Παρέμβαση της Κυβέρνησης για το μετρό ζήτησε ο Μπουτάρης

Το μετρό βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που συνεδριάζει αυτήν την ώρα στο δημαρχιακό μέγαρο.

Το θέμα αν και βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη για να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ωστόσο μεταφέρθηκε για σήμερα λόγω και της απουσίας πολλών βουλευτών στην Αθήνα για να παραβρεθούν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εξέθεσε τις προτάσεις του που αφορούν κυρίως την εξεύρεση λύσης από πλευράς κυβέρνησης, όπως είπε, στο πλαίσιο της παρούσας εργολαβίας ώστε να αποφευχθεί η εκ νέου δημοπράτηση του έργου, καθώς αυτή θα σημαίνει και επιπλέον δυο χρόνια καθυστέρηση. Επίσης, ζητά τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ολοκλήρωσή του, ενώ προτείνει να μην διευθύνεται εξ αποστάσεως το έργο «προκιμένου να λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις επιτόπου και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση αλλά και για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ταχεία πορεία του έργου». Παράλληλα, ζητά να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης γαι τους επιχειρηματίες που πλήττονται από τις εργασίες κατασκευής του μετρό, αλλά και να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν τα εργοτάξια που φρυσικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης ώστε να ελευθερωθεί δημόσιος χώρος προς ‘οφελος των πολιτών αλλά και για να «αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των εργοταξίων στην καθημερινότητα της πόλης».

Να επισημανθεί ότι ο κ. Μπουτάρης θα έχει συνάντηση με τον κ. Σταθάκη για να του εκθέσει την κατάσταση του μετρό.

πηγή: seleo.gr

To Top