ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παπαδόπουλος: “Φοβηθήκαμε για τα χειρότερα με τον Διούδη, για μια νέα αρχή ο Άρης ”

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και συνεργάτης του Σωκράτη Διούδη, μίλησε για το απρόοπτο του Έλληνα τερματοφύλακα, αλλά και για την πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Aναλυτικά, όσα είπε στο Yellow radio…

-Για τον τραυματισμό του Σωκράτη Διούδη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

Αν και ήταν μια δύσκολη βραδιά η χθεσινή, περιμέναμε να τον απολαύσουμε, να δούμε την απόδοσή του, τα πράγματα δεν κύλησαν καλά. Με γύρισε πολλά χρόνια πίσω, με έναν ίδιο τραυματισμό που είχα κι εγώ. Παρόλα αυτά, όλα καλά. Ήταν μια απλή διάσειση, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και από στιγμή σε στιγμή θα βγει -λογικά- από την κλινική όπου διανυκτέρευσε, γιατί για οποιοδήποτε τραυματισμό στο κεφάλι δεν σε αφήνει κανένας γιατρός να φύγεις το βράδυ. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τέλος καλό, όλα καλά. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ήταν μια απλή διάσειση η οποία του στέρησε τη συμμετοχή στη συνέχεια του αγώνα, αλλά ο Σωκράτης είναι ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας και μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως.

-Για την απόδοση του Διούδη:

Ηταν πολύ καλός, επειδή τον παρακολουθώ σε όλα του τα παιχνίδια, με σχεδόν μηδενικά ποσοστά λάθους. Συγκριτικά με τα παιχνίδια που έπαιξε γενικά ήταν πάρα πολύ καλός.

-Για τον Παναθηναϊκό που πρόκειται να έρθει σε λίγο καιρό στο Κλεάνθης Βικελίδης και βασίζεται πολύ στα νέα παιδιά:

Νομίζω ότι ένα μικρό “ράπισμα” κυρίως για τις μεγάλες ομάδες που ρίχνουν πολλά λεφτά στις ακαδημίες. Βλέπουμε ότι τα παιδιά των ακαδημιών πολύ δύσκολα προχωρούν στις ομάδες τους. Αυτό νομίζω ήταν ένα “ράπισμα”, πρώτα προς αυτές τις ομάδες και μετά προς όλες τις ομάδες οι οποίες έχουν τις ακαδημίες και διστάζουν να προωθήσουν τα παιδιά από την Κ-20.

-Για τις ευκαιρίες που πρέπει να δίνονται και την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνουν οι ομάδες στα νέα παιδιά:

Στον Παναθηναϊκό, αυτό που βλέπουμε όλοι, είναι ένα ράπισμα απέναντι σε ομάδες που διαφημίζονται κυρίως για τις ακαδημίες, για το ότι είναι οι καλύτερες, χωρίς να βγαίνουν απ’ έξω και οι υπόλοιπες ομάδες. Το να τολμήσουν θα είναι όφελος για όλες τις ομάδες. Ας μην ξεχνάμε τον Διούδη και τον Γιαννιώτα και πολλά άλλα παιδιά που προχώρησαν και άφησαν λεφτά στους συλλόγους. Θα μπορούσαν να αφήσουν ακόμα περισσότερα, κάνουν μια καριέρα και τους βλέπουμε και τους χαιρόμαστε.

-Για τον Άρη, το εντυπωσιακό του ξεκίνημα και τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα:

Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι υπεύθυνοι που είναι κοντά στην ομάδα. Εμείς σαν φίλαθλοι που είμαστε απ΄ έξω, σαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου, μπορούμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις της ομάδας. Πιστεύω, ότι κανείς δεν θέλει, από αυτούς που ηγούνται και από όλο το τιμ, το κακό της ομάδας. Εμείς πρέπει να στηρίξουμε οποιαδήποτε επιλογή, να ξαναπάμε στο γήπεδο και μακάρι να ξαναδούμε ένα καλύτερο θέαμα και να αποκομίσει και η ομάδα μας αποτελέσματα και βαθμούς που θα την βοηθήσουν στη συνέχεια.

-Για την απομάκρυνση του Ερέρα:

Αν δεν είσαι κοντά στην ομάδα δεν μπορείς να έχεις και μια σαφή άποψη και να ξέρεις την πραγματικότητα, δηλαδή τι συμβαίνει μέσα σε έναν σύλλογο. Εμείς, πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, γιατί μπορεί να μην πήρε αποτελέσματα, αλλά το  υλικό της ομάδας είναι πάρα πολύ καλό και νομίζω ότι θα δούμε καλύτερα πράγματα στη συνέχεια. Καμιά φορά και η αλλαγή προπονητή είναι σαν ένα ηλεκτροσόκ, που τις περισσότερες φορές νομίζω ότι έχει θετικά αποτελέσματα.

Δεν πρέπει να το πλατιάζουμε το θέμα και να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους της ομάδας, γιατί πιστεύω ότι θέλουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Έτσι πρέπει να το βλέπουμε, να αφήσουμε κατά μέρος τις καχυποψίες και εμείς που είμαστε απ’ έξω να μη νομίζουμε ότι γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους. Να υποστηρίξουμε την ομάδα. Άποψή μου είναι, μια τακτική που την είχα επί σειρά ετών και συνεχίζω να την έχω και σαν άνθρωπος, ότι μόνο όταν στηρίζεις κάτι βγαίνει αποτέλεσμα.

-Για τις κινήσεις της διοίκησης και την εμπιστοσύνη που πρέπει να της δείξουμε:

Σίγουρα όλες αυτές οι ενέργειες από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα δείχνουν, ότι οι άνθρωποι θέλουν το καλό της ομάδας όσο το δυνατόν περισσότερο, κι όχι κάτι διαφορετικό, οπότε ας το δούμε θετικά και ο χρόνος θα δείξει.

-Για το σημερινό παιχνίδι του Άρη με τον Απόλλωνα:

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί και οι αντίπαλοι “διψάνε” για βαθμούς, εμείς θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και είμαστε καλή ομάδα, μας λείπει βέβαια το γκολ και το αποτέλεσμα. Αυτό που νομίζω όμως είναι ότι θα πάνε όλα καλά και θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο Άρης μπορεί να κάνει μια νέα αρχή γιατί έχει τις δυνατότητες, έχει καλύτερη ομάδα, καλύτερους παίκτες και νομίζω ότι θα τα καταφέρει.

-Για το ότι το φαβορί για τον πάγκο του  Άρη είναι ο Σάββας Παντελίδης:

Είναι ένας προπονητής που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Βέβαια καταλήγουμε σε αυτή την επιλογή, ενώ βλέπαμε την ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και λέγαμε η ομάδα έχει ανέβει. Όμως, επειδή ο κόσμος δεν έχει υπομονή να περιμένει, ίσως και η διοίκηση βασίστηκε πάνω  σε αυτή την πίεση και αποφάσισε να απομακρύνει τον Ερέρα. Ο συγκεκριμένος προπονητής έχει δουλέψει με παίκτες που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους παίκτες του Άρη στον Αστέρα Τρίπολης. Από εκεί και πέρα όμως  θα έρθει σε ένα πολύ μεγάλο σωματείο, εάν έρθει τελικά, θα έχει μεγαλύτερη πίεση. Ο κόσμος ζητάει αποτελέσματα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι εδώ και χρόνια. Μακάρι να τα καταφέρει ο οποιοσδήποτε αναλάβει την ομάδα και να έχουμε μια καλή χρονιά.

To Top