ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Παρά το “σχίσμα” υπάρχουν ομάδες που μπορούν να δώσουν ποιότητα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Είναι σαφές ότι γεννά έναν προβληματισμό η προσχώρηση αρκετών ομάδων από τα ποιοτικά πρωταθλήματα στην Ευρωλίγκα για να παίξουν στο Γιούροκαπ της επόμενης περιόδου, ωστόσο αν ρίξει κανείς μια ματιά στην βαθμολογία των εθνικών πρωταθλημάτων θα διαπιστώσει ότι οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν χάσει φέτος την δυναμική τους.

Στην Ιταλία μόνο η Ρέτζιο Εμίλια έχει πραγματικά καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ρεκόρ 17-6, όμως η Σάσαρι και η Τρέντο παλεύουν να μπουν στα πλέι οφ έχοντας ρεκόρ 11-12! Μετά την χθεσινή απόφαση της λίγκας για να συμμετάσχει μετοχικά στην εταιρεία του Τσάμπιονς Λιγκ (όπως ο ΕΣΑΚΕ) είναι βέβαιο ότι θα δοθούν ομάδες και στη διοργάνωση της FIBA και μάλιστα ενδεχομένως και πιο ποιοτικές (Κρεμόνα 16-7, Αβελίνο 15-8, Πιστόια 13-10).

Στην Γαλλία, η Στρασμπούρ που θα πάει στο Γιούροκαπ προηγείται με ρεκόρ 17-6, αλλά η Λιμόζ (11-12) ή η Νανσί (8-15) κάνουν πολύ μέτρια χρονιά. Η Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ είναι τέταρτη με ρεκόρ 15-8, όμως και πάλι υπάρχουν ομάδες που θα προσφέρει η γαλλική λίγκα στην FIBA και θα έχουν ποιοτικά ρόστερ, όπως η Μονακό (16-7), η Ορτέζ (15-8) ή η Ναντέρ (15-8).

Στην Ισπανία, Μάλαγα, Βαλένθια και Γκραν Κανάριας θα πάνε στο Γιούροκαπ, αλλά αν η ισπανική λίγκα αποφασίσει να συμμετάσχει και στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να δώσει ομάδες που είναι εμπορικές (Μπιλμπάο, Σαραγόσα, Μπανταλόνα).

Αν προσθέσει κανείς τις ελληνικές ομάδες (Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), τις τουρκικές που είναι ομάδες με πλούσια ρόστερ (Μπάνβιτ, Καρσίγιακα, Μπεσίκτας, Γαλατασαράι), πιθανώς την Λιέτουβος Ρίτας, μία ή δύο από την Πολωνία (Ζιέλονα Γκόρα), τότε μπορεί να αντιληφθεί ότι ποιότητα υπάρχει στο “ρόστερ” του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από την FIBA…

Πρόβλημα θα υπάρξει κυρίως στη Γερμανία, την VTB λίγκα και την Αδριατική Λίγκα γιατί εκεί όλες οι καλές ομάδες οδεύουν προς την πλευρά της Ευρωλίγκας.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ κρίσιμο το τριήμερο στο Παρίσι, εκεί όπου θα γίνουν οι διεργασίες για την παρουσίαση του Τσάμπιονς Λιγκ (Δευτέρα 21/3) και θα είναι παρών και ο Νίκος Λάσκαρης.

To Top