Παρουσιάστηκε το νέο τρόπαιο του Europa Conference League (video)

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν παρουσίασε το νέο τρόπαιο της νεότευκτης διοργάνωσης του Europa Conference League,  όπου θα συμμετέχει και ο Άρης.

Τα περισσότερα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει οι θέσεις για το Champions League, το Europa League και το νεοσύστατο Europa Conference League στο οποίο θα πάρουν μέρος τρεις ελληνικές ομάδες (Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) έχουν “κλειδώσει” και ο πρόεδρος της UEFA παρουσίασε τη Δευτέρα (24/5) το νέο τρόπαιο.

Αυτό του Europa Conference League το οποίο φυσικά έχει πολλές ομοιότητες με το αντίστοιχο του Europa League αλλά φαίνεται πως είναι πιο απλό.

Παράλληλα ο Τσέφεριν έκανε γνωστό και τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η νέα διοργάνωση. Σε αυτή θα συμμετέχουν 184 ομάδες από 55 κράτη.

Μετά τα προκριματικά θα έχουμε τη φάση των ομίλων. Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων εκ των οποίων οι δέκα ομάδες θα προέρχονται από το Europa League.

Τα παιχνίδια θα γίνονται επίσης κάθε Πέμπτη βράδυ. Εν συνεχεία φυσικά θα ακολουθήσουν τα νοκ άουτ ενώ ο μεγάλος τελικός θα γίνει στις 25 Μαΐου στα Τίρανα της Αλβανίας. Ο κάτοχος του τροπαίου μάλιστα θα έχει μια θέση στο επόμενο Europa League.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της παρουσίασης.

To Top