ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρίσι: Εκτελούν τους ομήρους στο θέατρο! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αυτή την ώρα στο Παρίσι που συνταράσεται από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων! Αυτόπτης μάρτυρας στο θέατρο Μπατακλάν όπου κρατούνται τουλάχιστον 100 όμηροι μίλησε για 10 τρομακτικά λεπτά αφού ένοπλοι με καλάσνικοφ άρχισαν να γαζώνουν τους θεατές!

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο πριν από λίγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις χωρίς προηγούμενο» στη Γαλλία το βράδυ της Παρασκευής, ανακοινώνοντας σειρά έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια» της χώρας και πρόσθεσε ότι ζήτησε «ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις» για να αποτραπούν νέες επιθέσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως έδωσε εντολή «να κλείσουν τα σύνορα»

Είμαι συγκλονισμένος και άναυδος από τα γεγονότα στο Παρίσι. Στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο κ. Σταϊνμάιερ βρισκόταν απόψε στις κερκίδες του Stade de France, από όπου παρακολουθούσε μαζί με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας. Νωρίτερα σήμερα είχε συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς.

To Top