Παπαστεριανός: “Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, θα βρει τον δρόμο του! Δεν με ήθελαν συγκεκριμένα άτομα”

Mε αφορμή τους αγώνες Ελλάδας-Ρουμανίας, στο πλαίσιο των μπαράζ του Μουντιάλ μίλησε ο Μανώλης Παπαστεριανός, ο οποίος αγωνίζεται στην Ρουμανική Κονκόρντια.

Παράλληλα, μίλησε και για τον Άρη.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Παπαστεριανός στη SportDay

Για την Ρουμανία, προσεχή αντίπαλο της Εθνικής:

«Μέσα σε λίγους μήνες εδώ, αυτό που έχω καταλάβει καλά είναι ότι οι Ρουμάνοι παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικής ομάδας. Μπαίνουν πολλά γκολ εδώ, μπορώ να πω ότι το ποδόσφαιρό τους είναι πιο γρήγορο σε σχέση με το ελληνικό. Αλλά φυσικά όταν παίζεις πολύ επιθετικά, αυτό κρύβει και αδυναμίες πίσω.

Δηλαδή πιστεύω ότι η Ελλάδα θα βρει χώρους για να απειλήσει. Θεωρώ όμως ότι το σημαντικότερο προσόν της Εθνικής Ελλάδας είναι η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει. Δηλαδή παίκτες όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Σαλπιγγίδης κ.λ.π. Είναι παίκτες-κλειδιά που μπορούν να παίξουν σημαίνοντα ρόλο σε τόσο μεγάλα παιχνίδια. Σαφώς και πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί».

Για τους Ρουμάνους διεθνείς που ξεχωρίζει:

«Ξεχωρίζω κατ’ αρχάς τον Λάζαρ, που όλοι τον ξέρουμε από την Ελλάδα. Τον έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, τον θεωρώ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Και ο Γκοϊάν που παίζει στον Αστέρα Τρίπολης είναι αξιόλογος αμυντικός. Από κει και πέρα, ξεχωρίζω σίγουρα τον Μάρικα που είναι εξαιρετικός επιθετικός, αλλά και τον αρχηγό της Στεάουα, τον Μπουρσεάνου, που είναι ένας πολύ ικανός χαφ».

Για την προηγούμενη ομάδα του, τον Άρη:

«Ο Αρης περνάει μια δύσκολη περίοδο, αλλά θεωρώ ότι όταν είσαι μεγάλη ομάδα κάποια στιγμή θα βρεις τον δρόμο σου».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Δεν αποκλείω τίποτα. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι δυστυχώς δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο από τον Αρη. Δεν με ήθελαν κάποια συγκεκριμένα άτομα».

*** Δηλώσεις έκανε και στον “Αρένα”. Μεταξύ άλλων είπε:

Για την προσαρμογή του στη Ρουμανία:

“Η πρώτη βδομάδα ήταν δύσκολη αλλά πιστεύω πως προσαρμόστηκα. Ο σύλλογος και η διοίκηση με αγκάλιασαν και μου έδειξαν πως είμαι σημαντικός στην ομάδα. Είμαστε μια νεανική ομάδα και δεν υπάρχει πίεση από τον κόσμο”.

 

Για τις συζητήσεις που είχε με τον Ηλιάδη:

“Πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Είναι ψέματα πως εγώ ζητούσα 180.000 ότι ποσά γράφονται. Δε θα συζητούσα νέο συμβόλαιο εφόσον δεν είχαν ξεκαθαριστεί οι παλιές οφειλές. Μου είχαν προτείνει να συμφωνήσουμε να πάρω τα χρήματα σε πέντε χρόνια,  ενώ εγώ τους είπα για έναν χρόνο και δεν τα βρήκαμε.

Εγώ θα συμφωνούσα και για δύο η τρία χρόνια αλλά δεν έγινε άλλη επαφή.  Η μοναδική πρόταση ήταν να πληρωθώ σε πέντε χρόνια. Είχα κάνει δύο προτάσεις στον κύριο Ηλιάδη και μου είπε πως θα τις σκεφτεί και θα με πάρει τηλέφωνο αλλά δε με πήρε ποτέ. Στη συνέχεια τον έψαχνα αλλά δε σήκωνε το τηλέφωνο. Σε καμιά περίπτωση δε ήθελα να κάνω προσφυγή στον Άρη αλλά είπε κάποια πράγματα ο κύριος Ηλιάδης τα οποία δε λέγονται και φτάσαμε στα άκρα. Εγώ περιμένω ακόμα και τώρα τον κύριο Ηλιάδη να με πάρει τηλέφωνο για να συμφωνήσουμε”.

Για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Χαλκιδική σχετικά με την λειτουργία των μεταλλείων:

“Τέσσερα παιδία που ήταν στη φυλακή αποφυλακίστηκαν κάτι το οποίο είναι πολύ καλό αλλά ο αγώνας δε σταματάει εδώ.  Παλεύουμε για να σώσουμε τον τόπο μας”.

Για το αν παρακολουθεί τον Ηρακλή:

“Ο Ηρακλής ήταν η πρώτη μου ομάδα και φυσικά την παρακολουθώ. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα και ελπίζω να βρει τον δρόμο του στη συνέχεια”

To Top