Παπαδόπουλος: “Προβάδισμα ο Απόλλων, αλλά ο Άρης είναι πάντα Άρης”

Τον Απόλλωνα έχρισε φαβορί για τον αγώνα της Δευτέρας ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” για τον δευτεριάτικο αγώνα, τονίζοντας ωστόσο ότι “ο Άρης είναι πάντα Άρης”.

Ο Παπαδόπουλος έχει δουλέψει και στις δύο ομάδες. Ήταν άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς και έφυγε μαζί με τον έμπειρο τεχνικό πριν από περίπου τρεις βδομάδες. “Το μομέντουμ τώρα λέει Απόλλων. Αλλά κρίνοντας και με αγωνιστικά κριτήρια ο Απόλλων έχει προβάδισμα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο Αρης σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκεται, είναι πάντα Αρης”, είπε αρχικά ο Παπαδόπουλος.

Προγνωστικά χωρούν;

“Ο Απόλλων είναι σε καλύτερη κατάσταση και προέρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη, ενώ ο Αρης προέρχεται από βαριά εντός έδρας ήττα. Πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες που αρέσκονται σε διαφορετικό είδους μπάσκετ. Ο Απόλλων είναι ομάδα ρυθμού, ψάχνει το εξωτερικό σουτ και με την απόκτηση του Κρόλο έχει και παιχνίδι στην ρακέτα. Ο Αρης είναι βαριά ομάδα με έμπειρους Ελληνες παίκτες και προσπαθεί να κατεβάσει τις επιθέσεις ποντάροντας στο σετ παιχνίδι. Πιστεύω ότι όσο θα ανεβαίνει το σκορ, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες του Απόλλωνα να πάρει την νίκη”.

Η έδρα θα παίξει ρόλο;

“Το ρωτάς; Με 3.000 κόσμο στο πλευρό του ο Απόλλων θα έχει ένα όπλο παραπάνω. Και μπορεί τα παιδιά του Αρη να έχουν την εμπειρία, όμως η πίεση του κόσμου είναι ένα στοιχείο που αρκετές φορές κρίνει παιχνίδια”.

Εχετε παρακολουθήσει φέτος τον Απόλλωνα;

“Τελευταία φορά στο Περιστέρι. Γνωρίζω καλά όμως ότι είναι άλλη ομάδα έχοντας τον Αργυρόπουλο στην σύνθεση του. Θεωρώ ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Πήρε 5 ξένους, τέσσερις εκ των οποίων Αμερικανοί και κράτησε τον κορμό που τον ανέβασε από την Α2. Φτιάχνει επί της ουσίας νέα ομάδα, συνεπώς θέλει τον χρόνο του. Εδώ ομάδες που προσθέτουν έναν-δύο παίκτες στο ρόστερ τους και χρειάζονται χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους, δεν θα χρειαστούν ομάδες όπως ο Απόλλων, που προχωρούν σε πολλές αλλαγές;”.

Περιμένατε την νίκη του στην Ρόδο;

“Οχι. Απαντώ με ειλικρίνεια δεν την περίμενα. Και δεν την περίμενα γνωρίζοντας και το πόσο καλή ομάδα είναι ο Κολοσσός και πόσο δύσκολη έδρα διαθέτει. Ο Απόλλων με εξέπληξε ευχάριστα και με την νίκη και με την παραγωγικότητα του. Δεν είναι εύκολο να σκοράρεις 80 πόντους σε εκτός έδρας παιχνίδι”.

Θα κινδυνεύσει;

“Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να απεμπλακεί από την διαδικασία της μάχης για παραμονή. Είναι καλύτερος από 4-5 ομάδες. Δεν θα κινδυνεύσει, αλλά δύσκολα θα μπει και στα πλέι-οφ. Βέβαια αυτά που λέω ισχύουν τώρα. Ετσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα με την κρίση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει σε 6-7 μήνες. Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα ακόμη έχει πολύ δρόμο και οι ισορροπίες είναι λεπτές. Οι περισσότερες ομάδες εκτός Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και όλα σε κάθε παιχνίδι μπορεί να συμβούν”.

To Top