ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράσταση τίτλου για την Τσέλσι, κέρδισε εύκολα (3-1) την Άρσεναλ

Η διαστημική Τσέλσι έκανε πλάκα στο λονδρέζικο ντέρμπι στην Άρσεναλ και με το 3-1 την άφησε 12 βαθμούς πίσω, βάζοντας από τώρα μπλε κορδέλα στο τρόπαιο του πρωταθλητή.

Στα VIP του «Στάμφορντ Μπριζ» υπήρχε απαρτία λες και είχαμε πρόβα στέψης. Πλάι στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και την κουστωδία του, τρεις παλιές δόξες των «μπλε», οι Ντιντιέ Ντρογκμπά, Μάικλ Εσιέν, Αντρέι Σεφτσένκο λες και το ντέρμπι με την Άρσεναλ έκρινε τον τίτλο. Πάντως ο Ρομπέρ Πιρές αυτό είπε: «Αν η Τσέλσι πάρει κι αυτό το ντέρμπι, τότε ο τίτλος είναι δικός της».

Αν δει κανείς την απόλυτη επικράτηση της ομάδας του Αντόνιο Κόντε στο 3-1 επί της Άρσεναλ, την συνολική εικόνα της όλη την φετινή περίοδο και το +12 που έχει από τους διώκτες της, τότε ο Γάλλος δεν έχει και πολύ άδικο. Μόνο αν εγκληματίσει, η Τσέλσι μπορεί να χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Η μπλε κορδέλα που υπάρχει στο τρόπαιο από την περσινή κατάκτηση της Λέστερ, δεν χρειάζεται καν να βγει.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στην αυτοπεποίθηση, στην οργάνωση. Στα πρώτα 35 λεπτά, η Άρσεναλ δεν είχε ούτε μία επαφή στην μπλε περιοχή, με το 3-5-2 του Κόντε να γεμίζει το γήπεδο και να περιορίζει τους «κανονιέρηδες» σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα τα θεμέλια της νίκη για την Τσέλσι είχαν μπει από νωρίς σε μία φάση που σηκώνει πολύ συζήτηση.

Ο Μάρκος Αλόνσο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ (13’, 1-0), όμως στην προσγείωση ο αγκώνας του προσγειώθηκε στον σβέρκο του Μπεγερίν, ο οποίος μάλιστα έγινε αλλαγή. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για επιθετικό φάουλ, όμως ο Μάρτιν Άτκινσον έδειξε σέντρα με το έργο των γηπεδούχων να γίνεται πιο εύκολο.

Αν το πρώτο γκολ σηκώνει πολύ συζήτηση, το δεύτερο σε αφήνει άφωνο. Ο Εντέν Αζάρ με μία ενέργεια που θύμισε… Μαραντόνα, πήρε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0 (53’), βάζοντας υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς.

Ο Τιμπό Κουρτουά κράτησε το 2-0 (78’) σε κεφαλιά του Γουέλμπεκ, όμως στην απέναντι εστία ο Πετρ Τσεχ τα έκανε θάλασσα. Με μία άθλια απομάκρυνση, σέρβιρε το τρίτο γκολ στον Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος με ψύχραιμη λόμπα είπε «ευχαριστώ» στο δώρο, ενώ το γκολ της τιμής για την Άρσεναλ ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Ζιρού (90’, 3-1), όταν όμως τα πάντα είχαν κριθεί. Μπορεί ακόμα και ο ίδιος ο τίτλος…

Πηγή: sdna.gr

To Top