Παπαδόπουλος: “Κολακεύτηκα από τον τρόπο που με πλησίασε ο Άρης”

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος πείστηκε να παίξει στον Άρη πρώτον γιατί κολακεύτηκε από τον τρόπο με τον οποίο τον πλησίασαν οι άνθρωποι της ομάδας και του έδειξαν πόσο τον ήθελαν και δεύτερον γιατί πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα!

Η συνέντευξη του Γιάννη Παπαδόπουλου στο “pamesports.gr”:

Γιάννη, επέστρεψες πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα, θέλω να μου πεις τις πρώτες σου εντυπώσεις. Καινούργια ομάδα, καινούργιες προκλήσεις και καινούργια σελίδα στην καριέρα σου.

«Αν και κάθε αρχή είναι δύσκολη, θεωρώ πως όλα πηγαίνουν πολύ καλά μέχρι στιγμής. Η προετοιμασία εξελίσσεται ομαλά και το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Αν και είμαι λίγες μέρες στον Άρη, νιώθω ήδη σαν να είμαι εδώ από καιρό».

Από την ημέρα που έφυγες από την Ελλάδα, τα πράγματα είναι καλύτερα ή χειρότερα; Πως σου φαίνονται;

«Δυστυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από την ημέρα που έφυγα και η αλλαγή αυτή έγινε προς το χειρότερο. Ακόμα και όταν ήμουν στη Γερμανία ενημερωνόμουν από την οικογένειά μου και τους φίλους μου για το τι γίνεται στην Ελλάδα και όταν ήρθα τα επιβεβαίωσα και εγώ ο ίδιος. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα και βιώνουμε σαν χώρα μία πολύ δύσκολη περίοδο. Ευτυχώς το καλοκαίρι η κατάσταση δεν φαίνεται τόσο άσχημη όσο το χειμώνα, αλλά και πάλι ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Ήταν δύσκολη η απόφασή σου να γυρίσεις στην Ελλάδα;

«Όσο να πεις, όταν ζεις στο εξωτερικό και αποφασίζεις να γυρίσεις στην Ελλάδα, δυσκολεύεσαι. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά το βλέπω σαν μία ευκαιρία να επιστρέψω στο σπίτι μου, το οποίο μου έλειψε πολύ. Λείπω δύο χρόνια από την Ελλάδα και χαίρομαι που επέστρεψα. Ήταν δύσκολη απόφαση να γυρίσω, αλλά την ήθελα».

Να υποθέσω πως οι διαφορές μας σε σχέση με το εξωτερικό και τη Γερμανία όπου βρισκόσουν, είναι χαοτικές.

«Δεν το συζητώ. Η οργάνωση που υπάρχει στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γερμανία όπου βρισκόμουν, δεν μπορεί να συγκριθεί με της Ελλάδας. Είναι απίστευτες οι διαφορές που μας χωρίζουν. Στη Γερμανία λειτουργούν όλα σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, τα γήπεδα είναι φανταστικά, το επίπεδο του ποδοσφαίρου πολύ καλύτερο από το δικό μας και γενικότερα υπάρχει ποιότητα ζωής. Στη Γερμανία ήμουν σε ομάδα Β΄ Εθνικής και όμως το επίπεδο ήταν κλάσεις υψηλότερο από το αντίστοιχο δικό μας, τα γήπεδα αυτής της κατηγορίας ήταν πάντα γεμάτα ενώ όλα τα παιχνίδια μας τα έδειχνε η τηλεόραση. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις…. απλά σου λέω ότι περιμέναμε πως και πως την ώρα του αγώνα ή της προπόνησης».

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Άρη;

«Οι αρχικές συζητήσεις ξεκίνησαν περίπου δέκα μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας του Άρη. Με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Μούτας, μου έκανε την πρόταση και την σκέφτηκα πολύ σοβαρά. Μιλούσαμε μαζί για περίπου μια εβδομάδα και αποφάσισα πως θα ήθελα ο Άρης να είναι η επόμενη ομάδα μου. Ήταν μία συνεργασία που επισημοποιήθηκε γρήγορα, χωρίς πολλές καθυστερήσεις».

