Παπανικολάου εναντίον… Κόμπι στη πρεμιέρα του ΝΒΑ, ανήμερα του “ΟΧΙ”!

Ο Κώστας Παπανικολάου θα είναι ο πρώτος Έλληνας που θα ριχτεί στη μάχη τη νέα σεζόν καθώς οι Rockets στην πρεμιέρα της κανονικής περιόδου θα φιλοξενηθούν από τους Lakers.

Ετοιμαστείτε για άλλη μια χρονιά με έντονο Ελληνικό ενδιαφέρον! Εκτός από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Κώστα Κουφό και τον Νικ Καλάθη η παροικία των Ελλήνων στο ΝΒΑ με την υπογραφή του Κώστα Παπανικολάου στους Rockets απέκτησε ένα ακόμα μέλος και μάλιστα ο καινούργιος της παρέας θα είναι ο πρώτος που θα δούμε εν δράσει.

Η κανονική περίοδος ξεκινάει στις 28 Οκτωβρίου και το Houston είναι η μια από τις έξι ομάδες που θα αγωνιστούν με τον διεθνή φόργουορντ να κάνει το ντεμπούτο του στο Los Angeles απέναντι στους Lakers. Την επόμενη μέρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Bucks θα αντιμετωπίσουν τους Hornets σε ένα ιστορικής σημασίας παιχνίδι καθώς θα είναι το πρώτο εντός έδρας για τις “σφήγκες” μετά την επιστροφή τους στη Charlotte. Επίσης στις 29 Οκτωβρίου ο Κουφός και ο Καλάθης ενδέχεται να παραβρεθούν στον πρώτο αγώνα της καριέρας του νούμερο ένα του draft Andrew Wiggins, αφού οι Grizzlies αντιμετωπίζουν τους Timberwolves στους οποίους αναμένεται να παραχωρηθεί ο Καναδός προκειμένου οι Cavaliers να αποκτήσουν τον Kevin Love.

Η πρώτη Ελληνική μάχη δεν θα αργήσει να έρθει και θα είναι αυτή ανάμεσα στο Milwaukee και το Memphis στις 8 Νοεμβρίου με τον Αντετοκούνμπο να υποδέχεται Κουφό και Καλάθη οι οποίοι θα ανταποδώσουν τη φιλοξενία στις 14 Μαρτίου του 2015. Από εκεί και πέρα ο Γιάννης θα βρεθεί δυο φορές αντιμέτωπος με τον Κώστα Παπανικολάου. Αρχικά στις 29 Νοεμβρίου στο Milwaukee και ύστερα στις 6 Φεβρουαρίου στο Houston, ενώ εάν οι Knicks τελικά αποφασίσουν να δώσουν συμβόλαιο στον αδερφό του Θανάση θα κοντραριστούν σε τέσσερα παιχνίδια από τα οποία φυσικά ξεχωρίζει αυτό που θα γίνει στο Λονδίνο στις 15 Ιανουαρίου.

Ο Παπανικολάου πάντως θα έχει την ευκαιρία να τα πει περισσότερο με τον Κώστα Κουφό και τον Νικ Καλάθι, καθώς οι ομάδες τους θα δώσουν τέσσερις αγώνες. Ο πρώτος είναι προγραμματισμένος για τις 14 Νοεμβρίου στο Memphis, ο επόμενος για τις 3 Δεκεμβρίου στο Houston, στις 26 του ίδιου μήνα θα αναμετρηθούν ξανά στην έδρα των Grizzlies και οι συναντήσεις τους για την κανονική περίοδο θα ολοκληρωθούν με αυτή που θα γίνει στο γήπεδο των Rockets στις 4 Μαρτίου.

Όταν την περασμένη σεζόν ο Γιάννης Αντετκούνμπο κλήθηκε να μαρκάρει τον Kevin Durant και τον Carmelo Anthony και οι δυο είχαν να πουν κάτι καλό για τον Έλληνα φόργουορντ των Bucks που φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολος αντίπαλος. Ο πρώτος που θα βρει απέναντι του θα είναι ο Durant, αφού το Milwaukee θα φιλοξενήσει την Oklahoma στις 11 Νοεμβρίου. Το δεύτερο παιχνίδι των δυο ομάδων θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στην έδρα των Thunder, ενώ ο Γιάννης εκτός από το Λονδίνο θα τα βάλει με τον Melo στις 18 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα επισκεφτεί δυο φορές το Madison Square Garden όπου οι Knicks θα περιμένουν τα “ελάφια” στις 4 Ιανουαρίου και στις 10 Απριλίου.

Οι αγώνες με τους Thunder θα είναι οι πιο σημαντικοί για τους Grizzlies, καθώς μετά και την περσινή συνάντηση τους στα playoffs έχουν αναπτύξει μια από τις μεγαλύτερες κόντρες της Δύσης. Έτσι λοιπόν ο Κώστας Κουφός και ο Νικ Καλάθης θα αναμετρηθούν με την παρέα του Kevin Durant και του Russell Westbrook στην Oklahoma στις 7 Νοεμβρίου και στις 11 Φεβρουαρίου και στο Memphis στις 31 Ιανουαρίου και στις 3 Απριλίου.

Στο τέλος τα δύσκολα για τον Παπανικολάου

Οι Rockets θα αντιμετωπίσουν σε συνεχόμενα παιχνίδια τους πρωταθλητές San Antonio Spurs την τελευταία εβδομάδα της κανονικής περιόδου και έτσι ο Κώστας Παπανικολάου θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του ενόψει των playoffs απέναντι στον MVP των τελικών Kawhi Leonard στις 8 Απριλίου στην έδρα των “σπιρουνιών” και δυο μέρες αργότερα στο Houston. Η πρώτη αναμέτρηση τους μέσα στη σεζόν θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου επίσης στο Houston, ενώ πριν από τον Απρίλιο θα συναντηθούν και στο San Antonio στις 28 Δεκεμβρίου.

Ένα πολύ καλό τεστ για τον Παπανικολάου θα είναι και οι αγώνες με τους Mavericks όπου θα κληθεί να σταματήσει τον Chandler Parsons του οποίου το κενό καλείται να αναπληρώσει μαζί με τον Trevor Ariza, αφού ο 26χρονος forward μετακόμισε από τους Rockets στο Dallas. Στις 22 Νοεμβρίου θα επιστρέψει στο Houston όπου θα βρεθεί ξανά στις 28 Ιανουαρίου και οι άλλοι δυο αγώνες θα γίνουν στο γήπεδο των Mavs στις 20 Φεβρουαρίου και στις 2 Απριλίου.

Πηγή: nba.sport24.gr

To Top