«Παραλύει» η χώρα: Απεργίες για την τραγωδία στα Τέμπη- Θεσσαλονίκη: «Κλείνει» το κέντρο, χωρίς ΟΑΣΘ (video)

Ημέρα κινητοποιήσεων η σημερινή με σωματεία σε όλη τη χώρα να καλούν σε απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ πορείες θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη πορείες θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί με κάλεσμα στο πλαίσιο της απεργίας στο άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00 και στην Καμάρα στις 10:30, ενώ αντίστοιχα καλέσματα σε παλλαϊκό συλλαλητήριο απευθύνονται για τις 19:00 και τις 18:00 σε άγαλμα Βενιζέλου και Καμάρα αντίστοιχα.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει προχωρήσει στη κήρυξη 24ώρης απεργίας για σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου καλώντας σε συμμετοχή στην συγκέντρωση στις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η τραγωδία των Τεμπών μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση για τα εγκληματικά λάθη, παραλείψεις και αστοχίες που αποκαλύπτονται καθημερινά.

Διεκδικούμε πλέον πράξεις και όχι λόγια. Απαιτούμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες. Απαιτούμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος. Τέλος πια σε φιέστες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!

Το εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης θρηνεί. Για τα παιδιά μας, τους αδερφούς μας, τις μανάδες και τους πατεράδες μας που έφυγαν έτσι άδοξα το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί στα σωματεία της δύναμής του, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της πόλης, όλοι μαζί να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στο Νομό Θεσσαλονίκης

Συγκεντρωνόμαστε ΟΛΟΙ στις 12:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου».

Σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη καλεί και το ΠΑΜΕ στις 12:00, αλλά και τις 19:00.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι φοιτητικοί σύλλογοι με κάλεσμα τόσο στις 12:00 όσο και στις 19:00 επίσης στο άγαλμα Βενιζέλου. Από κοντά και οι μαθητές με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης να καλεί σε συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι

επίσης στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Καλέσματα για συγκέντρωση από τις 10:30 στην Καμάρα και πορεία καλούν την ίδια στιγμή αριστερές οργανώσεις και αναρχικές συλλογικότητες.

Χωρίς λεωφορεία η πόλη για 5 ώρες

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει σήμερα, Τετάρτη, για 5 ώρες η Θεσσαλονίκη καθώς οι εργαζόμενοι στον οργανισμό ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης  για τις 8 Μαρτίου 2023 με στάση εργασίας από τις 11.00 – 16.00».

Κατεβάζει ρολά και ο δημόσιος τομέας – Απεργία από την ΑΔΕΔΥ

«Μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, για να απαιτήσουμε – μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό – να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Στάση εργασίας στα φαρμακεία σε ένδειξη πένθους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου, από τις 11:30 έως τις 14:30, σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Με την συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των νεκρών και ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους συμπολίτες μας ζητώντας να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία.

Το κοινό, κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

To Top