ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρούσα η Ντόρτμουντ στη μάχη του τίτλου

Όποιος βιάστηκε να ξεγράψει την Ντόρτμουντ, έκανε λάθος, καθώς η Μπορούσια ήταν εξαιρετική και με γκολ του Ομπαμεγιάνγκ (11′) επικράτησε 1-0 της Μπάγερν Μονάχου, δηλώνοντας «παρούσα» στη μάχη του τίτλου.

Ποιος είπε πώς η Ντόρτμουντ δεν πάει για πρωτάθλημα; Η ομαδάρα του Τόμας Τούχελ έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, παγίδεψε την Μπάγερν Μονάχου και με ένα εξαιρετικό γκολ του Πιερ Ερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 11ο λεπτό, πήρε το «Klassiker» και δήλωσε παρούσα στη μάχη του τίτλου. Τρομερός ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, συγκλονιστικός ο Μαρκ Μπάρτρα, απίστευτο κοουτσάρισμα από Τούχελ που… πήρε το δίπλωμα του Αντσελότι!

Με αυτή τους τη νίκη, οι Βεστφαλοί μείωσαν την απόστασή τους από την κορυφή και τη Λειψία στους 6 βαθμούς (27 με 21 οι βαθμοί, αντίστοιχα), ενώ βρίσκονται στο -3 από τη σημερινή τους αντίπαλο και δεύτερη στη βαθμολογία, Μπάγερν Μονάχου (24 βαθμοί).

Το ματς

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο 25λεπτο η Ντόρτμουντ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο -διάστημα στο οποίο άνοιξε το σκορ-, ενώ μέχρι την ανάπαυλα η Μπάγερν Μονάχου ήταν αυτή αφεντικό, χωρίς να καταφέρει, όμως, να σκοράρει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο ρυθμός ήταν εξ’ αρχής εξαιρετικός, οι δύο ομάδες έδειχναν διατεθειμένες να παίξουν ποδόσφαιρο και να μην καταστρέψουν η μία το παιχνίδι της άλλης, με τη Ντόρτμουντ να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα. Με τη συμπλήρωση 11 λεπτών δε, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Γκέτσε γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Ομπαμεγιάνγκ με προβολή νίκησε τον -ανήμπορο να αντιδράσει- Νόιερ.

inner

Οι Βεστφαλοί είχαν το μομέντουμ αλλά και την ψυχολογία και απείλησε ακόμη δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά! Στο 18’, μετά από τρομερό ένα-δύο του Ράμος με τον Γκέτσε, ο δεύτερος μπήκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια αριστερά γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά δεν υπήρχε κανένας συμπαίκτης του να την σπρώξει στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά, ο Ομπαμεγιάνγκ σέντραρε από τα αριστερά, ο Σίρλε έκανε το μονοκόμματο σουτ αλλά ο Νόιερ είχε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι συνεχόμενες φάσεις της Ντόρτμουντ λειτούργησαν σαν… ηλεκτροσόκ για τη Μπάγερν, που πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να πιέζει τα καρέ του Μπούρκι. Με τον Τσάμπι Αλόνσο να κόβει και να ράβει, τον Ριμπερί να δημιουργεί κινδύνους και τον Λεβαντόφσκι να τραβάει έναν και δύο αντιπάλους πάνω του, οι Βαυαροί προσπαθούσαν να φτιάξουν φάσεις. Έλα, όμως, που έπεφταν κάθε φορά είτε πάνω στον Παπασταθόπουλο, είτε στον Μπάρτρα που ήταν απροσπέλαστοι! Καλύτερες στιγμές για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, δύο κεφαλιές (32’, 45’+1’) του πρώην Βεστφαλού, Ματς Χούμελς που μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο Μπούρκι.

inner

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ντόρτμουντ λίγο έλειψε να «αγκαλιάσει» το τρίποντο! Ο Γκέτσε με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Νόιερ. Ότι δεν έκανε ο Γκαμπονέζος επιθετικός, λίγο έλειψε, πάντως, να κάνει ο Τσάμπι Αλόνσο για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου στο 61ο λεπτό, ωστόσο το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το τρομερό του σουτ.

inner

Τα λεπτά περνούσαν, ο χρόνος πίεζε τους Βαυαρούς, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να πάρουν και να βγουν μπροστά ώστε να ψάξουν την ισοφάριση. Και λίγο έλειψε να το πληρώσουν όταν ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε τραγικό λάθος, βγάζοντας τον Ομπαμεγιάνγκ στην αντεπίθεση. Ο 27χρονος σέντερ φορ, όμως, έκανε κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει, καθώς πλάσαρε πάνω στον Νόιερ που δεν δυσκολεύτηκε να διώξει στο 71’. Αυτή, πάντως, ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι. Η Μπάγερν είχε παγιδευτεί στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Βεστφαλών, δεν κατάφερε να απειλήσει τον Μπούρκι και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους 81.360 οπαδούς που κατέκλισαν το «Signal Iduna Park», να πανηγυρίζουν σαν τρελοί με παίκτες και τεχνικό επιτελείο το σπουδαίο αυτό τρίποντο!

inner

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Σμέλτσερ (88’ Πούλισιτς), Γκίντερ, Βάιγκλ, Σίρλε (68’Ντουρμ), Γκέτσε (77’ Κάστρο), Ράμος, Ομπαμεγιάνγκ.

Μπάγερν Μονάχου (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Λαμ (68’ Ραφίνια), Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Τιάγκο, Αλόνσο (75’ Ρενάτο Σάντσες), Κίμιχ (58’ Ντ. Κόστα), Ριμπερί, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top