Παπαζαχαρίας: “Πάμε για το πρώτο διπλό”

Το σύνθημα για την κατάκτηση του πρώτου φετινού “διπλού” που θα βοηθήσει τον Άρη να “ανασάνει” βαθμολογικά έδωσε ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας. Ο αμυντικός των κίτρινων εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως το κενό του Πουλίδο θα καλυφθεί και αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Λούκας Αλκαράθ.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

-Γρηγόρη, δεν υπάρχει ανάσα για τον Αρη. Μετά τον ΠΑΟΚ, ντέρμπι στη Κρήτη με τον Πλατανιά. Πολλοί λένε πως αυτό το ματς είναι πιο δύσκολο, λόγω της κρισιμότητάς του. Συμφωνείς;

«Σίγουρα είναι πιο δύσκολο. Εάν δούμε τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται η ομάδα μας, θα διαπιστώσουμε πως είμαστε πολύ χαμηλά. Δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει φέτος εύκολο ματς για τον Αρη, όλα είναι δύσκολα. Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε με ένα διπλό, το πρώτο φετινό και με δύο απανωτές νίκες, η ομάδα θα ανασάνει και θα δείξει έναν άλλο εαυτό».

-Πως αντιμετωπίζετε αυτό το παιχνίδι, το οποίο κρίνει πάρα πολλά και για τις δύο ομάδες;

«Η αλήθεια είναι πως και οι δύο ομάδες, στέκονται πολύ δύσκολα, βαθμολογικά. Οποια ομάδα μπορέσει και πάρει τη νίκη, θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα για την παραμονή, αν και θα ακολουθήσουν άλλα 9 παιχνίδια. Βέβαια, όσο πιο νωρίς φύγει το άγχος και η σκέψη ότι η ομάδα κατάφερε να σωθεί, είναι καλύτερο. Κα οι δύο ομάδες έχουν άγχος, έχουν πίεση, αλλά τα περισσότερα παιδιά μέσα στην ομάδα μας έχουν έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τέτοια παιχνίδια και πιστεύω ότι ο καθένας θα βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε να πάρουμε τη νίκη».

-Οποιος βάλει το γκολ, θα πάρει και το ματς;

«Το ματς θα γείρει σε ένα μεγάλο ποσοστό προς τη μεριά της ομάδας που θα βάλει το γκολ. Αλλά το παιχνίδι διαρκεί 90 λεπτά και αυτός που θα είναι πιο καλός, σ΄ αυτή τη διάρκεια, θα το πάρει».

-Με Παπαζαχαρία στο κέντρο της άμυνας, αλλά χωρίς Πουλίδο..

«Η ομάδα έχει φέτος πάρα πολλές φορές ελλείψεις από σημαντικά πρόσωπα. Πιστεύω όμως, ότι τα κενά μπορούν να αναπληρωθούν. Βέβαια, ειδικά τη φετινή χρονιά, κάθε παίκτης είναι χρήσιμος στον Αρη, υπάρχουν όμως παιδιά που θα μπουν να βοηθήσουν και πιστεύω στο αποτέλεσμα».

-Εσύ είσαι, πλέον, πολύ καλά ψυχολογικά..

«Μετά τη φυγή του κ. Αλκαράθ, έχει αλλάξει το σκηνικό, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλη την ομάδα. Το κλίμα είναι καλύτερο, όμως το θέμα είναι ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο και παιχνίδια. Τώρα δεν θα ήμασταν στη θέση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Ευχής έργον είναι να κάνουμε μια καλή αρχή, μέσα στον Πλατανιά, για να μπορέσουμε να ανασάνουμε πιο νωρίς».

-Εκφράζεις  πικρία για τον προηγούμενο προπονητή. Τώρα αισθάνεσαι δικαιωμένος που επέμενες;

«Δεν θα έλεγα πως υπάρχει δικαίωση προς το πρόσωπο το δικό μου, αλλά γενικά προς την ομάδα. Γιατί το κακό έγινε προς την  ομάδα και όχι μόνο σε μένα. Οι παίκτες και οι προπονητές έρχονται και φεύγουνε, η ομάδα όμως παραμένει. Στα παιχνίδια που ήταν ο κ. Αλκαράθ στον πάγκο, αν δούμε τη συγκομιδή βαθμών, αλλά και τη γενικότερη πορεία και το πώς δούλευε, όχι μόνο με τους ποδοσφαιριστές, αλλά γενικά με όλους τους εργαζόμενους του Αρη, θα δούμε ότι έκανε κακό στην ομάδα. Αν έφευγε νωρίτερα ή εάν δεν ερχότανε καθόλου, θα είχαμε περισσότερους βαθμούς! Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αν θα παίζω εγώ ή κάποιος άλλος, αλλά να πηγαίνει καλά ο Αρης. Εκανε καλό η απομάκρυνσή του!».

To Top