ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Παρουσιάστηκε ο Ξανθόπουλος: “Να είμαστε στο τέλος ευχαριστημένοι και εμείς και ο κόσμος με το μπάσκετ που θα παίξουμε”

Ευχαριστημένοι με το μπάσκετ που θα παίξει ο Άρης και θα έχει χαρούμενους τους φιλάθλους είναι ο βασικός στόχος που έθεσε ο Βασίλης Ξανθόπουλος στην σημερινή παρουσίασή του.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ, που παρουσιάστηκε από τον Στάθη Ρούσσο, τόνισε αρχικά: “Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Άρη. Είναι σωματείο με μεγάλη μπασκετική ιστορία, το πιο μπασκετικό σωματείο στην Ελλάδα. Οι φίλαθλοι είναι κοντά στην ομάδα και ξέρουν το άθλημα. Είναι απαιτητικοί, ξέρω ότι θα υπάρχι πίεση ειδικά φέτος που μεγάλωσε ο πήχης, αλλά για μένα αυτό είναι σημαντικό και μου αρέσει να είμαι σε ομάδα με υψηλές απαιτήσεις.

Δεν θα πω πολλά λόγια, αλλά θα κάνω αυτό που κάνω κάθε χρονιά, να δίνω τα πάντα στο γήπεδο, είτε είναι προπόνηση, είτε είναι αγώνας. Να έχουμε υγεία εγώ και οι συμπαίκτες μου και στο τέλος να είμαστε ευχαριστημένοι εμείς με το μπάσκετ που παίξαμε και ο κόσμος χαρούμενος με αυτό που βλέπει”.

Για την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη υπογράμμισε πως “είναι πολυ σημαντικό για έναν επαγγελματία αθλητή να υπάρχει φερρεγυηότητα στην ομάδα που αγωνίζεται. Η είσοδος του κύριου Λάσκαρη είναι πολύ σημαντική, ήταν ένα πολύ μεγάλο συν στην απόφασή μου”.

Επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη μετά από δέκα χρόνια και τόνισε πως “έχω δέκα χρόνια εμπειρίας παραπάνω. Έχω παίξει από τότε σε αρκετές ομάδες, έχω παίξει στην Ισπανία, ηλικιακά είμαι καλά και σωματικά…”.

Ρωτήθηκε να κάνει μια ανάλυση της τριάδας των πλέι μέικερ (Γουότερς, Φλιώνης οι άλλοι δύο) και απάντησε πως “με τον Ντομινίκ έπαιξα και πέρσι στην Ισπανία και πρόπερσι στην Ευρωλίγκα και φέτος.  Τον ξέρω καλά. Είναι πιο σκόρερ από μένα, εγώ είμαι πιο οργανωτικός, πιστεύω ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

Για τον Φλιώνη να πούμε καταρχήν συγχαρητήρια για αυτό που πέτυχε ο ίδιος και τα υπόλοιπα παιδιά στην Εθνική Εφήβων. Θα τον βοηθήσω και εγώ και ο Ντομινίκ, έχει όλο το μέλλον μπροστά του, θα γίνει ένας πολυ καλός πλέι μέικερ…”.

Για τη συμμετοχή του Άρη στο Γιούροκαπ είπε ότι “είναι επιπλέον κίνητρο για να έρθει ένας παίκτης σε μια ομάδα. Θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά, γι’ αυτό μεγαλώνει και το ρόστερ. Είχα κάνει μια συζήτηση με τον κ. Πρίφτη γι’ αυτό το θέμα. Έχω εμπειρία από το Γιούροκαπ, είναι δύσκολο μια ομάδα να παίξει σε ένα καλό ρυθμό χωρίς σκαμπανεβάσματα, γι’ αυτό πρέπει να ανοιχτεί το rotation. Το βασικό είναι να μην έχει η ομάδα κακές ήττες στην Ελλάδα, να κρατηθούμε εκεί που είμαστε και από εκεί και πέρα να πάμε ψηλότερα και να έχουμε μια καλή πορεία στο Γιούροκαπ”.

Για το ότι ο Άρης έχει ολοκληρώσει ήδη το 80% των μεταγραφικών κινήσεών του είπε ότι “αξίζουν μπράβο στη διοίκηση, είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα θα είναι μαζί από την αρχή, με όλους τους παίκτες”.

Για το τι θα θεωρήσει επιτυχία στο τέλος της χρονιάς επεσήμανε πως “επειδή θέλω να πηγαίνω βήμα βήμα, αρχικά πρέπει να δέσει το σύνολο, να γίνουμε ομάδα και μέσα από το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει από πέρσι όπως ξέρω,  στο τέλος να είμαστε ευχαριστημένοι εμείς με το μπάσκετ που έχουμε παίξει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να είναι χαρούμενος ο κόσμος…”.

Για την επιτυχία της Εθνικής Εφήβων τόνισε πως “το έχουμε στο αίμα μας το μπάσκετ, είναι ο βασιλιάς των σπορ στην Ελλάδα. Όσο για το τι στοιχεία διέκρινα, ήταν μια ομάδα με πολύ ταλέντο, ήταν δύσκολο να δέσει γιατί ήρθαν παιδιά από προηγούμενες διοργανώσεις, αρκετοί ήταν και κουρασμένοι, παρόλ’ αυτά η ομάδα μετά την α’ φάση έδειξε φοβερό πρόσωπο και δίκαια ήρθε αυτό το χρυσό μετάλλιο. Το ελληνικό μπάσκετ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά… Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα παιδιά να μην ψηλώσουν ξαφνικά, παίζει ρόλο η οικογένεια, οι… αυλικοί και οι προπονητές. Πρέπει πρώτα από όλα να έχει σωστή νοοτροπία το παιδί, να θέλει να δουλέψει, να πηγαίνει από μόνος του για προπόνηση. Μέσα από τη διαδικασία της ομάδας να βρουν χρόνο συμμετοχής και μετά από 1-2 χρόνια να γίνουν βασικά στελέχη…”.

To Top