ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσίασε το πλάνο της σε οκτώ η FIBA!

 Η FIBA έχει ετοιμάσει τα πλάνα της για τη νέα διοργάνωση που σχεδιάζει και έχει ήδη μιλήσει γι’ αυτά στις οκτώ κορυφαίες ομάδες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Mundo Deportivo», η FIBA συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με ανθρώπους των ισχυρότερων, ευρωπαϊκών ομάδων (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Εφές, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι) αναλύοντας το πλάνο για τη νέα διασυλλογική διοργάνωση και κάνοντας λόγο για οικονομικούς όρους που είναι δύσκολο κάποια από τις ομάδες να αρνηθεί.

Συγκεκριμένα, η FIBA προσφέρει στις ομάδες έσοδα για την πρώτη σεζόν που θα είναι κατά 50% αυξημένα σε σχέση με αυτά που εξασφάλισαν οι ομάδες από τη Euroleague της περασμένης σεζόν.

Όσον αφορά το φορμάτ της διοργάνωσης, αυτή θα περιλαμβάνει 16 ομάδες οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους από δυο φορές. Μετά τις 30 αγωνιστικές, οι οκτώ πρώτες ομάδες συνεχίζουν στα πλέι οφ, όπου η πρόκριση θα κρίνεται στα τρια παιχνίδια. Οι τέσσερις νικητές θα αγωνίζονται στο Final Four.

Oι οκτώ ομάδες που έχουν ήδη συναντηθεί με τη FIBA θα έχουν εξασφαλισμένη θέση, ενώ στη διοργάνωση θα συμμετέχουν επίσης οι πρωταθλητές Γαλλίας, Ιταλίας, Λιθουανίας και Γερμανίας. Από εκεί και πέρα, οι τέσσερις θέσεις που απομένουν θα δίνονται σε ομάδες που θα προκύπτουν από προκριματικά με τη συμμετοχή 32 ομάδων. Οι wild cards θα εξαφανιστούν. Oι ομάδες των προκριματικών θα χωρίζονται σε γκρουπ με γεωργαφικά κριτήρια.

Παράλληλα, στη νέα διοργάνωση κάθε ομάδα θα μπορεί να εκπροσωπείται από τρεις ομάδες το πολύ.

Πηγή: sdna.gr

To Top