Παπαιωάννου: “Aν υπάρξει κρούσμα μπερδεύονται πολύ τα πράγμα και θα πάμε για στοπ”

Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου μιλώντας στον “Real FM” αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ άλλων και για την επανέναρξη της Super League, ενώ περιέγραψε και το τοπίο που διαμορφώνεται γύρω από το τηλεοπτικό.

O μεγαλομέτοχος της Λαμίας τόνισε ότι αν παρουσιαστεί κρούσμα σε ομάδα, τότε θα υπάρξει και οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα: Αν υπάρχει κρούσμα, θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Αν προκύψει πρόβλημα θα είναι δύσκολα με την καραντίνα. Μπερδεύονται πολύ τα πράγμα και θα πάμε για στοπ. Κάποιες ομάδες θα παίζουν και κάποιες δεν θα παίζουν; Ελπίζουμε να μη συμβεί”.

Όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανέφερε ότι οι επαρχιακές ομάδες αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα: “Οι επαρχιακές ομάδες έχουν μικροχορηγούς, έχουμε πρόβλημα με τα εισιτήρια, είναι πολλά τα οικονομικά προβλήματα. Από ένα πρόχειρο υπολογισμό προβλέπω χασούρα 30%. Τουλάχιστον για τις μικρές ΠΑΕ”.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του τηλεοπτικού συμβολαίου για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Μακάρι ν’ αυξηθούν οι ομάδες, αλλά δεν βρίσκουμε τηλεοπτικό. Πέρυσι ήμασταν η καλύτερη επαρχιακή ομάδα και μας έκαναν μείωση στο συμβόλαιο. Είτε θα βάλεις χρήματα από την τσέπη σου ή θα έχεις τηλεοπτικό ή θα παίζεις στοίχημα. Αν οι ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό τι ουσία έχει να έχουμε ποδόσφαιρο; Είναι το κύριο έσοδο των ομάδων. Η Πολιτεία θα μπορούσε να βγάζει χρήματα π.χ. από το στοίχημα”.

Για τις προσπάθειες να υπάρξει τελικά κεντρική διαχείριση ανέφερε: “Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι. Προσπαθούμε με κινήσεις για κεντρική διαχείριση. Εάν δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση θα απαξιωθεί το άθλημα. Οι τέσσερις μεγάλοι θα παίξουν μεγάλο ρόλο, γιατί μπορούν να πιέσουν. Υπάρχει μια κινηση που γίνεται, μια σοβαρή προσπάθεια από μια ομάδα για κεντρική διαχείριση, μακάρι ν’ αποδώσει. Πρέπει να είμαστε μία γροθιά. Την κεντρική διαχείριση δεν πρέπει να την ακουμπάει κανείς, θα έπρεπε να νομοθετήσει η κυβέρνηση εδώ. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι υπό την εποπτεία της Πολιτείας, μιλάμε για αθλητισμό, όχι για μία επιχείρηση”.

Εξελίξεις πάνω στο τηλεοπτικό ζήτημα αναμένοται μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο της Λαμίας: “Δεν είπαμε να πάρει η ΕΡΤ όλο το πρωτάθλημα, αλλά μπορεί να πάρει κάποιο μέρος όπως φέτος. Δεν είναι κακό να βλέπουμε λίγο δωρεάν ποδόσφαιρο. Το άθλημα πρέπει να μπει σε όλα τα σπίτια. Πιστεύω ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχει βρεθεί μια λύση, δεν το βλέπω άμεσα. Ή τουλάχιστον να ξέρουμε τι θα γίνεται”.

Επιπλέον, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στο ρόλο του VAR: “Το VAR κάνει πιο κρύο το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί να λύσει προβλήματα. Ακόμη θέλει δουλειά στην Ελλάδα. Δεν είναι ακόμη αυτό που περιμέναμε”.

Τέλος, για το ζήτημα τον εκλογών της ΕΠΟ τόνισε: “To ποδόσφαιρο έχει ένα αυτοδιοίκητο. Δεν προλαβαίνει ν’ αλλάξει κάτι στις εκλογές της ΕΠΟ, πιστεύω, αλλιώς θα έχουμε θέματα με FIFA και UEFA. Η ΕΠΟ διαχρονικά έχει πρόβλημα, αλλά ό,τι γίνει θα γίνει με τη FIFA και την UEFA. Πιστεύω ότι έχει αλλάξει στην ΕΠΟ. Έχει δρόμο ακόμη”.

To Top