Παπαζαχαρίας: “Ξεχνάμε το οικονομικό όταν μπαίνουμε στο γήπεδο”

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας τόνισε πως οι παίκτες του Άρη «ξεχνούν»  τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα όταν μπαίνουν στο γήπεδο. Ακόμη χαρακτήρισε “ανύπαρκτο” το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Παναθηναϊκού στον Κυριακάτικο αγώνα με τους κίτρινους στο ΟΑΚΑ. 

Ο Παπαζαχαρίας παραχώρησε συνέντευξη στο gazzetta.gr. Αναλυτικά το θέμα:

Μετά από δύο χρόνια στην Αναγέννηση Επανωμής κι άλλα εννέα στον Ηρακλή, ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός διανύει την τρίτη σεζόν της καριέρας του στον Άρη και αποτελεί έναν από τους λίγους “παλιούς” (μαζί με τον Καπετάνο, τον Βελλίδη και τον Κασναφέρη), που παρέμειναν στην ομάδα κι ανέλαβαν απλά να δεχθούν οικονομικούς διακανονισμούς για παλαιότερες οφειλές, όχι μόνο να συμφωνήσουν με λιγότερα χρήματα, αλλά παράλληλα να σηκώσουν το βαρύ φορτίο, που απαιτεί το “πάντρεμα” των έμπειρων ποδοσφαιριστών με τα νέα παιδιά που φέτος, λόγω και των αντίξοων οικονομικών συνθηκών, μπήκαν πολύ πρόωρα στα βαθιά…

Ο λόγος για τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία, που στο πρόσφατο ματς του Άρη (1-1) στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Παναθηναϊκό, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στην φάση, στην οποία οι “πράσινοι” “κέρδισαν” το πέναλτι με το οποίο άνοιξαν το σκορ. Ο έμπειρος σέντερ-μπακ μίλησε στο gazzetta.gr για την συγκεκριμένη φάση, για την δύσκολη οικονομική κατάσταση του συλλόγου και την αγωνιστική προοπτική που θα προσφέρει στους “κιτρινόμαυρους” η σταδιακή αγωνιστική ενσωμάτωση των νέων παικτών από τα τμήματα υποδομής…

«Φέτος στον Άρη βιώνουμε μία περίεργη χρονιά απ’ όλες τις απόψεις και η ομάδα αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν εμπειρίες και αγωνιστικές παραστάσεις από την Superleague, να προσπαθούμε “κουβαλήσουμε” και τα νέα παιδιά, τα οποία αποτελούν την βάση του εφετινού ρόστερ. Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά και υπομονή για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο και σίγουρα η οικονομική στενότητα που χαρακτηρίζει τον σύλλογο δεν είναι σύμμαχος της όλης προσπάθειας. Παρ’ όλα αυτά, τόσο ο κ. Κατσιαούνης, όσο και ο κ. Λαμπριάκος που μπήκαν φέτος στην διοίκηση της ομάδας, καταβάλλουν συγκλονιστικές προσπάθειες και διαχειρίζονται με τέτοιο τρόπο τα όποια χρήματα μπαίνουν στα ταμεία, έτσι ώστε να μοιράζονται σε όλους όσοι προσφέρουν υπηρεσίες στον Άρη, είτε αυτοί λέγονται ποδοσφαιριστές, είτε μέλη του τεχνικού ή του ιατρικού επιτελείου, είτε διοικητικοί υπάλληλοι, γιατί αν κάποιοι μένουν απλήρωτοι, τότε αυτό έχει αντίκτυπο στη συνολική λειτουργία της ομάδας.»

