ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παπαϊωάννου (Λαμίας): “Έγιναν λάθη στη Φούτμπολ λιγκ, πρέπει να μειωθούν τα έξοδα”

Απογοητευμένος από την κατάσταση στο ποδόσφαιρο είναι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Star Λαμίας αναφέρθηκε στα προβλήματα της κατηγορίας, αλλά και τις δικές του αντοχές. Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας τόνισε πως έγιναν λάθη το καλοκαίρι στη Φούτμπολ λιγκ και δεν είναι σίγουρος αν αυτά μπορούν να διορθωθούν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παπαϊωάννου:

Για την κατάσταση στο πρωτάθλημα:

«Δε νομίζω να έχει ξανασυμβεί αυτό ποτέ σε κάποιο πρωτάθλημα. Κάποια πράγματα που συμβαίνουν τώρα, κάποιοι θα μπορούσαν να τα δουν από το καλοκαίρι. Ότι οι χορηγίες θα είναι πολύ δύσκολες. Δε νομίζω ότι το καλοκαίρι κανένας μπορούσε να είχε διαφορετική γνώμη, εκτός από δυο τρεις ανθρώπους που ήρθαν και ήθελαν να διοικήσουν με χορηγίες εξασφαλισμένες. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον, δεν μπορείς να λες δημόσια ότι θες να διοικήσεις ένα πρωτάθλημα με εξασφαλισμένες χορηγίες. Αυτό ήταν ένα λάθος. Το δεύτερο λάθος ήταν ότι αργήσαμε εμείς οι ομάδες να πάρουμε πρωτοβουλίες.

Τώρα εδώ που έχουμε φτάσει, δεν ξέρω σε ποιον βαθμό μπορούν να διορθωθούν αυτά τα λάθη και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Εγώ έχω τονίσει ότι δεν υπάρχουν χορηγίες, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αν βρεθούν κάποια χρήματα, θα είναι για να καλύψουν τα έξοδα της λίγκας. Γιατί η λίγκα έχει τεράστια έξοδα. Η άποψή μου είναι πως πρέπει να μειωθούν κατά πολύ αυτά τα έξοδα. Να ξεκινήσουμε νοικοκύρεμα μέσα από τη λίγκα και μετά να ζητήσουμε χορηγίες. Τώρα ζητάμε χορηγίες, αλλά δεν φτάνουν ούτε για τα έξοδα της λίγκας».

Για τις συνέπειες στους παράγοντες:

«Θα μιλήσω με ειλικρίνεια. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από τη μεριά μου γιατί η ομάδα της Λαμίας είχε ένα μεγάλο μπάτζετ και κάποιους στόχους. Τα χρήματα που δαπανούμε είναι πολλά και έχουμε παίξει ως τώρα μόλις δύο αγωνιστικές. Δεν ξέρω με αυτό που συμβαίνει, αν θα έχουμε το κουράγιο να συνεχίσουμε σε αυτόν τον χώρο, σε αυτό το ποδόσφαιρο.

Δεν θέλω μειώσω ομάδες με μικρότερο μπάτζετ, αλλά αυτοί που παθαίνουν κακό από τη διακοπή είναι οι ομάδες που έχουν μεγάλο και ακριβό ρόστερ και γι’ αυτό μπορεί να έχουμε εκπλήξεις στο φετινό πρωτάθλημα».

Για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα από την 3η ή την 6η αγωνιστική:

«Δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση και κάπου το διάβασα. Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να γίνει αλλαγή, καθώς δεν έχουμε τηλεοπτικά όπως η Super League. Ίσως κάποιες ομάδες βολεύει να είναι στην 6η αγωνιστική κι άλλες στην 3η. Αν υπάρξει τέτοιο θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία και θα γίνει ότι αποφασίσουν οι ομάδες. Ασφαλώς κάποιες ομάδες που έχουν εύκολο ματς τους βολεύει η 3η αγωνιστική, άλλες η 6η. Εγώ δεν έχω ούτε θέση ούτε λόγο, γιατί δεν έχει τεθεί επίσημα τέτοιο θέμα».

