Παρέμβαση εισαγγελέα για τον σερβιτόρο που «κολυμπάει» – «Παίρνει 3.000 ευρώ το μήνα» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar (video)

Στις εισαγγελικές Αρχές της Ρόδου θα συνεχιστεί η υπόθεση του beach bar όπου κατεγράφη υπάλληλος να μπαίνει στη θάλασσα και σχεδόν να κολυμπάει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες που κάθονταν σε ξαπλώστες μέσα στο νερό.

Ειδικότερα, μετά το σάλο που ξέσπασε από τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και την παρέμβαση της κυβέρνησης στην υπόθεση, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα λάβει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους και τους εργατικούς φορείς.

Στον εισαγγελέα πρόκειται να καταθέσουν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Αθανάσιος Σταμούλης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος.

Οι δύο πρόεδροι θα καταθέσουν και το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους και αφορά στο βίντεο που φαίνεται ο σερβιτόρος να μεταφέρει φαγητό σε πλατφόρμα που έχει στηθεί σε παραλία λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου.

Τι υποστηρίζει ο σερβιτόρος

Την ίδια ώρα, ο σερβιτόρος που φαίνεται στο βίντεο να… βουτά σχεδόν μέχρι τη μασχάλη για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους «prive» πελάτες του καταστήματος, που νοικιάζουν θέση μέσα στο νερό, δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο νεαρός υπάλληλος ρωτήθηκε από το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ που έσπευσε να κάνει έλεγχο στην επιχείρηση, μετά το σάλο που προκλήθηκε και απάντησε ότι δεν τον ενοχλεί αυτού του είδους το σερβίρισμα στους πελάτες, υπογραμμίζοντας ότι του αποφέρει υψηλό φιλοδώρημα που μπορεί να φτάσει και στα 200 ευρώ την ημέρα.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι απαντήσεις αυτές δόθηκαν αυθορμήτως και ειλικρινώς ή υπαγορεύτηκαν δεδομένων των διαστάσεων που πήρε το θέμα και των παρεμβάσεων από δύο υπουργεία.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι το βίντεο ανήκει σε ανταγωνιστή του και πως ο ίδιος ο σερβιτόρος επέλεξε να το κάνει για να πάρει καλό φιλοδώρημα.

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια και ποτέ μου δεν είχα ούτε μία καταγγελία. Όλοι ζητούν να έρθουν και να δουλέψουν στα μαγαζιά μου, γιατί ξέρουν ότι και πληρώνω καλά και το κλίμα συνεργασίας είναι πολύ καλό. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος;», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα «τυχερά» του (φιλοδώρημα). Το παιδί αυτό παίρνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα και εάν ο πελάτης του έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη ,αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου».

Όσον αφορά στο κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας που διενήργησε έλεγχο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δήλωσε: «Ήρθαν το απόγευμα εδώ 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα και έλεγχοι έχουν γίνει από το λιμενικό και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ να κατηγορούμαι που ποτέ κανείς δεν έχει να πει κάτι για εμένα. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση, αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

To Top