Παρέμβαση Ιωαννίδη για τα τηλεοπτικά της Α1

Ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε τη παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη για να μπορέσει να εξασφαλίσει καλύτερη πρόταση από την κρατική τηλεόραση, για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των 12 “άστεγων” ΚΑΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “sentragoal.gr” “o πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, συναντήθηκε το πρωί με τον υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη.

Κατά μια πληροφορία, υπήρξε νέα παρέμβαση του υφυπουργού προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των τηλεοπτικών της Basket League ΟΠΑΠ, με δεδομένη την αντίδραση της πλειοψηφίας μετά τη μείωση (κατά 40%) στα έσοδά τους συγκριτικά με την περσινή χρονιά (επαναλαμβάνουμε ότι το «ψαλίδι» αφορά και τους Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό).

Η αμφιβολία σχετικά με την έναρξη του πρωταθλήματος, που υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, «σκέπαζε» τα πάντα ακόμα και στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, με τους προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων να παραχωρούν συνέντευξη Τύπου.

Αμφιβολία υπάρχει ακόμα… Παρά το γεγονός ότι- σύμφωνα με πληροφορίες- το κρατικό κανάλι θα επιστρέψει σήμερα με νέα πρόταση (και αυτό σε πρώτη φάση εκλαμβάνεται ως θετικό), ουδείς είναι σε θέση να πει με σιγουριά το τι μέλλει γενέσθαι. Η πρόταση, που όπως προαναφέραμε αναμένεται σήμερα, θα τεθεί υπόψη των μελών του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ στη συνεδρίαση που έχει οριστεί για τις 4 το απόγευμα και κατόπιν αυτής θα υπάρξει απόφαση.

Το θέμα είναι να αποσαφηνιστεί η «νέα πρόταση» του κρατικού καναλιού και το κατά πόσο θα είναι βελτιωμένη. Βάσει πληροφοριών, η βελτίωση θα αφορά τον διαφημιστικό χρόνο, αλλά δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει το πώς θα αντιδράσουν οι ομάδες οι οποίες επιμένουν ότι με τα χρήματα που τους δίνονται (1,3 εκατ. για 12 ομάδες) αδυνατούν να λειτουργήσουν!

Μέχρι, λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι η πρόταση του κρατικού καναλιού, σε τι θα αφορά, αλλά και πώς θα εκληφθεί από την πλευρά των ομάδων, ο κίνδυνος για αναβολή του πρωταθλήματος παραμένει ορατός. Εστω κι αν διακρίνονται στον ορίζοντα σημάδια αισιοδοξίας -με αφορμή την πιθανολογούμενη «επιστροφή» του κρατικού καναλιού-, την παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορεί κανείς να πει το παραμικρό με σιγουριά.

Συμπερασματικά, οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές προκειμένου να ξεκαθαρίσει το αν θα υπάρξει τζάμπολ το Σάββατο στην Basket League ΟΠΑΠ”.

 

To Top