ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Παραμανίδης: «Υπάρχει ενδιαφέρον από παράγοντες που θέλουν τον Άρη, ευχής έργον για να αλλάξει σελίδα»

Στην αποκάλυψη πως υπάρχει ενδιαφέρον από παράγοντες που θέλουν να βοηθήσουν την ΚΑΕ Άρης προχώρησε ο Βασίλης Παραμανίδης.

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, αναφέρθηκε στην πιθανή επένδυση στο όνομα της ΚΑΕ Άρης στον αέρα του Yellow Radio 101,7, υποστήριξε πως τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται για τον σύλλογο αν θέλει να αλλάξει σελίδα, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Σχετικά με την είδηση που θέλει τον Άρη να προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών: Υπάρχει ενδιαφέρον από κόσμο οι οποίοι βλέπουν την κατάσταση της ομάδας και προσπαθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε ορισμένους ανθρώπους. Μέσα σε αυτούς έχω την τιμή να είμαι κι εγώ, γιατί λίγο πολύ έκανα καριέρα στην ομάδα του Άρη. Ήμουν αρχηγός στην ομάδα, υπάρχει ένας σεβασμός και μία εμπιστοσύνη σε κάποια πράγματα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να προστατεύσουμε πως μπορούμε να προσεγγίσουμε για να μην χαθούν όσες ευκαιρίες παρουσιάζονται. Ακούω ότι αρκετοί ήθελαν να ασχοληθούν, να επενδύσουν κλπ. Επί της ουσίας δεν προχωράει τίποτα, αυτό ίσως σημαίνει πολλά πράγματα, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. Εγώ δεν ενθουσιάζομαι με αυτό που θα ακούσω, προσπαθώ να αποκρυπτογραφήσω πρώτα, γιατί μιλάμε για έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται και είναι πολύ δυνατός οικονομικά. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να τον κάνουμε να μην το βάλει στα πόδια.

Έχουμε αναφέρει τα θέματα και τα χρέη της ομάδας, αλλά θα πρέπει να τον προστατεύσουμε. Οι καιροί είναι δύσκολοι, η ομάδα είναι σε μία φάση που ψάχνει και ψάχνεται. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί. Αν μπορέσουμε και το κουμπώσουμε το ζητούμενο, νομίζω ότι είναι «ευχής έργον» για να αλλάξει σελίδα ο Άρης. Νομίζω ότι όλοι προσπαθούν για αυτή την κατάληξη, αλλά πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο. Προσπάθησα και τότε που ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον Άρη, να ενεργοποιήσουμε και τον Νίκο Γκάλη, τον μεγάλο θρύλο, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν αυτές οι σκέψεις. Υπάρχουν μες την ομάδα κάποια θέματα που κάποιοι ίσως δεν θέλουν μερικές εξελίξεις.

Ο κύριος Παπαγεωργίου είναι λογικό να πει ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές, δεν μπορεί να πει ότι είναι κλειστές. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο, θα το συζητήσουμε. Το θέμα είναι ότι τόσα χρόνια δεν κινείται τίποτα και η ομάδα βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Βέβαια, κάνουν αγώνα αυτοί που είναι μέσα, αλλά δεν προχωράμε μπροστά. Τόσα χρόνια προσπαθούμε να λύσουμε τα ban, τόσα χρόνια κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν και αγωνίζονται να χρησιμοποιήσουν σωστά τα χρήματα τους. Για αυτούς τους ανθρώπους αξίζουν συγχαρητήρια, υποκλινόμαστε όλοι σε αυτό που κάνουν. Από εκεί και πέρα, η εικόνα του Άρη μου δημιουργεί «πόνο στο στομάχι». Δεν μπορώ να έρθω και φέτος στο γήπεδο και να δω αυτή την κατάσταση.

Δεν θεωρείται επιβίωση το να βρισκόμαστε συνεχώς ανάμεσα στην Α1 και στην Α2. Είχα πει πριν από 10-12 χρόνια να αλλάξουμε το ΑΦΜ. Τότε αρκετοί είπαν ναι, άλλοι νόμιζαν πως μιλάμε για κάτι ανέφικτο.

