Παρέμβαση εισαγγελέα για τα γεγονότα στο Αριστοτέλειο

Να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τις φθορές που προκλήθηκαν στο ΑΠΘ και συγκεκριμένα στην Πολυτεχνική Σχολή ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζητήθηκε έπειτα από τις καταγγελίες για φθορές που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με δηλώσεις όσων δημοσιοποίησαν φωτογραφίες και βίντεο με την κατάσταση που επικρατούσε το Σάββατο το πρωί, την Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιήθηκε πάρτι που διοργάνωσαν εξωπανεπιστημιακοί και μερίδα φοιτητών στη διάρκεια του οποίου άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε αμφιθέατρο, και άλλους κοινόχρηστους χώρους της σχολής. Μάλιστα έσπασαν κλειδαριές και εισήλθαν σε αίθουσες διδασκαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το εν λόγω πάρτι δεν είχε ληφθεί άδεια από τις αρχές του Πανεπιστημίου.

Μάλιστα, σε συνεντευξη που εδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο κ. Κατσάμπαλος, κοσμήτορας του Τμήματος, δήλωσε ότι στην Πολυτεχνική Σχολή έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά, αρκετές φορές. «Δεν υπάρξει πότε έγκριση δική μου για να γίνει πάρτυ στην Πολυτεχνική Σχολή», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι το τμήμα έχει υποστεί ολική καταστροφή, τόσο όσο αφορά στα αντικείμενα του χώρου, όσο και τις εργασίες των φοιτητών.

«Χρειάζεται, οπωσδήποτε, με τη βοήθεια των Αρχών να λύσουμε το πρόβλημα. Δε γίνεται να το λύσουμε εμείς ως πανεπιστημιακοί», τόνισε.

Τις εικόνες κατέγραψε ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Γιώργος Βλαχοδήμος, το πρωί του Σαββάτου όταν μπήκε στο χώρο της σχολής.

Πηγή: seleo.gr

To Top