Παπαστεριανός: “Δεν φορούσαν παντελόνια! Τώρα μας λένε την αλήθεια”

Ο Μανόλης Παπαστεριανός έχει πολλά μέσα του από την περσινή χρονιά. Ήρθε στον Άρη με όνειρα και φιλοδοξίες και βρήκε τον ιδιόρρυθμο Πρόμπιερζ που τον “πέταξε” εκτός ομάδας, τους… ψεύτες διοικούντες και μέσα σε όλα αυτά τραυματίστηκε. Φέτος όλα είναι διαφορετικά. Υπάρχει ο Κατσαβάκης που τον εμπιστεύεται, είναι υγιής και υπάρχει πλέον εξαιρετική επικοινωνία με τη διοίκηση!

Η συνέντευξη του Μανόλη Παπαστεριανού στην εφημερίδα “Metrosport”:

Μανόλη, βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας και έχοντας δώσει η ομάδα τα περισσότερα φιλικά της παιχνίδια, με πιο συμπέρασμα αποχωρεί από το Πράτο;

Η φετινή προετοιμασία ήταν εξ αρχής πολύ ιδιαίτερη. Η ομάδα χτίζεται με νεαρούς ποδοσφαιριστές κατά κύριο λόγο, αλλά αυτό δεν χάλασε κανενός την διάθεση. Η προετοιμασία κύλησε ομαλά και πιστεύω ότι στα φιλικά που δώσαμε δείξαμε κάποια στοιχεία της δουλειάς. Αμυντικά βαδίζουμε σωστά, επιθετικά χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά αλλά πιστεύω επιθετικά θέλουμε το κάτι παραπάνω.

Στο διάστημα της παραμονής στο Πράτο εμφανίστηκαν και κάποια κρούσματα απειθαρχίας, θεωρείς ότι είναι απόρροια της απειρίας των περισσότερων παιδιών;

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερων συνθηκών. Πολλά παιδιά ίσως να ξέφυγαν γιατί πολύ απλά δεν έχουν την εμπειρία από προετοιμασίες. Εντάσεις και τέτοια κρούσματα όμως υπάρχουν παντού, σε όλα τα αθλήματα. Σε μικρό βαθμό πάντως θεωρώ ότι οι ίντριγκες σε μια ομάδα κάνουν καλό.

Είδαμε πάντως ότι και εσείς οι πιο έμπειροι παίκτες στην ομάδα είχατε από κοντά τα νέα παιδιά. Μάλιστα, μάθαμε ότι είχατε και μία συγκέντρωση στο ξενοδοχείο…

Σαν πιο έμπειροι σίγουρα προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά. Πρέπει όμως και αυτά τα παιδιά να καταλάβουν πού βρίσκονται. Σε ποια ομάδα ανήκουν και ότι καταφέρουν θα το καταφέρουν από μόνοι τους, όχι από τα δικά μας λόγια και την δική μας βοήθεια.

Αγωνιστικά Μανόλη ποια κρίνεις ότι είναι τα θετικά και τα αρνητικά για μία ομάδα γεμάτη από νεαρούς ποδοσφαιριστές;

Τα θετικά είναι η θέληση που έχουν αυτά τα παιδιά για δουλειά και για ανάδειξη του ταλέντου τους. Αρνητικό στοιχείο είναι η έλλειψη εμπειριών, αλλά αυτό θα αντισταθμιστεί μέσα από την δουλειά.

Η ευθύνη που έχετε εσύ, ο Καπετάνος, ο Παπαζαχαρίας, ο Βελλίδης και ο Καζναφέρης νιώθετε να βαραίνει τα πόδια σας;

Το φορτίο είναι πιο βαρύ για εμάς απ’ ότι πέρυσι. Και τα νέα παιδιά όμως που ήρθαν στην ομάδα γνωρίζουν τις καταστάσεις και νιώθω ότι θα δώσουμε όλοι το 100% για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.

Ήταν δύσκολη απόφαση να παραμείνεις στον Άρη με τα τόσα προβλήματα που προέκυψαν;

Προσωπικά δεν ήθελα να φύγω σαν αποτυχημένος. Πέρυσι δεν έκανα πολλά παιχνίδια λόγω του τραυματισμού μου και των διαφορών που υπήρξαν με την έλευση του Πρόμπιερζ. Θέλω να φύγω με ψηλά το κεφάλι.

Άρα η φετινή χρονιά έχει επιπλέον κίνητρα για εσένα, είναι από μόνη της ξεχωριστή…

Αυτό που θέλω είναι καταρχήν να είμαι γερός και έπειτα να δείξω ποιος είναι ο Μανόλης Παπαστεριανός.

Η περσινή χρονιά, πρώτη για εσένα στον Άρη, ήταν δύσκολη από μόνη της. Όχι μόνο για εσένα αλλά για την ομάδα γενικότερα…

Ήταν όντως μια περίεργη και δύσκολη χρονιά. Ο Άρης όμως είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει γρήγορα τον δρόμο του.

