Παριζιάνος ο Λουίς Ενρίκε, ανακοινώθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Λουίς Ενρίκε είναι οριστικά ο αντικαταστάτης του Κριστόφ Γκαλτιέ στην τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ισπανίας συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Γαλλίας.

«Είναι ένας καινούριος κύκλος, ένα νέο στιλ παιχνιδιού. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου, όχι γι’ αυτά που έχει κερδίσει, αλλά για το επιθετικό στιλ παιχνιδιού του» δήλωσε κατά την παρουσίαση του 53χρονου τεχνικού ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

Ο Λουίς Ενρίκε θα επιστρέψει σε πάγκο συλλόγου μετά από έξι χρόνια και την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα (2017), με την οποία κατέκτησε το τρεμπλ (La Liga, Copa del Rey, Champions League) το 2015 και επιπλέον ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και ένα σούπερ καπ Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Το 2018 ανέλαβε την εθνική Ισπανίας, μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, αποχώρησε προσωρινά ένα χρόνο αργότερα, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας της μικρής κόρης του (η οποία τελικά «έφυγε» από τη ζωή), και επανήλθε στη «ρόχα» το Νοέμβριο του 2019, παραμένοντας ως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

To Top