Παρουσίαση: Αυτός είναι ο Πανθρακικός, έξι χρόνια μετά

Οι οπαδοί του Άρη ούτε που θα θέλουν να θυμούνται εκείνο το απόγευμα στο ΔΑΚ Κομοτηνής, όταν πριν από έξι χρόνια ο Πανθρακικός απέκλειε την ομάδα τους με 2-1, στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Τώρα, όμως, οι «κίτρινοι» θα έχουν την ευκαιρία να εξιλεωθούν για εκείνη την ήττα – σοκ, αντιμετωπίζοντας την ομάδα της Θράκης για τον 3ο γύρο της φετινής διοργάνωσης, στο ίδιο γήπεδο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Το ημερολόγιο έδειχνε την 1η Σεπτεμβρίου του 2005, όταν ο Άρης του Φινλανδού Μάρτιν Κουούζελα βρισκόταν στο ξεκίνημα μιας από τις δυσκολότερες σεζόν της ιστορίας του, όντας στη Β’ Εθνική. Ο Πανθρακικός, που αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική, έκανε από νωρίς του 2-0 με τους Σουάνη και Μουρατίδη, για να μειώσει σε 2-1 ο Μάριο Κάσερες, χωρίς όμως να αλλάξει τίποτε…

Σήμερα, οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν με άλλα δεδομένα και δίχως καμία να θυμίζει σε πρόσωπα και φιλοσοφία εκείνο το παιχνίδι. Ο Πανθρακικός δεν έχει στο ρόστερ του ούτε έναν ποδοσφαιριστή από την ομάδα που απέκλεισε τον Άρη. Ο μοναδικός που έχει παραμείνει, είναι ο Ζόραν Στοΐνοβιτς (είχε αγωνιστεί σε εκείνο το ματς), ο οποίος πια διατελεί χρέη βοηθού προπονητή στην ομάδα των «κροκοδείλων». Ο Σέρβος, ως γνωστό, είχε αγωνιστεί και στον Άρη τη σεζόν 1997–98 (Β’ Εθνική).

Παράλληλα, στο ρόστερ της ομάδας από τη Θράκη υπάρχουν κάποιοι γνωστοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Νίκος Σουλτανίδης (πρωταγωνιστής του αγώνα με τον Απόλλωνα, σκόραρε δις), ο Ντενίζ Μπαϊκαρά, ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης, ο Γκονσάλβες Ουέλινγκτον, ο Σέρχιο Πόνσε (είχε σκοράρει ένα απίστευτο γκολ στο Άρης – Πανθρακικός 3-2 της σεζόν 2008-09) ο Γιάννης Σιμώσης, ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος, ο Νίκος Μπουτζίκος, ο Χρήστος Μίνγκας, ο Γιώργος Σικαλιάς, ο Μανώλης Λιαπάκης και ο Γιώργος Μοσχάκης.

To Top