Παπαδόπουλος: «Οι βολεϊμπολίστες έχουν δίκιο σε μεγάλο βαθμό»

Για την αποχή των βολεϊμπολιστών από τις προπονήσεις ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω οικονομικών οφειλών της διοίκησης, μίλησε με ειλικρίνεια ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Νίκος Παπαδόπουλος, αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος και εξηγώντας πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη αλλά και του ΤΑΠ τοποθετήθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι παίκτες παρουσιάζοντας τη δική τους άποψη.

Αναφερόμενος στην αποχή των παικτών από τις προπονήσεις, είπε: «Δεν πρόκειται να πούμε σε κανέναν ψέματα. Δημιουργήθηκε ένα θέμα με τις πληρωμές των παικτών λόγω αδυναμίας της διοίκησης να τους πληρώσει όλους. Κάποιοι πληρώθηκαν και κάποιοι όχι και έτσι υπήρξε η ανακοίνωση των παικτών. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ λέγοντας για τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν. Οι παίκτες σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρχουν προβλήματα. Η γενικότερη συγκυρία και τα προβλήματα που υπάρχουν με τα έσοδα, έχουν δημιουργήσει προβλήματα και το τμήμα βόλεϊ. Οι δύο ξένοι που έφυγαν πληρώθηκαν κανονικά το συμβόλαιό τους.
Στην ομάδα υπάρχουν και κάποιοι οικογενειάρχες με πολύ περισσότερες ανάγκες και καταλαβαίνετε ότι έχουν και απαιτήσεις. Κάποιοι κάνουν και δεύτερη δουλειά ενώ άλλοι είναι φοιτητές. Αυτό που είπαμε είναι ότι θα δοθούν κάποια χρήματα. Υπήρχε ταμειακό πρόβλημα και δεν έφταναν για όλους, αλλά εντός των ημερών θα πληρωθούν όλοι βάσει των συμφωνιών που είχαμε κάνει».

Μιλώντας για την αιτία του προβλήματος, ο πρόεδρος του ΑΣ εξήγησε: «Πρέπει να πούμε ότι το μπάτζετ που έχουμε κάνει φέτος είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλες χρονιές. Απλώς τα χρήματα που αναμένουμε από συγκεκριμένες πηγές, είναι αυτά που θα καλύψουν και τις υποχρεώσεις. Κάποιες επιχορηγήσεις από την πολιτεία έχουν σταματήσει. Το μπάτζετ το κάναμε υπολογίζοντας και τα 100.000 ευρώ από την ΓΓΑ.
Υπάρχουν υποσχέσεις από τους πολιτικούς ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν στις ομάδες του βόλεϊ και μιλάμε για τη χρονιά 2010-2011. Είναι αυτά που μας λείπουν για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Οτιδήποτε πει και γράψει ο καθένας, θα πρέπει ο κόσμος του Άρη να γνωρίζει ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και θα τα πούμε καλύτερα στην ΓΣ του Ιουνίου».

Για τη δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, ο πρόεδρος του συλλόγου επεσήμανε: «Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου απαιτεί χρόνο και δουλειά. Απαιτεί να είναι βιώσιμο το κάθε τμήμα. Εδώ πρέπει να προσανατολιστούμε. Αν θέλουμε να παίρνουμε τίτλους και διακρίσεις χρειάζονται και χρήματα. Αν κάποιος θέλει να επενδύσει σε κάποιο τμήμα είναι καλοδεχούμενος. Στο πλαίσιο του αθλητισμού και δη του ερασιτεχνικού πρέπει να δουλέψουμε έτσι ώστε να βγάλουμε αθλητές, αλλά και για να είναι βιώσιμα τα τμήματα. Είναι μονόδρομος και θα πρέπει να αλλάξουμε την άποψη και τη φιλοσοφία μας για το πώς πρέπει να διοικούνται αυτά τα τμήματα και το ποιος είναι ο στόχος για το μέλλον».

Για την ριζική αλλαγή του ρόστερ της ομάδας βόλεϊ στον β’ γύρο είπε: «Σχεδόν ολόκληρη η ομάδα άλλαξε. Υπήρξαν διάφορα προβλήματα, οικονομικά αλλά και αγωνιστικά. Φάνηκε ότι η ομάδα στον α’ γύρο συμπεριφερόταν λες και πήγαινε σε αργό θάνατο. Άλλαξε ο προπονητής και πολλοί παίκτες και κατάφερε να πάει καλύτερα και να πάρει τα αποτελέσματα που έπρεπε. Η ομάδα έκανε μια πολύ καλή πορεία στον δεύτερο γύρο, έχει στόχους. Μπορούμε να τερματίσουμε ακόμα και στην 4η θέση. Έχει δυνατότητες και θα πρέπει να υπάρχει συστράτευση για να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Βλέπουμε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ίσως αυτό είναι ένα παράδειγμα. Τα μπάτζετ έχουν πέσει και είμαστε και εμείς σε αυτή τη λογική».

Για τις κατηγορίες που ακούγονται για τον Ερασιτέχνη από διάφορες πλευρές, ξεκαθάρισε: «Άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο, άλλο η ΚΑΕ και άλλο ο ΑΣ. Με τα μέσα που διαθέτουμε έχουμε κάνει και τις αντίστοιχες ομάδες. Είμαστε εθελοντές και προσπαθούμε μέσα στα όρια της λογικής να βοηθήσουμε το κάθε τμήμα. Ξέρετε πώς είναι ο Άρης. Αν πηγαίνει καλά το ποδόσφαιρο, τραβάει και όλο τον σύλλογο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν όχι, υπάρχει μια αλληλεπίδραση την οποία βιώνουμε και εμείς».

To Top