Παππάς για τηλεοπτικά: «Η ΕΡΤ έκανε ανεξάρτητες τις ομάδες κι αυτό ενοχλούσε!»

Σε σημερινή του συνέντευξη ο τέως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης Νίκος Παππάς μίλησε για τα τηλεοπτικά συμβόλαια της Superleague με την ΕΡΤ, τονίζοντας πως η ανεξαρτησία των ομάδων θα ενοχλούσε συγκεκριμένες πλευρές.

Αναλυτικά η σχετική του τοποθέτηση στο Documento:

“Την καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την επιλογή της ΕΡΤ να προβάλλει αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου έδωσαν και δίνουν οι υψηλές τηλεθεάσεις αυτών των προγραμμάτων. Τον τελευταίο χρόνο οι τηλεθεατές επανασυντονίστηκαν στη Δημόσια Τηλεόραση και εκτός από το ποδόσφαιρο έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και στο υπόλοιπο πρόγραμμά της.

Η υψηλή τηλεθέαση, ας μην ξεχνούμε, μεταφράζεται σε καλύτερα κι ακριβότερα διαφημιστικά πακέτα, τα οποία ενισχύουν τα έσοδα της ΕΡΤ και από κει ενισχύεται και το υπόλοιπο πρόγραμμα των καναλιών της.

Πέρυσι η ΕΡΤ κλήθηκε να συμβάλει στην επίλυση ενός γόρδιου δεσμού που αν δεν επιλυόταν, δε θα ξεκινούσαν καν τα πρωταθλήματα. Φέτος η ΕΡΤ αποψιλώνεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφενός γιατί για τη ΝΔ δεν νοείται «δωρεάν μπάλα» για τον λαό και καλό θα είναι για την ίδια ν’ αρχίσουν οι τηλεθεατές να πληρώνουν συνδρομή για να βλέπουν ποδόσφαιρο, αφετέρου γιατί η απελευθέρωση των ομάδων από συγκεκριμένα κλειστά και ομαδικά συμβόλαια μπορεί να τις έκανε και πιο ανεξάρτητες, κάτι που ίσως ενοχλούσε. Και ο νοών νοείτω”.

To Top