Παπασταθόπουλος: «Έχουμε την εμπειρία να προκριθούμε»

Πίστη για την πρόκριση της Εθνικής εξέφρασε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, πριν το εναρκτήριο ματς του ομίλου του Nations League. 

Αναλυτικά, όσα είπε ο αρχηγός της Εθνικής στη συνέντευξη Τύπου: 

Για το τι περιμένει από το παιχνίδι με την Εσθονία: «Τις τελευταίες μέρες δουλέψαμε πάρα πολύ καλά. Είναι η αρχή. Έχουμε καιρό να βρεθούμε όλοι οι παίκτες, δεν θα είναι εύκολο. Ξεκινάμε από τώρα. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Αν δεν τα καταφέρνουμε, θέλουμε τουλάχιστον να μην χάνουμε».

Για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ: «Η ομάδα έχει να βρεθεί καιρό, είναι σημαντικός παράγοντας. Αυτά τα δύο πρώτα ματς θα είναι δύσκολα. Όλοι οι παίκτες προέρχονται από προετοιμασία. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Πρέπει να βρούμε γρήγορα ρυθμό και να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, για να πάρουμε το πρώτο τρίποντο».

Για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί από την Εθνική σε περίπτωση αποκλεισμού από το Euro: «Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι δεν θα πάμε στην επόμενη διοργάνωση. Έχουμε μιλήσει με τους παίκτες. Οποιοσδήποτε άλλος στόχος θα είναι αποτυχία. Η ομάδα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να προκριθεί. Στην προηγούμενη διοργάνωση είχαμε καλή παρουσία. Χάσαμε από μια ομάδα που έφτασε στον τελικό. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι».

Για τον πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν μια ομάδα με ισχυρή άμυνα: «Επιθετικά πρέπει να βγάλουμε πολλά περισσότερα πράγματα σαν ομάδα. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι από την προηγούμενη διοργάνωση. Και για εμάς και για τις άλλες ομάδες δεν θα είναι εύκολα τα πρώτα ματς. Πιστεύω ότι έχουμε τις ικανότητες και την ποιότητα να κάνουμε κάτι πάρα πολύ καλό».

Για τις λεπτομέρειες που στέρησαν την πρόκριση: «Είναι το επιθετικό κομμάτι, που ξέρουμε ότι δεν είναι το καλό μας χαρτί. Παραδοσιακά η Εθνική αμύνεται καλύτερα από ό,τι επιτίθεται. Όλα τα παιδιά έχουν αρκετή εμπειρία. Σε συνδυασμό με κάποιους νέους παίκτες, να πάμε στην επόμενη διοργάνωση. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Για το Nations League: «Δεν το βλέπουμε σαν προετοιμασία. Είναι ακόμα μια διοργάνωση. Πρέπει σε κάθε ματς να κερδίζεις, άρα πρέπει όλοι οι παίκτες να δίνουν το 100% για να κερδίζουμε. Φυσικά, θέλουμε πάντα να βγούμε πρώτοι και να ξεκινήσουμε από αυτή τη διοργάνωση».

To Top