Για τις εκπλήξεις στις 2 αγωνιστικές:

«Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν κάνει ζημιές σε κάποιες ομάδες. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν φαβορί στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ρόστερ, ομάδες με καλή φυσική κατάσταση. Θα δούμε εκπλήξεις φέτος».

Για την πορεία της Λαμίας:

«Είμαι ικανοποιημένος από τους βαθμούς που πήραμε, αλλά θα ήμουν και αν είχαμε πάρει λιγότερους, γιατί οι ομάδες είναι στο ξεκίνημα. Στην 8η-9η αγωνιστική θα μπορώ να μιλήσω πόσο ικανοποιημένος είμαι από την ομάδα».

Για τις εγκαταστάσεις:

«Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Βέβαια, δεν έχουμε τις εγκαταστάσεις που θέλαμε. Καθημερινά προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Όπως γνωρίζετε, έχει δημοπρατηθεί και το στέγαστρο. Εμείς ζητήσαμε από τον Δήμο Λαμιέων να μην ξεκινήσουν οι εργασίες τώρα, αλλά στο τέλος της σεζόν. Με το καλό όταν γίνει το στέγαστρο, θα βελτιωθεί το γήπεδο και σε άλλους χώρους, όπως τα δημοσιογραφικά. Οι προπονητικές εγκαταστάσεις είναι καλές, αλλά μπορούν να βελτιωθούν».

Για το επικοινωνιακό κομμάτι:

«Άλλοι κάνουν θόρυβο χωρίς λόγο. Εγώ θέλω να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Το ποδόσφαιρο έχει προβλήματα και δεν χρειάζονται φανφάρες και ζητωκραυγές. Εγώ ζητάω να είναι χαμηλά το επικοινωνιακό κομμάτι, η ομάδα μας να κάνει σωστά τη δουλειά της. Το επικοινωνιακό κομμάτι δεν με ενδιαφέρει».

Για τα χρήματα που έχει δαπανήσει τέσσερα χρόνια στη Λαμία:

«Δεν θα πω νούμερο, γιατί αν πω κάποιοι θα με περάσουν για τρελό. Πιστεύω ότι έχω δαπανήσει, τόσα που κανένας μέσα στην πόλη της Λαμίας δεν θα είχε δαπανήσει. Το αισθάνομαι από τον κόσμο ότι είναι ευχαριστημένος. το θέμα δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι και τα τεράστια ψυχικά αποθέματα που έχω δαπανήσει. Τα τελευταία δύο χρόνια η Λαμία έχει αδικηθεί πολύ στο ποδόσφαιρο. Ειδικά τον πρώτο χρόνο στη Β’ Εθνική κατακρεουργήθηκε.

Δεν ξέρω ακόμα για πόσα χρόνια θα έχω τα ψυχικά αποθέματα. Τα υλικά, τα χρήματα είναι τα έχεις, τα βάζεις. Μακάρι να έχω ψυχικά αποθέματα, αλλά πρέπει να αλλάξει το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο μέχρι τώρα ήταν άδικο. Άλλες χρονιές ξέραμε ποιες ομάδες θα ανέβουν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κάποιοι κύριοι το διέλυσαν το ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

Για το τι θα αλλάξει αν ανέβει η Λαμία κάποια στιγμή στη Super League:

«Η Super League έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις, είναι διαφορετικά τα νούμερα. Αυτό που θα ήταν ωραίο για την πόλη της Λαμίας είναι να έχει μια ομάδα στη Super League. Θα ήταν καλό για τη νεολαία, τα πιτσιρίκια. Εγώ όταν ήρθα στη Λαμία, αυτόν τον στόχο είχα όταν ανέλαβα την ομάδα. Στόχους μπορεί να βάζουμε όλοι, αλλά είναι δύσκολο να τους πραγματοποιήσουμε. Ειδικά όταν τα πράγματα είναι τόσο ομιχλώδη σε έναν χώρο.

Το ποδόσφαιρο της Λαμίας έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πιστεύω πως ακόμα κι εγώ να μην είμαι, θα βρεθούν κάποια άτομα να το συνεχίσουν. Γιατί δεν ξέρω πόσο θα μπορέσω να κρατάω αυτά τα ψυχικά αποθέματα».

Απόδοση FL News

To Top