Παραμονή με… ανατροπή για την Ξάνθη στο Χαριλάου – Ο Ολυμπιακός Β. στη Β΄ εθνική

Η Ξάνθη, αν και αγωνιζόταν από το σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μάνταλου στο 48ο λεπτό, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου και παρέμεινε έτσι στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Ράνος αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Νίκο Κεχαγιά, καθώς ο παίκτης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 54ο λεπτό στη θέση του τραυματία Μαρίν και στο 82ο λεπτό κατάφερε να σημειώσει το νικητήριο γκολ για την ομάδα του.

Μάλιστα, αυτή θα είναι η 25η χρονιά που οι Ακρίτες θα δώσουν το “παρών” στη μεγάλη κατηγορία.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού η Ξάνθη είχε τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, ο Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Γκούρμα βρέθηκε έξω από την περιοχή, απ’ τα δεξιά, μόνος του με την μπάλα, σούταρε και σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας της Ξάνθης.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ουσιαστικά στην τελευταία φάση, η Ξάνθη ευτύχισε να σκοράρει και να ισοφαρίσει (1-1). Ο Κάλβο εκτέλεσε το φάουλ, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και ο Γούτας από θέση οφσάιντ με κεφαλιά κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα παρά την υπερπροσπάθεια του Γκίτκου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση το γκολ της παραμονής ήρθε για την Ξάνθη στο 82ο λεπτό. Ο Κάλβο, που πραγματοποίησε σπουδαίο παιχνίδι, σέντραρε απ’ τα δεξιά και η «χρυσή» αλλαγή, ο Ράνος, με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκίτκου.

Οι συνθέσεις των δό ομάδων:

Ξάνθη (Ν. Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (95′ Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54′ Ράνος), Μουκουάνα (90′ Βάλλας), Σολτάνι

Ολυμπιακός Βόλου (Ν. Παντελής): Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (87′ Κατσίκης), Μόνχε (86′ Ιωάννου), Νικολιάς (77′ Μπρέσκα), Γκούρμα

To Top