Παπαζαχαρίας: “Κάναμε το αυτονόητο με Καζναφέρη”

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, εδώ και λίγα 24ωρα, είναι ο νέος αρχηγός του Αρη! Ο ίδιος  δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στο νέο του ρόλο, μιλάει για τον Άρη, τη δουλειά που γίνεται στην Ιταλία ενώ αναφέρεται επίσης στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Κώστα Καζναφέρη.  

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παπαζαχαρίας μιλώντας στον απεσταλμένο του συνδρομητικού καναλιού:

-Γρηγόρη, θα ήθελα τις εντυπώσεις σου από την προετοιμασία, εδώ στο Πράτο. Πως κυλούν οι προπονήσεις;
« Θα έλεγα ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές, το κλίμα είναι καλό, τα γήπεδα καλά και ολ΄ αυτά συντελούν στο να κάνουμε μια καλή προετοιμασία. Σίγουρα θέλουμε ακόμα δουλειά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε, καθώς έχουμε περίπου μία εβδομάδα ακόμη μπροστά μας».

-Είναι μια ιδιαίτερη προετοιμασία η φετινή, με πολλά νέα παιδιά;
« Πράγματι, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς έχουμε πάρα πολλά νέα παιδιά στην ομάδα τα οποία κάνουν την πρώτη τους επαγγελματική προετοιμασία. Αυτό όμως δεν μας απογοητεύει, ίσα ίσα πεισμώνουμε και δουλεύουμε πιο πολύ κοντά σ΄ αυτά τα παιδιά τα οποία δείχνουν ότι έχουν θέση στην ομάδα και μπορούν να βοηθήσουν. Το θέμα είναι να δέσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο».

-Οι δικές σου ευθύνες αυξάνονται φέτος, λόγω του ότι είσαι αρχηγός.
« Με τιμά πάρα πολύ αυτό. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που με ψηφίσανε. Σίγουρα είναι περισσότερες οι ευθύνες, διότι είναι μεγάλη υπόθεση να φοράς το περιβραχιόνιο στον Αρη. Από εκεί και μετά θα προσπαθήσω όσο μπορώ, προκειμένου να ανταποκριθώ σ΄ αυτό το ρόλο».

-Περίμενες μετά από τόσα χρόνια στον Ηρακλή, μέσα σε δύο σεζόν να γίνεις αρχηγός του Αρη;
« Δεν το είχα ποτέ στο μυαλό μου. Απλά οι συνθήκες το έφεραν έτσι να μείνουμε τέσσερα πέντε παιδιά, οι πιο παλιοί στην ομάδα κι έτσι προέκυψε. Όμως όλοι είμαστε οι αρχηγοί και όχι μόνο αυτός που φορά το περιβραχιόνιο».

-Τι σημαίνει να είσαι αρχηγός στον Αρη;
« Είναι ότι καλύτερο, ειδικά για μένα σ’ αυτή τη χρονική στιγμή και θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω όλους!»

-Πολύ γρήγορα, με την ιδιότητα του αρχηγού κλήθηκες να αναλάβεις δράση, στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος με τον Καζναφέρη….
« Επρόκειτο για μια παρεξήγηση και πλέον το θέμα έχει λυθεί. Ο Κώστας έχει μιλήσει με τον προπονητή, τα έχουνε βρει και δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Απ’  ότι μάθαμε η δική σου συμβολή υπήρξε καθοριστική.
« Και εγώ και ο Μάρκος (σ.σ Βελλίδης) και ο Καπετάνος και ο Παπαστεριανός, όντας πιο παλιοί βοηθήσαμε. Πήραμε την πρωτοβουλία, ουσιαστικά κάναμε το αυτονόητο και πιστεύω ο Κώστας κατάλαβε τι έγινε και όλα είναι καλά».

-Είναι χρονιά καθιέρωσης η φετινή για σένα;
« Πρώτα απ΄ όλα είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό μου! Την πρώτη χρονιά είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και δεν μπόρεσα να πάρω συμμετοχές με τον Αρη. Πέρυσι έκανα περίπου τις μισές και φέτος θέλω να κάνω μια ολόκληρη χρονιά, ώστε να βοηθήσω στα δύσκολα που μας περιμένουν στο καινούριο πρωτάθλημα».

-Μάκης Κατσαβάκης….
«Εγώ τον γνωρίζω από τη συνεργασία που είχαμε στον Ηρακλή. Είναι ένας προπονητής ο οποίος απαιτεί πρώτα απ΄ όλα πειθαρχία και σεβασμό. Δουλεύει πάρα πολύ στην αμυντική τακτική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βλέπει και επιθετικά. Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε το έργο του γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωμένο ρόστερ».

-Θα συνεργαστείς, στο κέντρο της άμυνας με τον Πουλίδο….
« Τον ξέρουμε από το πέρασμά του από την Τρίπολη. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και καλός χαρακτήρας ,απ΄ ότι βλέπω και μαθαίνω. Μακάρι να καθιερωθεί στον Αρη και να έχουμε μια καλή συνεργασία».

-Ο έγγαμος βίος πως πάει;
« Δόξα το Θεό, όλα καλά, αν και με το που παντρεύτηκα έφυγα κατευθείαν για προετοιμασία και ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει 100%!».

-Λένε, ότι για να πάει καλά ένας ποδοσφαιριστής, πρέπει να είναι παντρεμένος, ώστε να έχει μια ήρεμη και σταθερή ζωή….
«Συμφωνώ απολύτως!».

To Top