Παραλήρημα Μπουτάρη: “Κομπλεξικοί οι Θεσσαλονικείς!

Χάθηκε το… μέτρο για μια ακόμη φορά από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη μιλώντας στο περιοδικό “Εξώστης”

Ο Μπουτάρης προφανώς ήταν σε… παραλήρημα! Ερωτηθείς για το αν έχουν ευρωπαϊκή νοοτροπία, σημείωσε ότι οι Θεσσαλονικείς είναι κομπλεξικοί με την πρωτεύουσα και χωριάτες σε σχέση με την πόλη τους.

“Δεν μπορώ να μας χαρακτηρίσω Ευρωπαίους. Είμαστε κομπλεξικοί με την πρωτεύουσα και χωριάτες σε σχέση με την πόλη μας. Το τραγικό χαρακτηριστικό αυτής της πόλης είναι η εσωτερική μετανάστευση που από το 1960 και μετά έφερε μη αστικές οικογένειες, οι οποίες όχι μόνο δεν αφομοιώθηκαν ακόμη σ’ αυτήν, αλλά και μετά από τόσες δεκαετίες δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν νοοτροπία του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής. Βέβαια δεν βοήθησε καθόλου σ’ αυτό και η επαρχιώτικη νοοτροπία που είχε η προηγούμενη διοίκηση, με τη συστηματική αντιπαράθεση με την πρωτεύουσα, με την γκρίνια, κτλ” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ότι είναι άδικη η κριτική που του ασκείται για το γεγονός ότι δεν στολίστηκε νωρίς η πόλη, καθώς ο Δήμος δεν έχει χρήματα και πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι απορεί “που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αποζητούν τα πανηγύρια”.

Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, σημείωσε ότι βλέπει ως λύση το σύστημα Μονά-Ζυγά και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη οι κάτοικοι της πόλης να μάθουν να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, τα ταξί, τα ποδήλατά τους και τα πόδια τους.

Ο κ. Μπουτάρης, σημείωσε ότι η ιστορία της πρωτεύουσας νεολαίας μπορεί ν’ αφήσει πολλά στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και στον τομέα της νέας επιχειρηματικότητας που θα στηρίξει την τοπική αγορά.

“Η επιχειρηματικότητα της πόλης είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που ξεκινάει και τελειώνει στα καφέ. Δεν βαφτιστήκαμε άδικα ως φραπεδούπολη. Η ανεργία φέρνει τα καφενεία. Και είναι αλήθεια, επίσης, πως στην πόλη μας μένουν περισσότεροι από 150.000 σπουδαστές, που συνήθως …πάνε «πακέτο» με τα καφενεία. Πάντως, το τεράστιο αυτό οικονομικό αδιέξοδο δεν το βιώνουμε μόνο εμείς. Σε πολλές πόλεις του εξωτερικού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και οικονομικό και αναπτυξιακό. Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας, όπου ψάχνουμε να βρούμε τις νέες ισορροπίες μας. Να κοιτάξουμε μπροστά και να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία που μας αφήνει η ιστορία αυτής της πόλης” τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

“Αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα, σχολιάζουν το σκουλαρίκι”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχεται, αλλά και τον χαρακτηρισμό “τουρκόφιλος”, που του αποδίδουν, λόγω της προσπάθειάς του να προσελκύσει τουρίστες από την Τουρκία

“Δουλέψαμε πάρα πολύ για να προσελκύσουμε όλους αυτούς τους τουρίστες που επισκέφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια την Θεσσαλονίκη με μηδαμινά κόστη στην ουσία, παρά μόνο προσωπική έκθεση και κούραση. Και φυσικά την δημιουργία αντιπάθειας προς το πρόσωπο μου από πολλούς συμπολίτες μου, προς τον …τουρκόφιλο – δήθεν – Μπουτάρη.  Αντί να εστιάσουν στα λάθη που έχουν κατά καιρούς γίνει και να έρθουν να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, σχολιάζουν το σκουλαρίκι που φοράω. Φόρα κι εσύ αν θέλεις. Δεν είναι κακό. Είναι σαν τα ανόητα σχόλια για το ταξίδι μου στο Βόλο, όπου πήγα με δικό μου αυτοκίνητο, δικό μου οδηγό, πληρωμένη βενζίνη από το δικό μου πορτοφόλι και στην τελική αν ήθελα να πάω με γκόμενα δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανένα. Πρόκειται για τρομερό Φαρισαϊσμό” σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε ότι θα είναι και κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να μην απελπίζονται.

“Υπάρχουν ελπίδες, η πόλη έχει προοπτικές, αρκεί να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς μαζί, να μετέχουμε όλοι οι πολίτες στα κοινά και να λειτουργούμε συνθετικά και δημιουργικά αντί για αντιθετικά και καταστροφικά. Στόχος μας πρέπει να είναι η βιώσιμη και ανοικτή-ανεκτική πόλη”, κατέληξε ο Γ. Μπουτάρης.

To Top