ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

«Παρέλαση» Άρη και νέα πολύτιμη νίκη 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Το γκολ του Σουλεϊμάνοφ στο 55′ κατάφερε να ξεκλειδώσει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Άρη να κάνει από εκεί και πέρα εξαιρετική εμφάνιση, με τον Σαμόρα να διπλασιάζει τα τέρματα για τους κιτρινόμαυρους στο 75, που πήραν την νίκη στην έδρα τους με 2-0 για την 9η αγωνιστική της Superleague. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι πίεζαν αλλά έβρισκαν τείχος στην τελική προσπάθεια και ολοκλήρωσαν τα πρώτα 45 λεπτά χωρίς τέρμα.

Αντιθέτως στο β μέρος οι παίκτες του Άκη Μάντζιου βρήκαν τις αδυναμίες του ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ χάρη στη σέντρα του Φεράρι και την κεφαλιά του Σουλεϊμάνοφ, με τους δύο ποδοσφαιριστές να είναι από τους κορυφαίους του ματς, όπως και ο Νταρίντα, αλλά και ο Μορόν.

“Χρυσή” αλλαγή για τον Άκη Μάντζιο και ο Αλβάρο Σαμόρα, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο τέρμα των κιτρινόμαυρων στο 75ο λεπτό, ενώ είχε και δοκάρι λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΜΑΝΤΖΙΟ ΜΕ ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΡΛΣΟΝ

Εκπλήξεις στις επιλογές του Άκη Μάντζιου για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνολικά τέσσερα νέα πρόσωπα. Η πρώτη αναμενόμενη αλλαγή ήταν αυτή του Νταρίντα που επέστρεψε στο πλευρό του Βερστράτε. Από εκεί και πέρα, ο Παναγίδης πήγε φανέλα βασικού από τον Έλληνα τεχνικό, όπως και οι Μόμπεργκ Κάρλσον και Σουλεϊμάνοφ που ξεκίνησαν επίσης στο αρχικό σχήμα. Πίσω στην άμυνα ο Οντουμπάτζιο επιλέχθηκε αντί του Μοντόγια στα δεξιά. Ο Φεράρι κράτησε τη θέση του στα αριστερά, όπως και οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς μπροστά από τον Κουέστα. Στην κορυφή της επίθεσης παρέμεινε σταθερά ο Λορέν Μορόν.

ΚΑΤΟΧΗ Ο ΑΡΗΣ, ΦΟΥΛ ΑΜΥΝΑ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα, με τον Άρη να πιέζει χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έβλεπαν μπροστά τους διπλή ζώνη άμυνας από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Άρης μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι με ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό και επιθυμία για γρήγορο γκολ. Κάτι το οποίο δεν επετεύχθη αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν πολυπρόσωπη άμυνα μην επιτρέποντας στους κιτρινόμαυρους να πλησιάσουν την εστία του Κλέιμαν.

Μοναδική στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, αυτή στο 23ο λεπτό με τον Νταρίντα, το σουτ του οποίου μετά από πάσα του Σουλεϊμάνοφ, κατέληξε οριακά πάνω από την εστία του τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

ΕΧΑΣΕ ΟΝΤΟΥΜΠΑΤΖΙΟ

Από τα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο τραυματισμός του Μόουζες Οντουμπάτζιο, ο οποίος αποχώρησε στο 34ο λεπτό με χτύπημα στον ώμο. Ο Βρετανός, αντικαταστάθηκε από τον Μοντόγια και θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΟΦ

Ότι δεν κατάφερε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ο Άρης, το πέτυχε στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους ο Σουλεϊμάνοφ. Ο Ρώσος στο 55΄μετά από υπέροχη σέντρα του Φεράρι, βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΣ και με κεφαλιά νίκησε τον Κλέιμαν κάνοντας το 1-0 για τους κιτρινόμαυρους.

ΜΕ ΔΕΚΑ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ

Στο 61 ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Τζίνο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μανούχου. Ο ΠΑΣ αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Άρη να πιέζει για να πετύχει και άλλο γκολ.

ΤΟ…ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΣΑΜΟΡΑ

Με τον Άρη να έχει βάλει τον ΠΑΣ μέσα στην περιοχή του, ήτα θέμα χρόνου οι κιτρινόμαυροι να πετύχουν και άλλο γκολ. Αυτό ήρθε στο 75 με τον Σαμόρα. Ο Νταρίντα έκανε το σουτ ο Κλέιμαν έδιωξε, ο Μενέντες πήρε την μπάλα έκανε νέο σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Σαμόρα την έστειλε στα δίχτυα του Κλέιμαν.

Ο Κοσταρικανός μάλιστα είχε την ευκαιρία να βάλει και άλλο γκολ, όμως το σουτ του στο 87′ βρήκε στο δοκάρι.

 

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάζιο (34′ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτε, Νταρίντα (88′ Πάρντο), Σουλεϊμάνοφ (88′ Τζούρασεκ), Παναγίδης (62΄Μενέντες), Κάρλσον (62′ Σαμόρα), Μορόν.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (Λιάσος 83′), Παμλίδης (Μπάλαν 71′), Τζίνο, Τζίμας (Έφορντ 83′), Ροσέρο (Κιάκος 83′).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανούχος Ευάγγελος
VAR: Ευαγγέλου Άγγελος, AVAR: Νιδριώτης Μιχαήλ
ΒΟΗΘΟΙ: Πετρόπουλος Τρύφων, Βεργέτης Δημήτριος
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Πουλικίδης Κωνσταντίνος

To Top