Παρέμβαση εισαγγελέα γιατί δεν κατατέθηκαν εγγυητικές στην ΕΕΑ! Ανάμεσα στις ΠΑΕ και ο Άρης

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε το θέμα με την μη υποβολή εγγυητικών επιστολών από τις ΠΑΕ προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αρκετές ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ και τη Φούτμπολ Λιγκ (ενδεικτικά αναφέρουμε Παναθηναϊκός, Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Επανομή, Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Θρασύβουλος και άλλες) δεν είχαν καταθέσει εγγυητική επιστολή στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Όπως προβλέπει η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού και της ΕΠΟ, για το συγκεκριμένο παράπτωμα οι ομάδες ναι μεν αδειοδοτούνται, αλλά στη συνέχεια η ΕΕΑ συντάσσει πόρισμα, το στέλνει στην ΕΠΟ και η ΕΠΟ το διαβιβάζει στις πειθαρχικές επιτροπές των λιγκών, οι οποίες επιβάλλουν πρόστιμο από 5.000 ως 50.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας προφανώς έπειτα από ανώνυμη καταγγελία απευθύνθηκε στην ΕΕΑ και ρώτησε εάν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εάν αυτές οι ομάδες που δεν έστειλαν εγγυητική επιστολή στην αρχή του πρωταθλήματος, έχουν στείλει μέχρι τώρα.

Η απάντηση της ΕΕΑ στον εισαγγελέα είναι ότι οι υποθέσεις έχουν σταλεί στην ΕΠΟ, αλλά δεν έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση από πειθαρχικές επιτροπές, είτε της Σούπερ Λιγκ είτε της Φούτμπολ Λιγκ, που να αφορά επιβολή ποινής για αυτές τις ομάδες. Και τέλος, η ΕΕΑ ζητά από τον εισαγγελέα να απευθυνθεί στην ΕΠΟ για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

Μάλιστα, παράλληλα με αυτό έστειλε επιστολή σε όλες τις ομάδες που δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή να παραστούν για ακρόαση στην επόμενη συνεδρίασή της.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top