«Παραμένει σε κρίσιμη η κατάσταση ο Σουμάχερ»

Καμία εξέλιξη δεν έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ σύμφωνα με την επίσημη δήλωση από τους υπεύθυνους του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται για ένατη συνεχόμενη ημέρα.

«Η κλινική κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ είναι σταθερή καθώς βρίσκεται κάτω από συνεχή ιατρική φροντίδα. Ωστόσο η αρμόδια ιατρική ομάδα αξακολουθεί να χαρακτηρίζει την κατάστασή του ως κρίσιμη.

Η ιατρική ομάδα και η εταιρεία μάνατζμεντ του Γερμανού επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 επανέλαβαν σήμερα την έκκλησή τους για σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του και τόνισαν πως δεν θα γίνουν περαιτέρω δηλώσεις ούτε συνέντευξη Τύπου μέχρι νεωτέρας.

Την περασμένη εβδομάδα η εκπρόσωπος του Σουμάχερ Σαμπίν Κεμ προέτρεψε τους δημοσιογράφους να μείνουν μακριά όταν έγινε αντιληπτό από τους ανθρώπους της ασφάλειας πως ρεπόρτερ μεταμφιεσμένος σε ιερέα προσπάθησε να μπει στο δωμάτιό του .
«Η προστασία της ιδιωτικής ζωής του ασθενούς προϋποθέτει ότι δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία του και γι’ αυτό δεν σχεδιάζουμε κάποια συνέντευξη Τύπου, ούτε γραπτές δηλώσεις για την ώρα», δήλωσαν η ιατρική ομάδα και οι εκπρόσωποι του Σουμάχερ.

«Σας ζητάμε και πάλι με επιμονή να περιοριστείτε στις πληροφορίες που παρέχονται από την ιατρική ομάδα ή τους εκπροσώπους του, επειδή είναι οι μόνες έγκυρες».

Ενημέρωση για τις έρευνες

Την ίδια ώρα κι ενώ ο Σουμάχερ μάχεται για τη ζωή του οι γαλλικές αρχές διερευνούν το ατύχημα στο θέρετρο Μεριμπέλ στις Άλπεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με σκοπό την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του κοινού σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο δημόσιος κατήγορος Πατρίκ Κίνσι στην υπόθεση του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ και γι’ αυτόν τον λόγο θα παραχωρήσει συνάντευξη τύπου την Τετάρτη (8/1, 12μ.).

Σύμφωνα με το AFP ο Πατρίκ Κίνσι αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση μιλώντας για την πορεία των ερευνών ώστε να σταματήσουν οι φήμες που κυκλοφορούν.

Οι έρευνες της εισαγγελίας επικεντρώνονται στην ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο Σουμάχερ κάνοντας σκι εκτός πίστας όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο, γεγονός που κατέστησε επιβεβλημένη την μεταφορά του με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Οι εισαγγελείς ερευνούν επίσης το κατά πόσο ήταν εμφανή και σωστά τοποθετημένα τα όρια ανάμεσα στις πίστες, δίπλα στον τόπο του ατυχήματος και κατά πόσο λειτούργησαν σωστά οι ασφάλειες στις δέστρες του Σουμάχερ, που ενώνουν το πέδιλο με την μπότα.

πηγή: sentragoal.gr

To Top