Τι σε έκανε να απαντήσεις θετικά στην πρόταση της ομάδας;

«Αρχικά να σου πω ότι κολακεύτηκα από τον τρόπο με τον οποίον με πλησίασε ο Άρης, δείχνοντας πως με ήθελε πολύ. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ομάδα. Ας μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα».

Ξεκίνησες την καριέρα σου στον Ηρακλή και μετά ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό. Αν και φάνηκε να γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρό σου, η συνέχεια δεν εξελίχθηκε όπως περίμενες…

«Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Πηγαίνεις κάπου που θεωρείς ότι είναι καλό για σένα, κάνεις την προσπάθειά σου και από κει και μετά δεν ξέρεις τι θα γίνει. Στον Ολυμπιακό έμαθε πολλά, αποκόμισα πολλές εμπειρίες και άλλαξε τελείως ο τρόπος σκέψης μου. Βγήκα κερδισμένος από το πέρασμά μου εκεί».

Αν γυρνούσες πίσω το χρόνο θα υπέγραψες ξανά στον Ολυμπιακό ή θα πήγαινες σε μία άλλη ομάδα στην οποία θα έπαιζες;

«Δεν μετάνιωσα που πήγα στον Ολυμπιακό. Όπως σου είπα και πριν, βγήκα κερδισμένος και έμαθα πολλά».

Πλέον βρίσκεσαι στον Άρη. Πως κυλάει μέχρι στιγμής η προετοιμασία σας;

«Βλέπω ότι υπάρχει τρομερή διάθεση από όλους, προκειμένου η ομάδα να κάνει μία πολύ καλή χρονιά. Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Η διάθεση για δουλειά παίζει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων μίας ομάδας. Το κλίμα είναι πολύ καλό, η συνεργασία με τον προπονητή και τους άλλους παίκτες είναι εξαιρετική και υπάρχουν όλα τα εφόδια για κάτι καλό μέσα στη χρονιά».

Τι στόχους έχει ο Γιάννης με τον Άρη;

«Θέλω να φτάσω όσο γίνεται ψηλότερα με την νέα μου ομάδα και να προσφέρω όσο γίνεται περισσότερα».

Το ότι η ομάδα αυτή αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα σε αγχώνει καθόλου;

«Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα του Άρη, αλλά βλέπω από όλους μία απίστευτη θέληση και διάθεση για να γυρίσει η ομάδα σελίδα και να αφήσει τα προβλήματα αυτά στο παρελθόν. Ελπίζω φέτος τα προβλήματα αυτά να λείψουν από την ομάδα και να μείνουμε όσο γίνεται πιο συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μέρος».

Θεωρείς αυτή την ομάδα σαν ένα σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο στο μέλλον, εδώ στην Ελλάδα;

«Μακάρι να ισχύσει κάτι τέτοιο, όμως δεν το βλέπω έτσι. Αυτή τη στιγμή βλέπω ότι ήρθα στον Άρη και πρέπει να δουλέψω σκληρά για να προσφέρω όσα μπορώ στην ομάδα. Σκέφτομαι το τώρα και όχι το τι θα προκύψει στο μέλλον».

Το εξωτερικό το σκέφτεσαι καθόλου;

«Θέλοντας και μη το εξωτερικό θα υπάρχει πάντα στο μυαλό μου».

Η Εθνικής Ανδρών είναι στο μυαλό σου;

«Τη σκέφτομαι συνέχεια. Ποιος παίκτης δεν την έχει στο μυαλό του; Είναι στο χέρι μου να παίξω καλά φέτος με τον Άρη και να έχω την απόδοση που πρέπει να έχω, ώστε να έρθει ξανά η κλήση μου στην Εθνική. Αν πάει ο Άρης καλά και είμαι και εγώ σε καλή κατάσταση, όλα θα γίνουν».

 

To Top