Τι σε βοήθησε να επανέλθεις πιο δυνατός μετά τον τραυματισμό σου και το επεισόδιο με τον Πρόμπιερζ;

Η στήριξη που μου παρείχαν οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος του Άρη μου έδωσε την δύναμη για να συνεχίσω. Πλέον είμαι καλά και μακάρι να συνεχίσω να είμαι υγιής για να μπορώ να προσφέρω.

“Ήταν ψεύτες!”

Από την συνεργασία σας με την προηγούμενη διοίκηση έχουν ακουστεί πολλά αρνητικά σχόλια. Νιώθετε μια πικρία από αυτούς τους ανθρώπους;

Αυτό που μας ενοχλούσε ήταν ότι μας έλεγαν πολλά ψέματα. Δεν φορούσαν παντελόνια. Έπρεπε να έρθουν και να μας πουν στα ίσια κάντε υπομονή 3-4 μήνες για να πληρωθείτε. Εμείς δεν ζούμε αλλού. Ξέρουμε πως είναι η κατάσταση στην χώρα γενικότερα. Θα υπήρξε κατανόηση από όλα τα παιδιά. Αυτοί μας έλεγαν θα πληρωθείτε Δευτέρα, θα πληρωθείτε Παρασκευή και ποτέ δεν βλέπαμε χρήματα.

Εδώ μάθαμε για κάποιες πολύ περίεργες καταστάσεις, για παιδιά δεν είχαν ούτε τα προς το ζην…

Υπήρχαν παιδιά που δεν ερχότανε στην προπόνηση γιατί δεν είχαν να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητό τους. Αυτά είναι τραγικά. Υπάρχουν παιδιά που έπαιρναν δανεικά από εδώ και από εκεί. Το μοναδικό θετικό είναι ότι με δική μας θέληση, όλα τα παιδιά, κρατήσαμε την ομάδα παρά τα τεράστια προβλήματα.

Πόσο εύκολο είναι να κρατηθούν αυτά τα προβλήματα εντός αποδυτηρίων;

Είναι πολύ δύσκολο. Τα προβλήματα ήταν τεράστια. Τον χειμώνα υπήρχαν μέρες που κάναμε μπάνιο με παγωμένο νερό, δεν υπήρχε καλοριφέρ. Όπως είπα όμως προσπαθούσαμε να είμαστε μια οικογένεια και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα όλοι μαζί.

Η σχέση σας με τη νέα διοίκηση, ποια είναι;

Μας λένε την αλήθεια. Πότε έχουν χρήματα, πότε δεν έχουν. Αυτό εμάς μας ικανοποιεί γιατί ξέρουμε πού βαδίζουμε.

Κατά την διάρκεια της σεζόν και δη μετά το επεισόδιο με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, είχες σκεφτεί να φύγεις από την ομάδα;

Είχα μιλήσει με τον πρόεδρο για να ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω. Μου είχε πει ότι με θέλουν στην ομάδα. Έτσι έκανα υπομονή για να βρεθεί μία λύση. Δεν είχα μιλήσει ποτέ με τον ΠΑΟΚ όπως είχε βγει προς τα έξω. Βεβαίως και δεν μου άρεζε να προπονούμαι μόνος μου. Τελικά έφυγε ο κ. Πρόμπιερζ και εγώ επανήλθα στην ομάδα.

“Θα παλέψω για ένα νέο συμβόλαιο”

Ο ρόλος του Μανόλη Παπαστεριανού μέσα στο γήπεδο φέτος, ποιος θα είναι;

Αυτό που μου ζητάει ο κ. Κατσαβάκης ως αμυντικό χαφ που με προορίζει, είναι να παίρνω πρωτοβουλίες, να μιλάω με τους νεαρούς και να τους βοηθάω όσο μπορώ με τις εμπειρίες.

Το χαρακτηριστικό του νέου Άρη θα είναι η σφιχτή άμυνα;

Το έχουμε δείξει από την αρχή αυτό. Ο Άρης θα δέχεται δύσκολα γκολ, θα είναι μία ομάδα με πολλά τρεξίματα. Μόνο του αυτό σίγουρα δεν λέει κάτι γιατί για να κερδίζουμε θα πρέπει να σκοράρουμε κιόλας. Πιστεύω ότι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα βελτιωθούμε και επιθετικά. Ήδη στο φιλικό με την Καϊσέρισπορ φάνηκαν κάποια δείγματα βελτίωσης.

Το γόνατό σου πως είναι;

Το καλοκαίρι, για να είμαι έτοιμος από κάθε πλευρά, πήγα τρεις εβδομάδες στην Αθήνα, στον Λευτέρη τον Παυλίδη, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ. Κάναμε 4-5 ώρες προπόνηση την ημέρα και δόξα τον Θεό μέχρι στιγμής πάνε όλα καλά.

Οι προσωπική σου στόχοι, για φέτος, μέχρι που φτάνουνε;

Η χρονιά είναι από μόνη της δύσκολη. Στόχος είναι η εξυγίανση του Άρη και από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τους δικούς του στόχους. Εγώ πλέον έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη και αυτό που σκέφτομαι είναι πως θα μπορέσω να αποδείξω ότι αξίζω να κάνω ένα νέο συμβόλαιο με τον Άρη.

 

To Top