Παραολυμπιονίκης κολύμπησε 250 μίλια από τη Σούδα στη Σητεία για να στηρίξει τους οπτικά ανάπηρους

Την 1η Νοεμβρίου ο παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταγανίδης ξεκίνησε το δύσκολο εγχείρημα να κολυμπήσει από το λιμάνι της Σούδας προς την Σητεία στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός παραολυμπιονίκης αναμένεται σήμερα το απόγευμα να φτάσει στη Σητεία με την δημοτική αρχή να του ετοιμάζει λαμπρή υποδοχή.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης κολύμπησε 250 μίλια σε ανοιχτό πέλαγος για να στηρίξει τον θεσμό των σκύλων – οδηγών Ελλάδος, ώστε κάθε οπτικά ανάπηρος συμπολίτης μας να αποκτήσει έναν τέτοιο σκύλο και να μπορέσει να βγει από το σπίτι του.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1981 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από το χωριό Πολύμυλος του δήμου Ελλησπόντου. Σύμφωνα με δηλώσεις του η φοβία του για το νερό τον ώθησε να ασχοληθεί με την κολύμβηση προκειμένου να την ξεπεράσει.

Το 2003 και αφού έχει διακριθεί ήδη σε πανελλήνιο επίπεδο, μαθαίνει ότι πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια των ματιών, η οποία εκφυλίζει την όραση, την ελαττώνει σταδιακά και καθιστά ατροφικά τα νεύρα του αμφιβληστροειδούς.

Ωστόσο δεν πτοείται και λαμβάνει μέρος και συνεχείς διακρίσεις:

Το 2002 κατέκτησε την πρώτη θέση στα 50 μέτρα ύπτιο κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Τα προβλήματα όρασης που τον ταλαιπωρούν το επόμενο έτος τον αναγκάζουν να μεταπηδήσει στην κατηγορία S13.

Την επόμενη χρονιά συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Αθήνα και κατακτά την πρώτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα, στα 100 μέτρα ύπτιο, και τη δεύτερη στα 50 μέτρα ύπτιο.


To Top