Πάντα υπήρχε ενδιαφέρον με τον Άρη. Όταν ήταν ακόμα ο Γιαννάκης εδώ, δεν ήθελε να φύγει. Αποδόμισαν μία κατάσταση χωρίς κανέναν λόγο. Είναι δύσκολο σωματείο, εσείς τα ξέρετε καλύτερα. Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ πάρα πολύ με την ομάδα, οπότε δεν θέλω να μονοπωλήσω με τις γνώσεις μου.

Εγώ μίλησα με κάποιους ανθρώπους που μου είπαν πως υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, το οποίο προσπαθώ να κρατήσω ζεστό. Όταν έρθει η ώρα, μακάρι να προχωρήσει και να γίνει κάτι καλό. Ο Άρης είναι ένα μεγάλο όνομα, για αυτό το όνομα αγωνίστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Πρώτα από όλα οι πρωταγωνιστές, οι παίκτες, προπονητές και διοικήσεις.

Δεν έχει έρθει κανένας σε επαφή ούτε με τον κύριο Αρβανίτη, ούτε με τον κύριο Παπαγεωργίου και η πρόταση δεν αφορά άτομο από τα Σκόπια, όπως αναφέρεται.

Έχω δεχτεί τηλέφωνα από πολλούς ανθρώπους για τον Άρη, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να στηρίξουν την ομάδα, αλλά προσπαθούν με μία κίνηση οργανωμένη να κάνουν κάτι. Δεν μπορούμε να πούμε πως η διοίκηση δεν κάνει σωστά την δουλειά της, οι συνθήκες είναι δύσκολες. Δεν με αφορά και δεν με ενδιαφέρει το διοικητικό κομμάτι.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο-επενδυτή μεγάλο τεχνοκράτη με πολλές οικονομικές δυνατότητες, που αν μπει στην ομάδα, ο σύλλογος θα μπει σε καθαρά τεχνοκρατικές βάσεις. Αυτοί που θα βρίσκονται στην ομάδα θα πληρώνονται κανονικά και θα ξέρουν καλά την δουλειά τους.

Όταν θα έρθει η ώρα, ο άνθρωπος αυτός θα επικοινωνήσει με τους δικούς τους νομικούς συμβούλους με την ΚΑΕ για να δούμε αν μπορεί να βοηθήσει. Αυτές δεν είναι δουλειές του «ποδαριού». Είναι κάτι σημαντικό, ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να λέμε πράγματα για εντυπωσιασμό. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα, μακάρι να έρθουμε πιο κοντά και να φέρουμε αυτόν τον άνθρωπο στην Θεσσαλονίκη. Αυτός αποκλείεται να έρθει, θα προχωρήσουμε με δικούς του ανθρώπους. Είναι Έλληνας, ο οποίος ζει στο εξωτερικό.

Όταν ο άλλος σου δείχνει ένα ενδιαφέρον, διατηρούμε μία στάση που δεν θα τον κάνει να ψυχρανθεί. Έχουμε μία επικοινωνία, μία επαφή, να κουμπώσει το θέμα για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μία σωστή προσέγγιση, μία αποτύπωση του τι θέλει να αναλάβει γιατί μιλάμε για ένα άτομο με πολύ δύναμη. Έτσι, να μπορέσει να γίνει μία ομαλή μετάβαση από τα χρέη κλπ. Ο άνθρωπος του μίλησε για το ενδιαφέρον του, πρόκειται για αρειανό που ενδιαφέρεται πραγματικά. Στο μπάσκετ είναι πολύ πιο εύκολο να στηρίξεις μία ομάδα, αντίθετα με μία ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, με πολύ πιο γρήγορους τρόπους, μπορείς να αναδειχθείς και να έχεις τα αντισταθμιστικά οφέλη. Στον αθλητισμό οι περισσότεροι φεύγουν μετά από ήττες πικραμένοι.

Το λέω σαν ελπίδα, ότι ο Άρης συνεχίζει να πουλάει. Έχω αισιοδοξία ότι κάτι θα αλλάξει φέτος. Το λέω με την ψυχή μου.

Για τον χαμό του Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε πάρα πολλούς ανθρώπους που τον εκτιμούν, ανθρώπους που προκαλούν δέος. Τα ζούσαμε αυτά όταν ήταν εν ζωή, το συγκλονιστικότερο στον αποχαιρετισμό, αν και ήταν σε κλειστό κύκλο η κηδεία, είδα τους ανθρώπους που ήταν στο Ειρήνης και Φιλίας, όταν ο Ολυμπιακός έκανε ένα παιχνίδι προς τιμήν του, οι περισσότεροι ήταν στα κοιμητήρια του Βελιγραδίου. Πήγα με τον Νίκο Φιλίππου, υπήρχαν αρκετοί Έλληνες εκεί.

