘μένα. Θα ήθελα η ομάδα να δέχεται πιο δύσκολα γκολ και να βάζει πιο εύκολα. Επίσης θα ήθελα να γίνουμε πιο υπεύθυνοι γιατί τα προσωπικά λάθη φέτος μάς έχουν στερήσει κάποιους βαθμούς. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Μπορείς να θυμηθείς ποια είναι, για εσένα η καλύτερη απόκρουσή σου για το 2023 και γιατί;

Θα πω την πρόσφατη κόντρα στον Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα, γιατί ήταν στο τέλος του παιχνιδιού, μας έδωσε τους 3 βαθμούς και μας ανέβασε αρκετά στη βαθμολογία.

Μια ευχή για τη νέα χρονιά, για τον κόσμο γενικότερα αλλά και τον κόσμο της ομάδας;

Η ευχή μου είναι ο κόσμος να δει ποιος δρόμος οδηγεί στην παγκόσμια ειρήνη και στους φιλάθλους θέλω να πω πως πρέπει να είναι περήφανοι για τον Αστέρα γιατί η διαδρομή του τον κατατάσσει ως μια από τις πιο πετυχημένες επαρχιακές ομάδες.

To Top