Παράγοντες του ΠΑΟΚ στο εδώλιο, υποθέσεις που έγιναν… ρουτίνα!

Ιστορίες της… καθημερινότητας τείνουν να γίνουν οι διώξεις, οι συλλήψεις και οι προφυλακίσεις στον σύλλογο του ΠΑΟΚ! Ρουτίνα έχει καταντήσει το “πάρε δώσε” των παραγόντων του ΠΑΟΚ με τη Δικαιοσύνη, αρκετοί εξ’ αυτών έχουν περάσει και την πόρτα της φυλακής!

Η εφημερίδα “Goal” συγκέντρωσε όλες τις υποθέσεις και τις παρουσίασε:

Σοβαρά προβλήματα με την Δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια παράγοντες του ΠΑΟΚ. Ειδικότερα στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ, από την αποχώρηση του Θωμά Βουλινού και έπειτα(ο οποίος παρέδωσε τις μετοχές του την Πρωτοχρονιά του 1996), μέλη των περισσότερων διοικήσεων είχαν σοβαρές δικαστικές περιπέτειες.

Πλην του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ηλία Βιολίδη, οι οποίοι κατηγορούνται για απιστία και υπεξαίρεση σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο «εδώλιο» έχουν βρεθεί ο Γιώργος Μπατατούδης, ο Γιάννης Γούμενος, επίσης στην φυλακή έχει οδηγηθεί ο μέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Σαχπατζίδης, μπλεξίματα είχε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΠΑΕ Βασίλης Φλωρίδης, ενώ στην φυλακή της Μάλτας βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Δημήτρης Δρόσος!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗΣ: Επέστρεψε από τη Λιβυή

Το 2009 το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών χωρίς αναστολή τον πάλαι ποτέ πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ , Γιώργο Μπατατούδη για την υπόθεση υπεξαίρεσης 2,5 δισ. δραχμών από την εταιρεία Interactive (θυγατρική της Intersat). Η καταδίκη του κ. Μπατατούδη έγινε ερήμην του, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Στη συνέχεια αντιμετώπισε και άλλες τέσσερις καταδίκες για υποθέσεις μη καταβολής εσόδων στο Δημόσιο.

Ο Μπατατούδης, συνελήφθη όταν πήγε στο ελληνικό προξενείο προκειμένου να βγάλει καινούργιο διαβατήριο ωστόσο δεν πέρασε το κατώφλι της φυλακής αφού ακολούθησε άλλη δικαστική απόφαση το σκεπτικό της οποίας ανέφερε πως «υπεξαίρεσε μεν 2,5 δισ. δραχμές αλλά από την υπεξαίρεση ζημιώθηκε μόνο ο ίδιος». Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει από την Λιβύη όπου ζούσε στην Αθήνα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΜΕΝΟΣ: Καταδικάστηκε ερήμην

Ο Γιάννης Γούμενος ανέλαβε τον ΠΑΟΚ το 2003. Λίγα χρόνια μετά το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς τριετή αναστολή για χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύψους 13.281.179 ευρώ που προέκυψαν τον μήνα Μάρτιο του 2007. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γούμενος καθυστέρησε τη καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο νομικός του εκπρόσωπος, ο οποίος ζήτησε να δοθεί αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και καταδίκασε ερήμην τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Προβλήματα γενικά…

Ο Σαχπατζίδης παρείχε μεγάλες ταμειακές διευκολύνσεις στην διοίκηση Ζαγοράκη, έβαλε «πλάτη» στις μεταγραφικές κινήσεις της ΠΑΕ το 2008 και συμμετείχε στην πρώτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ με το ποσό των 150.000 ευρώ. Πέρσι το καλοκαίρι αποφάσισε να παίξει ακόμη πιο ενεργό ρόλο. Εμφάνισε τον Βασίλη Φλωρίδη ως επόμενο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Έβαλε 1 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ανεβάζοντας το ποσοστό των μετοχών του στο18%. Ακολούθησε η ρήξη του με τον Φλωρίδη ο οποίος είχε επίσης προβλήματα με την δικαιοσύνη.

Ο Φλωρίδης κατά την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη ,καθώς είχε καταδικαστεί παλαιότερα για μία ψευδορκία και επειδή δεν είχε καταβάλει διατροφή στην πρώην σύζυγο του! Τα ελληνικά δικαστήρια τον είχαν καταδικάσει σε δύο ποινές φυλάκισης 10 μηνών όμως εξαγόρασε την ποινή του και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Πολύ σοβαρότερες ήταν οι κατηγορίες που αντιμετώπισε ο Σαχπατζίδης (που προφυλακίσθηκε), καθώς σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ήταν εκπρόσωπος της off shore εταιρείας, Torcaso, από την οποία μεταβιβάστηκαν από την ιερά Μονή Βατοπεδίου τρία ακίνητα επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Η αγορά των ακινήτων αυτών έγινε με χρήματα που φέρονται να προήλθαν από παθητική δωροδοκία και μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΣΟΣ: 14 μήνες φυλάκιση

Ήρθε ο «Μεσσίας» στον μπασκετικό ΠΑΟΚ πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Μετά την αποχώρηση του από την ΚΑΕ (το πέρασμα του αποδείχθηκε καταστροφικό), το 2009. Οι διωκτικές αρχές της Μάλτας προχώρησαν σε δίωξη του Δημήτρη Δρόσου, ύστερα από αίτημα της αρμόδιας αρχής για θέματα τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας (Lotteries and Gaming Authority of Malta).

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ κατηγορήθηκε ότι υπεξαίρεσε χρηματικά ποσά, ύψους 500.000 ευρώ, από κυπριακή online εταιρεία στοιχημάτων που διέθετε με έδρα τη Μάλτα (Gold Victory Limited ). Σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας maltatoday.com.mt ο Δρόσος τελικά καταδικάσθηκε σε 14 μήνες φυλάκισης.

To Top