Παρών ο Χάρης Παπαγεωργίου στη συνέντευξη Τύπου της… 100άρας ΧΑΝΘ!

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της ΧΑΝΘ για τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τότε που ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ελλάδα!

Η ΧΑΝΘ γιορτάζει τα 100 χρόνια από την άφιξη του μπάσκετ στην Ελλάδα και σήμερα δόθηκε μία συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αποκορύφωμα το All Star που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη 9-10 Φεβρουαρίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον. Στο Μουσείο του Μπάσκετ της ΧΑΝΘ, βρέθηκαν πολλοί παλιοί αθλητές της ομάδας, ιστορικές μορφές της Θεσσαλονίκης, καθώς και άνθρωποι του αθλήματος από όλη τη χώρα.

Μεταξύ άλλων εκεί ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο Στέλιος Συμεωνίδης, πρώην πρόεδροι του ΕΣΑΚΕ, όπως ο Βασίλης Οικονομίδης και ο Γιώργος Χαλβατζάκης, προπονητές όπως ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Σωτήρης Νικολαΐδης και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου, ήταν ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Γιάννης Σωσσίδης και οι Νόνης Ανανιάδης, Λάκης Τσάβας και Μιχάλης Γιαννουζάκος.

Οι δράσεις της οποίες προγραμματίζει η Χ.Α.Ν.Θ. κατά το έτος 2019 είναι οι εξής:

  1. Τουρνουά Μπάσκετ( Ιανουάριος 2019)

Μίνι Τουρνουά Μπάσκετ Μίνι με τη συμμετοχή τεσσάρων (4) ομάδων – αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας».

  1. All Star Game  (9 & 10 Φεβρουαρίου 2019)

H γιορτή του ελληνικού μπάσκετ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Το φετινό All Star Game θα φιλοξενηθεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και θα είναι αφιερωμένο στα 100 Χρόνια ελληνικού μπάσκετ! Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός καρφωμάτων και τριπόντων για μαθητές και νεαρούς αθλητές στο αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας», για ζέσταμα! Σε συνδιοργάνωση με τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. & τον Π.Σ.Α.Κ

  1. Εκδήλωση-αγώνας παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών (Μάρτιος 2019)

Συνάντηση παλαίμαχων και αγώνας βετεράνων καλαθοσφαιριστών, στο κλειστό γήπεδο της ΧΑΝΘ – αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας».

  1. Τουρνουά Μπάσκετ (Απρίλιος 2019)

Παιδικό Τουρνουά Μπάσκετ Παιδικό με τη συμμετοχή οκτώ (8) ομάδων – αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας» .

  1. 3on3 Streetball (Μάιος 2019)

100 Χρόνια Basketball στην Ελλάδα-Χ.Α.Ν.Θ. Το φετινό 3on3 Streetball θα είναι αφιερωμένο στα 100 Χρόνια ελληνικού μπάσκετ! Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ε.Ο.Κ., τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., τον Π.Σ.Α.Κ. και την Ε.Κ.Α.Σ.Θ., στην παραλία Θεσσαλονίκης. Θα μοιραστούν μπάλες και συλλεκτικά t-shirts με το λογότυπο των 100 χρόνων, με την παρουσία προσωπικοτήτων του μπάσκετ που θα υπογράφουν τα αναμνηστικά.

  1. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Βετεράνων στη Χίο (10-12 Μαΐου 2019)

Παρουσίαση-αφιέρωμα της Χ.Α.Ν.Θ. με θέμα την ιστορία των 100 χρόνων ελληνικού μπάσκετ.

  1. Σεμινάριο προπονητικής (Ιούνιος 2019)

Διοργάνωση σεμιναρίου προπονητικής καλαθοσφαίρισης για προπονητές μικρών ηλικιών  & βράβευση προπονητών που έχουν διακριθεί για το έργο τους στις ακαδημίες εκμάθησης και σε αθλητές μικρών ηλικιών, στο Αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας».

8 .Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο Ηράκλειο (Ιούνιος-Ιούλιος 2019)

Παρουσίαση-αφιέρωμα της Χ.Α.Ν.Θ. στη διοργάνωση με θέμα την ιστορία των 100 χρόνων ελληνικού μπάσκετ.

  1. Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων στον Βόλο U18. (Αύγουστος 2019)

Παρουσίαση-αφιέρωμα της Χ.Α.Ν.Θ. στη διοργάνωση με θέμα την ιστορία των 100 χρόνων ελληνικού μπάσκετ.

10 Λεύκωμα για τα 100 χρόνια Μπάσκετ-ΧΑΝΘ & Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2019)

Παρουσίαση του Λευκώματος για τα 100 χρόνια Μπάσκετ σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο των 100 Χρόνων Basketball-Χ.Α.Ν.Θ. στη Δ.Ε.Θ.

  1. Τουρνουά Μπάσκετ «Μαυροσκούφεια»( Σεπτέμβριος 2019)

Συνδιοργάνωση του Τουρνουά Μπάσκετ «Μαυροσκούφεια» με τον Σύλλογο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης. Παράλληλη διοργάνωση Σεμιναρίου Κανονισμών Καλαθοσφαίρισης για νεαρούς αθλητές και τους γονείς τους. Η Χ.Α.Ν.Θ.. τιμάει τον Συμεών Μαυροσκούφη, πρωτοπόρο του μπάσκετ στη χώρα μας , μέλος του Hall of Fame και ιδρυτικό μέλος της FIBA. Υπήρξε αθλητής και προπονητής της ομάδας μπάσκετ Χ.Α.Ν.Θ., αλλά και ένας από τους πρώτους Έλληνες Διεθνείς Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης , ενώ διετέλεσε και τμηματάρχης Φυσικής Αγωγής της Χ.Α.Ν.Θ. Αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας».

12 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ (27 Οκτωβρίου 2019)

Εγκαίνια νέας πτέρυγας Μουσείου Μπάσκετ ΧΑΝΘ Εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ (στο πλαίσιο του έργου INTERREG), από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.

  1. Έκθεση – παρουσίαση των 100 χρόνων ελληνικού μπάσκετ (Νοέμβριος 2019)

Έκθεση – παρουσίαση των 100 Χρόνων Basketball-Χ.Α.Ν.Θ. στην Αθήνα

  1. Φιλοξενία Final Four κυπέλλου με αμαξίδιο (Δεκέμβριος 2019)

Φιλοξενία Final Four κυπέλλου με αμαξίδιο στο κλειστό γήπεδο της ΧΑΝΘ – αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας», σε συνδιοργάνωση με την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.).

To Top