– Έχει αρχίσει να “νοικοκυρεύεται” καθόλου η κατάσταση;

«Σε σχέση με το τι γινόταν τα δύο τελευταία χρόνια, που η κατάσταση ήταν τραγική, μπορώ να πω πως ναι… Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν 700-800 Ευρώ το μήνα και ήταν απλήρωτοι για περισσότερο από έναν χρόνο. Σας ξαναλέω ότι φέτος έχει γίνει μία καλύτερη διαχείριση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε υπομονή, αλλά σίγουρα το οικονομικό κομμάτι δεν μας απασχολεί όταν έρχεται η ώρα να μπούμε στο γήπεδο…»

– Αυτό φάνηκε πολύ έντονα στον πρόσφατο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Τι μπόρεσαν να αλλάξουν μέσα σε δύο εβδομάδες ο Πασιαλής με τον Μπουγιουκλή και στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσιάσατε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο;

«Έκαναν πολύ καλή δουλειά στην ψυχολογία και δούλεψαν ιδιαίτερα με τους νέους παίκτες, τους οποίους γνώριζαν πολύ καλά από την θητεία τους στα τμήματα υποδομής. Δουλέψαμε καλά και απερίσπαστα για δύο εβδομάδες, παρουσιαστήκαμε πολύ διαβασμένοι και πήραμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι να μην μείνουμε εκεί και να εκμεταλλευτούμε αυτή την εμφάνιση, έτσι ώστε να πάρουμε τους βαθμούς που απαιτούνται για να μην κινδυνεύσει ο Άρης.»

– Πόσο ταλαντούχα είναι αυτή η φουρνιά των νέων παικτών του Άρη; Εσύ ζεις αυτούς τους πιτσιρικάδες κάθε μέρα στην προπόνηση και η γνώμη σου έχει βαρύτητα…

«Τα παιδιά έχουν πραγματικά πολύ ταλέντο και το απέδειξαν στο πρόσφατο παρελθόν με τις επιτυχίες τους στα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών. Το θέμα είναι πόσο θα προσεχθούν και κατά πόσο θα τους δοθούν – με σωστό τρόπο – οι κατάλληλες ευκαιρίες, ώστε να αισθανθούν ισότιμα μέλη της ανδρικής ομάδας και να την βοηθήσουν έμπρακτα. Κακά τα ψέματα, όταν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά, είναι λογικό να αισθάνεται άγχος και πίεση και να χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να απελευθερωθεί και να δείξει την αξία του… Η πραγματική τους αξία θα φανεί όταν ξεπεράσουν αυτή την “προσαρμογή” και αρχίσουν να λειτουργούν χωρίς να σκέφτονται…»

– Σαν αμυντικός που είσαι, ένιωσες πίεση από την επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού;

«Όχι κάτι το ιδιαίτερο! Αν εξαιρέσουμε ένα-δύο σουτ, μέχρι την φάση του πέναλτι, δεν κινδυνεύσαμε σχεδόν καθόλου. Σ’ αυτό βοήθησε, όμως, και η δική μας προετοιμασία. Κλείσαμε όλους τους χώρους και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα και δεν τα έκανε. Ο εφετινός Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος.

– Στην φάση του πέναλτι τι έγινε; Θεωρείς ότι ο διαιτητής ξεγελάστηκε επειδή ότι βρισκόταν από πίσω και δεν είχε καλό οπτικό πεδίο;

«Δεν υπήρξε καμία επαφή δική μου με τον Σισοκό και το χειρότερο είναι ότι ο διαιτητής το σφύριξε μετά 3-4 δευτερόλεπτα. Όλος ο φίλαθλος κόσμος είδε ότι το πέναλτι που καταλογίστηκε ήταν ανύπαρκτο! Το θέμα είναι τα ανθρώπινα λάθη να μη γίνονται συνέχεια σε βάρος του Άρη!»

– Κλείνοντας, πως αντιμετωπίζετε τον αγώνα της Δευτέρας (29/10, 19.30) με τον Ολυμπιακό;

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, που έχει τα πάντα, από μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ της και εξαιρετικούς παίκτες, μέχρι διοικητική ηρεμία. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε και παίζοντας μπροστά στο κοινό μας, θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε το κοινό μας και να εκμεταλλευτούμε την όποια κούραση που μπορεί να επηρεάσει τον αντίπαλό μας, που μη ξεχνάμε έχει μέσα στην εβδομάδα παιχνίδι για το Champions League (σ.σ.: απόψε με την Μονπελιέ) και ίσως αυτό να αποτελέσει μία παράμετρο που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες…».

 

To Top