ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρά τις διαφωνίες περνάει η μείωση σε 14 ομάδες στη Σούπερ λίγκα!

Λεβαδειακός, ΑΕΛ και υπό προϋποθέσεις ο Παναιτωλικός, διαφωνούν με την μείωση των ομάδων, αλλά δεν αρκούν για να την μπλοκάρουν. Προς συμφωνία και για τον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ.

Την Τρίτη (14/3) έγινε άλλη μία άτυπη συνάντηση των ΠΑΕ ενόψει του Δ.Σ. και επιβεβαιώθηκε πως για την μείωση του αριθμού των ομάδων σε 14 από τη σεζόν 2018-19, διαφωνούν κυρίως η ΑΕΛ και ο Λεβαδειακός, και σε ένα ποσοστό και ο Παναιτωλικός. Ωστόσο, για να «περάσει» η πρόταση χρειάζονται 12 ψήφοι, κάτι που σημαίνει πως για να απορριφθεί, θα πρέπει να διαφωνήσουν περισσότερες από 3 ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος για την ανάδειξη του πρωταθλητή, προκρίνεται η πρόταση των πλέι οφ με συμμετοχή των 6 πρώτων ομάδων της βαθμολογίας, σε μια διαδικασία που θα κρίνει τον τίτλο και την έξοδο στην Ευρώπη.

Αναφορικά με την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων, αναμένεται να «περάσει» η μείωση του κριτηρίου της εμπορικότητας, παρά το γεγονός ότι από αυτό ζημιώνονται οι μεγάλες ομάδες και ευνοούνται οι μικρότερες.

To Top