Ήταν όλοι συγκλονισμένοι, γιατί σε άλλους λιγότερο, σε άλλους περισσότερο, έχει αλλάξει την καριέρα τους, τον τρόπο σκέψης τους. Γενικά, η επέμβαση του Ίβκοβιτς μπορεί να ήταν 25% το μπάσκετ που μας έκανε λίγο καλύτερους, αλλά το 75% μας έκανε καλύτερους ανθρώπους. Να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να προσφέρουμε στους δίπλα μας. Να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να επικοινωνούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν άνθρωπος που δεν προσέβαλε ποτέ ανθρώπους που βρισκόντουσαν κάτω από αυτόν.

Ήταν ένα εντυπωσιακό φαινόμενο τότε, δεν μπορεί να το καταλάβει όλος ο κόσμος, αυτό ήταν που είχα πει σε άλλους φίλους του που τον γνώρισαν στην συνέχεια. Όταν ήρθε στην ομάδα, αλλάξαμε ριζικά, η προπόνηση ήταν η μέρα με την νύχτα, είχε μεγάλη διαφορά. Αποτυπώθηκε αυτό, έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναδείξει την ομάδα και να έμενε στον σύλλογο, ο Άρης θα μπορούσε να κερδίσει τίτλο. Πολλά ακούγονται, ότι δεν ήθελε τον Γκάλη στην ομάδα, αλλά δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Αν μπορούσε να συνυπάρχει ο Ιωαννίδης με τον Ίβκοβιτς, ο Άρης θα είχε σειρά τίτλων. Όταν είχε έρθει αρχικά εδώ, τον απαξίωσαν αλλά έδωσε μετά την απάντηση.

Μετά γυρίσαμε ξανά σε άλλους ρυθμούς προπόνησης και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι χάσαμε.

Αν καταφέρουμε να φέρουμε τον επενδυτή εδώ, θα πρέπει όλος ο κόσμος του Άρη να είναι μαζί. Είχαμε φέρει τον Γιαννάκη και ο μισός κόσμος έλειπε. Το 1/3 του κόσμου έκανε πόλεμο να φύγει. Πιστεύω ότι οι θρύλοι πρέπει να είναι μαζί, ο Γκάλης και ο Γιαννάκης να είναι ενωμένοι. Είναι ένα κομμάτι που χρειάζεται για την εξωστρέφεια του συλλόγου. Μόνο που θα είναι ο Νίκος στον Άρη, θα είναι θετικό. Για να είναι, όμως, πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον, το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Αναγνωρίζουμε τους ανθρώπους που έβαλαν λιθαράκι σε αυτήν την ομάδα.

Για τον Απόστολο Γεωργιάδη: Είχα την τύχη, όταν ήμουν στην ομάδα, να είναι πρόεδρος ο Απόστολος Γεωργιάδης. Ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, τα έχουν πει και τα υπόλοιπα παιδιά, που ήταν στην ομάδα τότε. Ο Απόστολος, όπως και οι συνεργάτες του, ήταν πρωταγωνιστές στο να λειτουργεί σωστά η ομάδα και να υπάρχει το τρίπτυχο προπονητών, παικτών, κόσμου. Ο Άρης είχε πάντα μπασκετικό κόσμο και το γήπεδο είναι γεμάτο. Αυτό είναι καλό και μπορεί να προχωρήσει και ο κόσμος διψάει. Ήταν χαρισματικός ηγέτης, εύχομαι καλή δύναμη στην οικογένεια του.

Η συνάντηση με τον Γιαννάκη: Βρεθήκαμε στις Σέρρες, είναι άνθρωπος επικοινωνιακός, προσπαθεί να κάνει πολλές δουλειές, να βάλει περισσότερα παιδιά στο γήπεδο. Πήγαμε σε ένα ειδικό σχολείο στις Σέρρες, όπου έπαιξε με τα παιδιά του ειδικού σχολείου. Η ευγνωμοσύνη των παιδιών και των γονέων ήταν τεράστια.

To Top