ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παράδειγμα ο Άρης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το αθλητικό μοντέλο! Σχοινάς: “Η ομάδα μου ο Άρης” (video)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδριάζει σε σύνοδο ολομέλειας από χθες, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, έως τις 25 Νοεμβρίου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και European Super League και – γενικότερα – το αθλητικό μοντέλο που σκοπεύει να προωθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες, κατά την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς θυμήθηκε ότι τονίζοντας ότι: «Θέλω να προσθέσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Στα 14 μου είχα την ευκαιρία να πάω να δω την αγαπημένη μου ομάδα, τον Άρη Θεσσαλονίκης, να παίζει με τη Σεντ Ετιέν και μερικά χρόνια αργότερα με τη Μάντσεστερ Σίτι και με την Ατλέτικο Μαδρίτης” ενώ υπογράμμισε ότι: «Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε εξελιχθεί σε ένα μοντέλο στο οποίο όλοι έχουν μια ευκαιρία σε ένα ανοιχτό και αξιοκρατικό σύστημα που παρέχει ευκαιρίες σε όλους. Αυτό είναι το μοντέλο στο οποίο πρέπει να βασιστούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για να φιλοδοξούν τις ίδιες εμπειρίες και τις ίδιες αξίες”, κατέληξε.

Σε έκθεση που ενέκρινε η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας με 29 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 1 αποχή, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν από την ΕΕ να διαμορφώσει τον ευρωπαϊκό αθλητικό πολιτισμό σύμφωνα με τις αξίες της αλληλεγγύης, της βιωσιμότητας, της ένταξης, του ανταγωνισμού και της ισότητας.

 

To Top