Παράνομες κατασκευές διαπίστωσε η Κτηματική Υπηρεσία στο La Isla του Μπέου, μετά από καταγγελίες

Αυτοψία στο beach bar- εστιατόριο που λειτουργεί η οικογένεια Μπέου στο νησάκι Τσουγκριά της Σκιάθου, διενήργησε η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας. Σύμφωνα με έγγραφη απάντηση σε ερώτημα που διατύπωσε το magnesianews.gr μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η προϊσταμένη της υπηρεσίας κα Μαρία Τραχανατζή, αναφέρει τα εξής:

Σε απάντηση του από 18/5/2022 ηλεκτρονικού σας μηνύματος, σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας έχει δεχτεί καταγγελίες σχετικά με κατασκευές στη νήσο Τσουγκριά του Δήμου Σκιάθου, έχει πραγματοποιήσει αυτοψία και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία λήψης των προβλεπόμενων εκ του νόμου μέτρων προστασίας του αιγιαλού.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η υπηρεσία διαπίστωσε ότι όντως υπάρχουν παράνομες κατασκευές, μιας που μόνο από τις φωτογραφίας που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο όπου διαφημίζεται ως το πρώτο παγκοσμίως (!) πράσινο beach bar, το La Isla της οικογένειας Μπέου μόνο σε τροχήλατη καντίνα δεν παραπέμπει! Να θυμίσουμε ότι η Κτηματική Υπηρεσία έχει παραχωρήσει τμήμα του αιγιαλού για την τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας και ομπρελοκαθισμάτων, ωστόσο η οικογένεια Μπέου προχώρησε σε αυθαίρετες κατασκευές, ακόμη και σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, σε μία περιοχή μάλιστα η οποία υπόκειται σε καθεστώς προστασίας, αφού είναι Natura 2000 και υπάγεται στον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Αναμένεται πλέον πότε θα προχωρήσει η «λήψη των προβλεπόμενων εκ του νόμου μέτρων προστασίας του αιγιαλού» και αν αυτό θα συμβεί πριν το τέλος του καλοκαιριού, οπότε και λήγει η σύμβαση παραχώρησης του Τσουγκριά στον Μπέο.

Πηγή: magnesianews.gr

To Top