Παραιτήθηκε ο Κόντε από τη Γιουβέντους

Χωρίς τον Αντόνιο Κόντε θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν για τη Γιουβέντους, αφού ο 44χρονος παραιτήθηκε και δήλωσε πως “το ταξίδι ήταν φανταστικό”.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που η Γιουβέντους επιβεβαίωνε πως προπονητής της και για την επόμενη σεζόν θα είναι ο Αντόνιο Κόντε. Ως τότε οι φήμες περί αποχώρησής του ήταν πολύ έντονες.

Ωστόσο, ο 44χρονος τεχνικός την Τρίτη δε συμφώνησε στην τριετή ανανέωση του συμβολαίου του και επέλεξε να λύσει τη συνεργασία του με τη Γιουβέντους. Οι δύο πλευρές διαφώνησαν στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στο μεταγραφικό παζάρι, όπως και στους στόχους της επόμενης σεζόν.

Σύμφωνα με τη “Gazzetta dello Sport” ο Κόντε είναι δυσαρεστημένος με τις μεταγραφικές αποτυχίες των Αλέξις Σάντσες και Χουάν Γκιγιέρμο Κουαντράδο. Δεν αποκλείεται, όμως, να είναι άμεσα συναρτώμενο και με τη διάθεση που δείχνει η πρωταθλήτρια Ιταλίας να πουλήσει έναν εκ των Αρτούρο Βιντάλ και Πολ Πογκμπά.

Η ίδια εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει πως φαβορί για την αντικατάστασή του είναι οι Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Ρομπέρτο Μαντσίνι. Όσο για τον Κόντε, έχει συνδεθεί πολλάκις με την εθνική Ιταλίας και μετά τη φυγή του Τσέζαρε Πραντέλι οι πιθανότητες συνεχώς αυξάνονται.

Οι τίτλοι τέλους επισημοποιήθηκαν και από τη Γιουβέντους με μικρή καθυστέρηση. Η Γιουβέντους δημοσίευσε κι ένα βίντεο, στο οποίο γίνονται κάποιες ερωτήσεις στον Κόντε κι εκείνος απαντάει: “Έχω αποφασίσει πως ολοκληρώθηκε η συνεργασία μου με τη Γιουβέντους. Έχω ωριμάσει με τον χρόνο και τα αισθήματά μου με οδήγησαν στη σωστή επιλογή. Ίσως ήταν πιο δύσκολο να συνεχίσω νικηφόρα με τη Γιουβέντους. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα μου δώσατε ως παίκτη και ως προπονητή. Πάντα ήμουν κοντά σας. Θέλω να πω ότι το ταξίδι ήταν φανταστικό”.

Από την πλευρά του ο Τζανλουίτζι Μπουφόν είπε: “Ήταν μία απροσδόκητη απόφαση, ήρθε από το πουθενά. Βλέποντας τις λέξεις που χρησιμοποιούνται και τους τόνους μηνυμάτων, μπορούν τόσο ο σύλλογος όσο και ο προπονητής να έρθουν σε συμφωνία χωρίς θυμό. Πιθανότατα ήταν κάτι ώριμο με την πάροδο του χρόνου.

Ο λόγος; Δε γνωρίζω, αφού δεν του έχω μιλήσει. Ωστόσο, θα το κάνω το συντομότερο. Όταν παίρνεις τέτοιες αποφάσεις, ο μόνος λόγος είναι ότι δεν μπορείς άλλο να συνεχίσεις σε αυτή τη δουλειά”.

Πηγή: sport24.gr

To Top