Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 30χρονος μετά την οπαδική επίθεση στα Γιάννενα: “Ήταν ο Άλκης, σήμερα ο Δημήτρης, αύριο τι;” λέει ο δικηγόρος (video)

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 30χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ιωαννίνων, μετά το επεισόδιο οπαδικής βίας, που σημειώθηκε την Παρασκευή (07/04) στα Ιωάννινα. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 30χρονου, Δημήτρης Δήμος μίλησε στο OPEN για την κατάσταση της υγείας του και τόνισε ότι “τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα. Ο Δημήτρης είναι στην ΜΕΘ και όλοι ευχόμαστε για το καλύτερο”.

Αναφερόμενος στην επίθεση, ο κ. Δήμος την χαρακτήρισε μαφιόζικη. “Τρία αυτοκίνητα ακινητοποιούν ένα όχημα και κατεβαίνοντας κάτω χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση από μέρους των άλλων παιδιών, άρχισαν να τους χτυπούν ανηλεώς με τα χέρια και με ρόπαλα. Τα χτυπήματα αυτά ήταν η αιτία για τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον Δημήτρη.

Τα τρία αυτοκίνητα τους ακινητοποίησαν σε ένα σημείο που δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχει και κίνηση. Αυτό δείχνει τη θρασύτητα της πράξης. Και είναι ένα περιστατικό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των Ιωαννίνων. Πάντα οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν γνωστοί για την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, ποτέ δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπήρχε κάποιο κίνητρο σε αυτή την επίθεση. Τι κίνητρο είναι όμως αυτό που κάνει κάποιον να θέλει να αφαιρέσει τη ζωή από κάποιον συνάνθρωπό του”. Είναι τραγικό το συμβάν αυτό. Ήταν ο Άλκης, σήμερα ο Δημήτρης, αύριο τι;”.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο έτερος δικηγόρος των ατόμων που δέχτηκαν την επίθεση, Δημήτρης Μπούκας είπε επρόκειτο για ενέδρα. “Τους έκλεισαν το δρόμο και τους επιτέθηκαν άνευ λόγου και αιτίας. Δεν υπήρχε κάτι προσχεδιασμένο από την πλευρά των παιδιών που τραυματίστηκαν. Τους επιτέθηκαν με ρόπαλα και τους χτύπησαν πολύ άσχημα. Κατά τα όσα περιγράφουν τα θύματα στόχευαν τη θανάτωσή τους”.

To Top