Παραίτηση και από τον Παπουτσόπουλο

Την παραίτησή του υπέβαλλε από το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών και ο Νίκος Παπουτσόπουλος, ο οποίος με επιστολή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Αναλυτικά η επιστολή Παπουτσόπουλου:

“Μετά τα γεγονότα της 13ης Ιουνίου 2012 στα οποία με απόλυτα δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες η “πλειοψηφία” του λαού του ΑΡΕΩΣ επέλεξε να αποκαταστήσει τη νομιμοποίηση θεσμών και οργάνων, αποφάσισα με σκοπό να διευκολύνω τις εξελίξεις  να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας, προκειμένου η διαδοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών ΑΡΕΩΣ να είναι σύννομη αλλά και χωρίς προβλήματα ή επιζήμιες καθυστερήσεις.
Στους επίδοξους Παρόντες που από εδώ και πέρα θα τρέξουν τις εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στους ανιδιοτελείς στόχους που έχουν θέσει με γνώμονα  πάντα το καλό της ομάδος, ενώ τους εκκωφαντικά Απόντες που για ακόμη μια φορά δεν είχαν το θάρρος να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους, τους αφήνω στην αυτολύπησή τους και στην κρίση του κόσμου του ΑΡΕΩΣ.

Στους πρώην μεγαλόσχημους παράγοντες που προφανώς τα χρόνια της διοικητικής τους ύπαρξης ή ανυπαρξίας, είχαν αντιμετωπίσει τα πεπραγμένα της θητείας τους χωρίς το ίδιο θάρρος που σήμερα λένε ότι ξαναβρήκαν, εύχομαι η συνείδηση τους να είναι τόσο ελαφριά όσο και το μένος των λόγων τους.

Για 6 περίπου μήνες προσπάθησα ως απλό μέλος του ΔΣ της ΚΜΑ, να ακολουθήσω μια μέση οδό, ανάμεσα από τη μια στις παθογένειες που διαπίστωνα εντός των διαδικασιών και τον τρόπο λειτουργίας του Φορέα και από την άλλη στις στείρες κραυγές, τα επικοινωνιακά παιχνίδια λαϊκισμού και τα συλλήβδην τσουβαλιάσματα. Οι φυγόκεντρες όμως δυνάμεις αποδείχτηκαν πολύ πιο ισχυρές και συντονισμένες από οποιαδήποτε μεμονωμένη και αποσπασματική προσπάθεια σύγκλησης και συνεννόησης.

Στη νέα Διοίκηση της Κοινωνίας Μελών που θα προκύψει εύχομαι να μην βιώσει κανείς αλλά ούτε και να ενθαρρύνει την καχυποψία , τον επιλεκτικό αποκλεισμό της συμμετοχής του οποιουδήποτε στη λήψη αποφάσεων και φυσικά την παραπληροφόρηση και τη στοχοποίηση συμπεριφορών και προθέσεων.

Είναι χρέος κάθε διοίκησης να έχει τους ορίζοντές της διευρυμένους και το βήμα έκφρασης κάθε τάσης ελεύθερο για όλους, μακριά από εσωστρέφειες, εκδικητικότητα και όμορφα λόγια του αέρα. Η μόνη ελπίδα για να γλιτώσει ο σύλλογός μας από τα επικίνδυνα νερά που βρέθηκε με την συνευθύνη όλων μας, είναι να επικρατήσει ο ρεαλισμός, η αλήθεια, η σοβαρότητα και η συνέπεια λόγων και πράξεων μέσα από νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Όποιος νιώθει ότι δε φέρει καμία ευθύνη ας πάρει πρώτος πέτρα στα χέρια του, οι υπόλοιποι όμως οφείλουμε να μείνουμε ενωμένοι και στις επάλξεις από οποιοδήποτε πόστο επιλέξει ο καθένας.

Με εκτίμηση,

Παπουτσόπουλος Νικόλαος”

To Top