ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Παπανικολάου: «Δίπλα στον Άρη η ΕΟΚ για το Παλέ»

Ο Άγγελος Παπανικολάου, υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, μίλησε για τις θέσεις του προγράμματός του και το όραμα του για το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7 :

Για την ονομασία της παράταξης (σ.σ. το μπάσκετ στα χέρια μας): «Το μπάσκετ παίζεται με τα χέρια και είναι ευθύνη όλων μας παίρνοντας το στα χέρια μας να μπορούμε να το λειτουργήσουμε σωστά και να το φέρουμε ξανά στο δρόμο των επιτυχιών. Είναι χρέος και ευθύνη όλων όσων αγαπάμε το άθλημα να δουλέψουμε με επιμονή και υπομονή προκειμένου να το σηκώσουμε και πάλι ψηλά».

Για το πρόγραμμα που υπάρχει: «Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και το ψηφιακό ηλεκτρονικό δελτίο προκειμένου να διευκολυνθούν τα σωματεία, να μπούμε σε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού. Προωθούμε τον άμεσο διάλογο με τα σωματεία για να εκφράζουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, στόχος μας είναι ένα εθνικό σχέδιο ολιστικής μελέτης και ανάπτυξης του μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα, που θα αφορά μεταξύ άλλων την προπόνηση και την εκγύμναση των παιδιών και θα μας αναφέρει τι πρέπει να κάνουν οι αθλητές από 6 έως 18 χρονών.

Να φέρουμε κοντά μας διεθνείς διοργανώσεις, είτε είναι ένα 3 on 3, είτε το Ευρωμπάσκετ στην Ελλάδα για το 2025 και ακόμα οι αγώνες του ομίλου της Εθνικής να διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν γήπεδα για να φιλοξενηθούν τα παιχνίδια, χρειάζονται κι άλλα και απαιτείται ανάπτυξη κάτι για το οποίο δουλεύουμε. Είναι ευθύνη της ΕΟΚ να υποδείξει που υπάρχει ανάγκη νέων εγκαταστάσεων και της Πολιτείας να εργαστεί προκειμένου να υλοποιηθούν αυτά».

Για το Παλέ: «Έχει δίκιο ο Άρης για το Παλέ, θα έπρεπε η χρήση πλέον του γηπέδου να είναι αποκλειστικά δική του, όμως για αυτό το ζήτημα αρμόδια είναι η Πολιτεία. Η ΕΟΚ συμφωνεί και θα είναι αρωγός σε αυτό. Πρέπει η ΕΟΚ να είναι συμπαραστάτης και μπροστάρης στις διεκδικήσεις όλων των σωματείων».

Για τα εθνικά πρωταθλήματα και τις Εθνικές ομάδες: «Είτε η Β’ είτε η Γ’ Εθνική θέλουμε να γίνει αναπτυξιακό πρωτάθλημα, κάτι που θα προχωρήσει όμως με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων και μέσα από συζήτηση και διάλογο και καταγραφή των προτάσεων.

Όσον αφορά τις Εθνικές θα λειτουργήσουμε το αναπτυξιακό μοντέλο με αξιοκρατική επιλογή προπονητών και παικτών , θα υπάρχει αναφορά για τους αθλητές που παρακολουθούνται από ειδικούς συνεργάτες , θα μας βοηθήσει πρακτικά στους υπό εξέταση αθλητές. Θέλουμε μεγάλες διοργανώσεις στη χώρα μας για να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στους αθλητές. Υπενθυμίζω πως η Ελλάδα στους άνδρες είναι 6η στην παγκόσμια κατάταξη και 7η στις γυναίκες.

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Είμαστε μαζί στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ , έχουμε συνεργαστεί όταν ήμουν στην επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΟΚ. Είναι τιμητικό που με εμπιστεύτηκε και με εμπιστεύεται. Από εκεί και πέρα ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από το χώρο του μπάσκετ , όμως θεωρώ πως είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και αυτό είναι αναντίρρητο, και σαφώς θα του ζητάμε τη συμβουλή όταν και αν τη χρειαστούμε σαν επόμενη διοίκηση. Τέτοια εμπειρία δεν μπορούμε να μην την χρησιμοποιήσουμε, αλλά δεν μπορεί να είναι στο διοικητικό συμβούλιο ή σε κάποια άλλη έμμισθη θέση».

Για την εμπειρία του ίδιου: «Προέρχομαι από τα ερασιτεχνικά σωματεία, νιώθω και νομίζω πως είμαι ένας καθημερινός παράγοντας των σωματείων. Έχω περάσει από αυτή τη θέση, γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν έχω ασυμβίβαστα, δεν είμαι ιδιοκτήτης ΚΑΕ, με προτείνει ο Απόλλων Σμύρνης ως πρόεδρο. Θέλουμε ίση αντιμετώπιση όλων των σωματείων».

Κλείνοντας σημείωσε: «Οι εκλογές αυτές είναι πολύ σημαντικές, πρόκειται για ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μία κατεύθυνση είναι η ενίσχυση και ο ερασιτεχνικός χαρακτήρας του μπάσκετ και η άλλη είναι η άκρατη επαγγελματοποίηση του μπάσκετ και εμείς στηρίζουμε την πρώτη, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να βοηθήσουμε τα σωματεία. Από εκεί προέρχεται η ανάπτυξη του μπάσκετ. Καλλιεργούμε ψυχές, αυτό είναι το πιο σημαντικό, να βγάλουμε καλύτερους πολίτες, καλύτερους φιλάθλους. Αυτή είναι η μεγάλη μου επιδίωξη».

To Top