Παρέμβαση ΠΣΑΠ για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής στη Super League 2

Επικίνδυνη τροπή έχει πάρει το ζήτημα των αδειοδοτήσεων για τις ομάδες που αναμένεται να αγωνιστούν στη Super League 2.

Stoiximan: Αγώνες με 0% γκανιότα* κάθε μέρα με σούπερ αποδόσεις & ειδικά στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, πέναλτι! *Αφορά μόνο την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Διαθέσιμο σε επιλεγμένους αγώνες.

Από 36 ομάδες θα απαρτίζεται το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, το οποίο όμως θα χωρίζεται σε δύο ομίλους των 18 ομάδων, ωστόσο μέχρι τώρα το πλάνο δεν έχει αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς.

Συγκεκριμένα, μόλις έξι ομάδες έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν το «πράσινο φως» των αρμόδιων οργάνων της ΕΠΟ για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, μία εκ των οποίων η ΑΕΛ, και όπως γίνεται αντιληπτό η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων δεν πρόκειται να καταφέρουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι όσες ομάδες έχουν «κοπεί» στη διαδικασία, θα έχουν περιορισμό στις μεταγραφές τους και συγκεκριμένα θα μπορούν να αποκτήσουν μόλις τρεις παίκτες άνω των 25 ετών, είτε Έλληνες, είτε ξένους, γεγονός που προκαλεί ένα δυσάρεστο «ντόμινο» για τους παίκτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή κλίμακα.

Με αυτή την κατάσταση, πολλοί θα μείνουν εκτός… αγοράς εργασίας και θα αναγκαστούν ουσιαστικά ακόμα και να σταματήσουν το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. Για αυτόν τον λόγο, ο ΠΣΑΠ ανέλαβε δράση και θέλει να δρομολογήσει εξελίξεις σε αυτό το πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έχει στείλει αίτημα στην Ομοσπονδία και στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων, ώστε για τη φετινή σεζόν να ανασταλεί η ποινή του περιορισμού των μεταγραφών, ακριβώς λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές ομάδες δεν έχουν αδειοδοτηθεί για λόγους που έχουν να κάνουν με τα γήπεδά τους κι όχι γιατί έχουν οικονομικές εκκρεμότητες.

Αυτό που απομένει τώρα είναι η απάντηση που θα λάβουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

 

To Top