Παράταση-ανάσα από την ΕΕΑ μέχρι τις 21 Αυγούστου για το πιστοποιητικό!

Η ΕΕΑ κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης 9 Αυγούστου έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα μόνο στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα από τις ΠΑΕ. Για τις υπόλοιπες ομάδες, ανάμεσα σε αυτές και ο Άρης, έδωσε παράταση μέχρι την Τρίτη 21 Αυγούστου, η οποία και χαρακτηρίζεται ανάσα.

Στις 21 Αυγούστου θα ξανασυνεδριάσει, η ΕΕΑ για να δώσει πιστοποιητικά συμμετοχής, τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Μέχρι τότε οι κίτρινοι ελπίζουν ότι θα έχει δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα της φορολογικής ενημερότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι άλλες ομάδες έχουν ελλείψεις, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικές, στους φακέλους τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει δοθεί αδειοδότηση στον Ατρόμητο, την Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης. Συνολικά μόλις πέντε ΠΑΕ.

Ακόμη πρέπει να σημειώσουμε ότι ο νόμος αναφέρει πως οι ομάδες πρέπει να πάρουν έγκριση και να παρουσιάσουν πλήρεις φακέλους το πολύ 15 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ΕΕΑ δίνει νέα παράταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προβληματικές ΠΑΕ και να εξασαφαλίσουν την συμμετοχή τους. Εάν κάτι τέτοιο δεν γίνει μέχρι 21 Αυγούστου, όταν και θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση, δεν αποκλείεται να λάβουν άδεια υπό αίρεση. Δηλαδή να τους επιτραπεί να μπουν στο πρωτάθήμα και μετά να προσκομίσουν όσα λείπουν από τους φακέλους τους.

Από κει και πέρα το ίδιο ισχύει και για την ΚΑΕ και το τμήμα βόλεϊ των κίτρινων. Μέχρι τις 21 Αυγούστου θα πρέπει να συμπληρώσουν τον φάκελό τους.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

“Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά το σημερινό έλεγχο των δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν. 2725/99 στις ΠΑΕ Α’ Εθνικής Κατηγορίας, ΚΑΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας και ΤΑΠ Α1 Εθνικής Κατηγορίας , αποφάσισε να χορηγήσει πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ – ΚΑΕ – ΤΑΠ

1. ΠΑΕ Ολυμπιακός

2. ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

3. ΚΑΕ Ικαρος Καλλιθέας

4. ΚΑΕ Ρέθυμνο

5. ΚΑΕ ΚΑΟ Δράμας

6. ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου

7. ΚΑΕ Πανιώνιος

8. ΚΑΕ Ηλυσιακός

9. ΤΑΠ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

10. ΤΑΠ Μίλων

11. ΤΑΠ Νίκη Αιγινίου

12. ΤΑΠ Παμβοχαίκός

13. ΤΑΠ Ολυμπιακός

14. ΤΑΠ ΠΑΟΚ

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 21/08/2012 και ώρα 12 το μεσημέρι”.

To Top